úterý 25. ledna 2011

Retro: O čem jsme psali před rokem 2


Myslím, že vůbec neuškodí, ohlédneme-li se, o čem jsme na těchto stránkách psali před rokem. Během loňského ledna jsme na našem webu věnovali hodně prostoru, jak aktuálním událostem v Božicích, tak i historickým materiálům.
Z těch historických jsme vzpomínkami M. Rezka připomněli 20 let od počátků OF v Božicích, upozornili jsme narození známého světoběžníka Jana Fráni (brzy bude následovat pokračování jeho životních příběhů) a hodně prostoru jsme věnovali seriálu o Světlaně (i zde jsou připravovány nové díly, s novými poznatky a velmi cennými fotografiemi; ten nejbližší koncem týdne se znovu vrátí k partyzánům a událostem na pasekách Vařáky).
Mezi aktuálními materiály byly třeba tyto: Božická kaplička se změnila (a teď usiluje o zařazení do soutěže O nejlépe opravenou památku!), Komu není rady, tomu ...?,  Na Tři krále o krok dále, Aktivity Klubu ProBožice, Tříkrálová sbírka v Božicích, Po stopách sněhové kalamity, Obec mění taktiku, Když dva dělají totéž, Svatý Donát hlídá obec, Šestý florbalový turnaj a především glosa: Budiž tma! Bylo to dostatečně výbušné téma, s jehož dědictvím se přijatelně vypořádala až nová radnice. Jo, jo, není to jednoduché dědictví!

                                                                                         (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat