středa 18. dubna 2012

Tak zase přeběhlíci?

V Božicích navždy nezapomenutelné téma "přeběhlíků" oživily v  těchto dnech události celorepublikové. Diskutuje se i o tom, zda je Karolína Peake a spol. přeběhlík, odpadlík nebo rebel.

Z klasického úhlu pohledu musím konstatovat, že i zde se bude muset mluvit o přeběhlících, jelikož po úspěšných volbách opustili v průběhu volebního období volební stranu, za niž byli zvoleni, a to bohužel není nic jiného než dezerce či přeběhlictví. Třebaže jsou její důvody jasné a srozumitelné. Uvidíme, jaký bude další politický osud těchto politiků. Pachuť každopádně zůstane. Na druhou stranu to ale neznamená, že by se měli vzdávat mandátu. Zvlášť když jejich nové uskupení hodlá plnit to, co jejich dosavadní strana začala zpochybňovat, tj. podporovat nadále současnou vládu.
V Božicích to po povolebních událostech roku 2006 znamenalo konec jedné polistopadové éry a konec hry na schovávanou. Nastartovalo to rovněž proces, který byl v roce 2010 završen drtivým vítězstvím kandidátky Společně pro Božice vedené současným starostou Karlem Halou. Myšlenky a programové priority vítězné koalice se tak v Božicích realizují a naplňují se čtyřletým zpožděním.

                                          Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat