neděle 15. dubna 2012

Chatka u Božického rybníka

Aktivní členové Rybářského sdružení Božice se konečně dočkali tak velmi potřebného zázemí. Přes různé dřívější průtahy se podařilo nejen přivést k rybníku elektrický proud, ale v těchto dnech se dokončuje po stavebním povolení i vkusná dřevěná chatka.

Celý areál Božického rybníka je nyní velmi pěknou součástí naší obce a na rozdíl od mokřadů, které byly před léty plánovány jako naučné stezky pro zájemce i školní mládež a které asi nelákají zrovna mnoho návštěvníků, má Božický rybník nakročeno k turisticky vděčnému místu. A tak jako naši předkové chodili rádi ke studánce, dovoluji si tvrdit, že dnes je podobně hodnotným výletním místem Božický rybník.
Nemám to ověřeno z nejvyšších funkcionářských míst božického Rybářského sdružení, ale letos v pozdním létě by se zde měly opět po čase konat veřejné rybářské závody. V květnu - jako předloni - to prý nebude. Takže nezbývá, než abyste si některý víkend udělali na chvíli čas a zašli se k rybníku podívat a pokochat se nádhernou přírodní scenérií. Božickým rybářům ( Ing. B. Čada, Jar. Škrabal, Jiří Škrabal ml., Jan Kudlička st., p. Martinec a další) pak dík za pěkné smysluplné dílo. A současnému vedení naší obce v čele se starostou Karlem Halou rovněž.
                                                                                        Ladislav Nevrkla










1 komentář:

  1. Navštívil jsem vaše stránky.... věřte mi, nebýt tak starý, chtěl bych být božičanem.
    Zdravím z dalekých čech, Vlasta Lipert.

    OdpovědětVymazat