neděle 14. listopadu 2010

Fotbal: Šťastná sázka na třináctku



 Dorost: Božice – Vedrovice 14:0 (8:0)
Sobota 13.11.2010, 13:30 h, HR: Richter
Poslední zápas podzimní části letošní fotbalové sezóny na našem hřišti byl v režii našich dorostenců. Samozřejmě: Je škoda (a do určité míry asi zklamáním pro všechny okolo fotbalu), že naši dorostenci ztratili porážkou v Dyjákovicích v minulém kole šanci probojovat se do elitní „šestky“, která bude na jaře bojovat o titul přeborníka okresu. Ale na druhou stranu je třeba vidět, že náš celek byl pronásledovaný dlouhodobější absencí klíčových hráčů (Evžen Egner, Kuba Zifčák, nakonec i Vlasta Žilík v úvodních zápasech), v několika utkáních chyběl výborný gólman Filip Seidl a své udělalo i letošní rozlosování dorosteneckých soutěží. V rámci našich fotbalových oddílů to mělo  - jak se v průběhu soutěže ukázalo – daleko výraznější, a dlužno podotknout i hlubší a negativnější vliv – než by se náhodnému čtenáři, divákovi či fanouškovi mohlo zdát. Naši dorostenci byli nuceni sehrát nejvíc soutěžních utkání ze všech našich družstev a k tomu se přidávali pro řadu z nich povinnosti v mužstvech dospělých. Mladý, trénovaný, dobře fyzicky disponovaný organismus vydrží hodně, ale nevydrží všechno. A to nejen po stránce fyzické, ale i psychické.
A nyní zpět k sobotnímu utkání. Společně s hlavním sudím Richterem, trenérem Tomášem Raušem a pořadatelem Ivanem Markem jsem jako hlavní pořadatel čekal, jestli soupeř vůbec dorazí. Dorazil, ale pouze s devíti hráči. Sice nás prý v podobném složení na jaře minulého ročníku zle potrápil a odvezl si od nás bod, ovšem tentokrát jsme snaživým hráčům Vedrovic nedali šanci. Od první minuty jsme soupeře dostali pod tlak a bylo jenom otázkou času, kdy padne první gól a kolik gólů se nám podaří vstřelit. Vezmu to tedy telegraficky:
3. minuta – Náš rychlý útok zakončil Sláva Urban – 1:0
7. minuta – David Mlčúch dorazil Marianovu střelu – 2:0
18. minuta – David Mlčúch doklepl opakovanou střelu Mariana – 3:0
22. minuta – Po sólu Davida Mlčúcha – 4:0
30. minuta – Konečně se trefil bojovný Marian Vávra – 5:0
33. minuta – Marian Vávra usměrnil střelu Tomáše Rauše – 6:0
34. minuta – Marian Vávra úspěšně zakončil sólo (po správném posouzení „mrtvého“ ofsajdu sudím) – 7:0
36. minuta – David Mlčúch se dobře zorientoval ve skrumáži před brankou – 8:0
56. minuta – Střílel Tonda Těthal – 9:0
58. minuta – Střídající Broněk Horáček střílel a hostující obránce usměrnil míč do vlastní sítě – 10:0 (gól označen jako vlastní)
72. minuta – Opět střílel Broněk Horáček – 11:0
74. minuta – Nekompromisní Marian Vávra – 12:0
77. minuta – Střela Tomáše Rauše z poměrně velké vzdálenosti skončila nikým netečována za zády překvapeného gólmana, který měl zakrytý výhled – 13:0
A když už jsem si dával dohromady titulek t tomuto článku o „šťastné třináctce“, tak poslal trenér Tomáš Rauš Vlastu Žilíka do útoku a ten v 88. minutě završil zkázu soupeře – 14:0
Hosté měli v zápase tři příležitosti ke zkorigování výsledku, ale náš gólman Filip Seidl všechny situace vyřešil, z toho jednou skončil míč na břevně. Rovněž naši hráči – hlavně Marian, Vlasta Žilík a Tonda Těthal – měli pěkné gólovky.
Zápas řídil s přehledem a bez jediné chybičky rozhodčí Richter.
S příjemným pocitem se pak hráči, vedení mužstva a pozvaní hosté odebrali do salónku hostince Jana Kudličky k posezení na závěr sezóny.  A vzhledem k výsledkům našich ostatních celků je třeba dodat, že dorostenci byli na podzim naším nejúspěšnějším družstvem, byť ani oni nejsou tak spokojení jako před rokem.
Poděkování za příspěvek na „ukončenou“ patří: Petru Hříbkovi, Luboši Bětíkovi, bratrům Vodákovým, Jiřímu Benkovičovi st., Broňku Sedlákovi, Robinovi Těthalovi, Milanu Šperkovi a organizátorovi akce Jiřímu Himalovi. Sami hráči pak poděkovali za péči a starostlivost Haně Egnerové. Dík patří i Honzovi Kudličkovi za poskytnutí příjemného prostředí.
Sestava mužstva, tentokrát podle připojené fotografie (začíná zleva stojící): Bronislav Horáček, Vlastimil Žilík, Tomáš Rauš, Zdeněk Chrenovský, David Mlčúch (K), Martin Zedníček, Jiří Hanzal, trenér Tomáš Rauš st., Vlastimil Urban, Petr Griebaum, Pavel Šulan, Marian Vávra, Antonín Těthal a Filip Seidl. Na snímku chybějí tentokrát nehrající Evžen Egner (jinak kapitán týmu), Jakub Zifčák, Adam Egner a Vojtěch Bačo.

                                                                                                 Připravil Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat