sobota 28. dubna 2012

Fotbal: Pětku jsme si v Blížkovicích nezasloužili

Trošku netradičně uvádím první část zpravodaje tohoto víkendu již v sobotu večer. Doma hráli naši dorostenci a muži "B"týmu. Navíc ještě přidávám info z webu OFS. Nedělní výsledek Hostan OP nás moc nepotěšil: Blížkovice - Božice 5:0 (1:0). Podrobnosti dodám během večera a noci.

Hostan OP: Blížkovice - Božice 5:0 (1:0)
My, co jsme zápas viděli - buď jako diváci nebo jako aktéři - máme svůj názor. Nedá se všechno napsat, jelikož všichni, kteří hrají a kolem fotbalu něco dělají, mají jen jediný zájem a cíl: co nejlepší výsledky a co nejlepší hru. Momentálně se nedostává ani za á, ani za bé.
Seděli jsme v kotli Blížkováků, takže jsme pochytili i jejich názory. Musím podotknout, že celkem objektivní. Tak se třeba docela divili, že se jejich elitnímu střelci podařilo vstřelit dva góly z takových situací. Po našich chybách. My zase říkáme - čtyři branky jsme si nadělili sami!!!! Snad kromě té první, kterou nám v 33. minutě vstřelil Prokeš přesnou tvrdou křížovou střelou zleva do pravého rohu. Říkal jsem Milanovi: Drží nás Honza (co ten se narozdával míčů) a Jara. Jenže právě druhý jmenovaný stál u několika následujících branek a přitom stejný počet jiných nepříjemných situací odvrátil. Já kdybych do toho mohl mluvit, tak bych postavil jednou do útoku Honzu s Jarou, protože jinak se obávám, že gól nedáme!
Tak a teď telegraficky k průběhu zápasu.
Naše sestava: Ivo Urban - Zdeněk Chrenovský, Jaromír Jandásek, Jiří Kubíček - Aleš Žák - Marek Zifčák (46´Michal Topolčan), Jan Kudlička (70´Roman Šebela), David Švejdík, Petr Horký - Marian Vávra, Pavel Ležák. Trenér Jan Kudlička st., vedoucí mužstva Ivan Marek.

Hned v prvních minutách to pěkně rozehrál Honza, zmatený domácí zadák odkopával tak usilovně, že trefil mladou blížkovickou divačku na lavičce, až jí odletěly brýle několik metrů. Pozornost však poutal od úvodního hvizdu i hlavní sudí Bartoš svou netradiční píšťalkou. Prakticky všichni jsme poslouchali, jaké zvuky na ni vyloudí! Občas byl hvizd ostrý, občas upozorňující, občas jen tak pohladil. Brzy se však ukázalo, že domácí hrají v naprosté pohodě a ani výkon rozhodčího je nerozhodí (jelikož vyfasovali několik žlutých karet). Jejich útoky byly nebezpečnější, dobré kombinačně i silově. Nás dlouho držel Jara i Ivoš, Honza se snažil rozehrávat, ale na fyzicky lépe disponované i připravené domácí jsme prostě tentokrát neměli. Na druhou stranu jsme si i my vypracovali několik šancí, se střelbou jsme však byli na štíru. V 13´ jsme "vydivočili" zadní řady Blížkovic tak, že razantní odkop schytalo na cestě zaparkované auto! Od 17´ jsme byli i my důraznější, opět se blýskl Honza, občas ve spolupráci s Džampem, Alešem i dalšími. V 27´ jsme hru dokonce vyrovnali a hrálo se víc ve středu hřiště. Jenže silný vítr si s míčem dělal co chtěl. Ve 32´ nám zatrnulo, Jarovu chybu však domácí nepotrestali. Z následujícího protiútoku však už nezaváhali a dostali se v 33´ do vedení 1:0. Škoda, že nevyšel v 35´ pokus o vysunutí Mariana. Byla to prakticky jedna z mála jeho šancí. V 39´ zachraňoval Jirka hlavičkou blížkovický roh a Ivoš nakonec likvidoval vysoký padáček. První půle byla zakončena jedním velkým kolotočem před naší brankou.
Michal Topolčan  hru na začátku druhé půle oživil, po dvou střetech s domácími však už byl opatrný a do soubojů nešel, stejně jako Marian. Z našich akcí byla zajímavá ta v 51´, kdy Marian poslal míč Honzovi a ten posunul do šance Čerta, jenže ten místo centru střílel a šanci tak zahodil.. Bravurně zasahoval Ivoš v brance a nadále na sebe poutal pozornost dravý Honza. Bohužel nenacházel nikoho, kdo by jeho míče dál zpracoval a zužitkoval.
Zlom v utkání přišel v 53´. Do šance se dostal Pikolon, první jeho střelu ještě Ivoš vyrazil, druhou opakovanou poslal do levého rohu a zvýšil tak vedení domácích na 2:0. Kolem 60´ hra opět zrychlila, domácí se sice dožadovali v 64´ Jarovy ruky, ale rozhodčí ukazoval, hrejte dál! Tak se hrálo. Hlavička domácích skončila v naší síti v 65´ (3:0) a to nás dostalo do kolen. Po našem nedůrazu pak domácí zvýšili v 69´ na 4:0. V té době vystřídal Roman Honzu a hned se ocitl v šanci. Ani tuto, ani další v 85´neproměnil v gól. Taky Džampova hlavička v 74´ šla těsně nad a střela téhož hráče v 76´ šla do náruče gólmana. Dlužno přiznat, že chvíli předtím dali domácí tyč. V 81´ sebral Ivoš míč z nohy Pikolona, ale stejně byl tento hráč ještě jednou (v 85´) úspěšný a když ho Jara neuhlídal, zatloukl nám povedenou "haluzí" definitivně hřebík do rakve - 5:0.
Výsledek je to až krutý a nespravedlivý, protože i v závěru zápasu jsme měli několik příležitostí na zkorigování: 85´Roman, 87´ Marian zbrkle po Michalově přihrávce mimo, 88´opět Marian podal Alešovi a ten pálil nad. Naši poslední šanci měl v 89´ Michal, ale v běhu střílel těsně vedle.
Rozdíl v nasazení, důrazu i efektivitě byl tentokrát popravdě řečeno patrný od samého počátku. Přesto nelze neocenit naši snahu odevzdat maximum, i když se nedaří. Jednoho krásného dne to skončí, a proč by to nemohlo být už příští týden v Dobšicích, že?!

IV.C: Božice - Hrabětice 2:2 (1:0)
Vedli jsme dokonce 2:0. Naše branky dávali Sláva Urban a Honza Szabó. Z hráčů, kteří hrávají v "A"mužstvu nastoupili: Jirka Kubíček, Marek Zifčák (Marovi zdá se chyběly síly v nedělním zápase OP) a Petr Procházka. Po delší pauze hrál v útoku Honza Szabó, v brance byl David Mareš a gólman  áčka Ivoš Urban si zahrál ve 2.půli v záloze. Potěšitelné je, že celkem pravidelně nastupují v mužstvu naši dorostenci.

Dorost: Božice - Slup 2:1 (0:0)
Naše branky dali: uzdravený Tomáš Rauš a náš elitní střelec Sláva Urban.

A info z webu OFS Znojmo.
Na webu OFS (http://www.ofsznojmo.cz) bylo v polovině března obnoveno diskuzní fórum, takže se tam dá "vykomunikovat" řada aktuálních fotbalových otázek, a dále jsou zde mj. k dispozici informace ze všech komisí. Tak je zde uvedeno, že hráč Kroupa Rostislav z Jezeřan A vyloučený minulý týden v nastaveném čase zápasu OP v Božicích byl potrestán zastavením činnosti na 3 soutěžní utkání za "urážku AR 1 s hanlivým výrazem".

A ještě upozornění na aktuální výsledky na webu http://vysledky.lidovky.cz/.
Zde je zatím jediný aktuální výsledek OP: Šanov - Miroslav B 0:4

Hostan OP: Blížkovice - Božice
Hraje se v neděli a tipy v tipovací soutěži (k dispozici na nástěnce v hostinci Kudlička Jan) jdou napříč "fotbalovým" spektrem: Od rozených pesimistů (Luďa 4:2 pro Blížkovice) po nás optimisty (třeba já 1:1). Tak uvidíme, co zde budu v neděli večer po návratu z Blížkovic psát.

                   Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat