neděle 30. ledna 2011

Kauza: Půjčka aneb peníze v čudu


Pan Josef Malovec si chtěl jako stovky jiných půjčit finanční hotovost. Původně si chtěl půjčit u své banky, potom ale našel na netu nebankovní společnost a – kauza neuskutečněné půjčky je na světě.

Pan Josef Malovec je obyvatelem DPS Božice a řada občanů z Božic ho zná jako „Pepu“. V pondělním vysílání (24.1.2011) pořadu Černé ovce se v příběhu nazvaném Půjčka rozpovídal o varovném případu, jehož se stal dobrovolným-nedobrovolným účastníkem.
Se společností CEMSTAR INVEST, s.r.o. podepsal 18.8.2010 v Brně Smlouvu o půjčce a složil zálohu 3 000 Kč, což měla být podmínka poskytnutí úvěru. Peníze však nejen nepřicházely, ale po podpisu smlouvy byla najednou nedostupná i společnost. Ani na adrese sídla společnosti v Praze nikdo neotvíral. Bývalá zaměstnankyně společnosti v Černých ovcích uvedla, že společnost je známá tím, že vybere od klientů zálohy, ale vlastní půjčky neposkytuje a dále už s klienty nekomunikuje. Bohužel naděje pana Pepy na vrácení složené zálohy 3 000 Kč je prakticky nulová. Podle právničky se čertovo kopýtko skrývá ve formulacích podepsané úvěrové smlouvy. Něco jiného klientům říkají a něco jiného je v psané smlouvě. A jak známo: rozhoduje to, co je podepsané.
Celou peripetii kauzy pana Malovce můžete shlédnout na webu České televize – viz http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/211452801080004/.

                                                                                                                               (lan)





1 komentář:

  1. Kvůli výhodným podmínkám půjček navštivte prosím rychlapujcka-is.com velmi bohatý výběr podmínek.

    OdpovědětVymazat