neděle 15. dubna 2012

Fotbal: Nejsou lidi? Nejsou! (akt.)

Šanov - Božice 4:2 (2:0)
Naši fotbaloví přátelé z Jezeřan určitě s napětím sledovali, jestli se výkon našeho týmu zvedne a zdali se rychle otřepeme z nečekané porážky doma s posledním Višňovým. Nestalo se, a tak k nám příští víkend asi pojdou plni optimismu a nadějí.

Nás samozřejmě zajímá, jestli máme na to, abychom ambiciózního soupeře, s nímž už od dob boje o postup do okresu svádíme lité boje - jedná se vždycky o naše nejlepší zápasy se vším všudy - porazili. Odpověď se tentokrát hledá velice obtížně a asi by bylo zbytečné sypat sůl do otevřených ran, když všichni vidíme realitu.
Na jedné straně srdcaři, kteří dávají fotbalu hodně (minimálně tím, že se dá na ně 100% spolehnout, že na zápas přijdou či přijedou, na druhé straně hráči, kteří by hodně mohli, ale z různých důvodů je na našem trávníku vidíme málo nebo vůbec. Já vím, bylo to tak vždycky a i v nejvyšších soutěžích zplaněl nejeden talent. Přesto je škoda, že třeba "nepřetavíme" naše skoro zlaté dorostence v kvalitní základ našeho "A" týmu.
Život nám letos komplikuje i nedostatek hráčů dorostu a následné důsledky: opory prakticky musí nastupovat minimálně ve dvou utkáních a když to dopadne jako včera, že od 13.30 hrají těžký zápas s Jevišovicemi a od 16 h mají nastoupit v kádru áčka, tak se to na nich zákonitě podepíše. Taky jako včera.
Třetím okruhem problémů jsou zranění. Ta se nevyhýbají nikomu, ale nepamatuji, že bychom po každém zápase tak rozšiřovali marodku a sčítali padlé. Když už jsme se radovali z návratu Michala do jarní sezóny, přišli jsme před týdnem dočasně o kapitána Pavla Michaloviče (výron) a včera odkulhal těsně před půlkou ze hřiště Pacík (třísla?) a už po 20 minutách se nechal vystřídat Jirka, kterému soupeř nastřelil zezadu prudkou ranou žebra (či ledvinu?) a pro velké bolesti nemohl pokračovat dále ve hře.
Nejsmutnější je pohled na ty, kteří by hrát mohli a z různých důvodů nehrají. Já vím, osobní život občas postaví před člověka dilema, které musí nějak rozetnout. Ale přesto je takové "fotbalové" rozhodnutí hodně vážným zásahem do momentálně skřípajícího soukolí našeho mužstva.
Hodně o včerejším zápase vypovídá i těch pár fotografií, které jsem pořídil. Fotil jsem pochopitelně hlavně naše v situacích pro nás nadějných. Z žádné standardky však nebylo nic. Když už míč letěl na bránu, tak neškodně mimo! Kde jsou ty přímé kopy, které z různých vzdáleností a úhlů vymetaly pavučinky v soupeřových "vinglech"? Kde jsou kvalitní rohové kopy, po kterých je před brankou rušno a velká naděje, že se rozvlní síť soupeřovy branky?
Bylo by zbytečně někomu z našich něco vytýkat. Prostě se nám nedaří jako týmu a je jen a jen na nás, kdy tuto černou sérii utneme a vrátíme se hrou i výsledky tam, kam patříme. Já v to věřím, už v následujícím zápasu proti celku Jezeřan-Maršovic. V tipovací soutěži Hostan OP jsem včera napsal opatrně optimistický tip 1:0 pro nás! Tak uvidíme, jestli mě naši hráči vyslyší.
A k včerejšímu zápasu. Domácí byli popravdě řečeno po celých devadesát minut lepší. Ve startu na míč, v osobních soubojích, v nasazení, v kombinacích a především ve střelbě. Dlužno dodat, že při třech brankách domácích asistoval vždycky někdo z našich a i gól Šanova na 3:1 v 61´padl do našich odkrytých zadních řad. Ivoš parádně vystihl a nádherně vyrazil tvrdou střelu domácího hráče, ale jediným, kdo byl nablízku byl druhý Šanovák, který zavěšoval do naší otevřené svatyně.
Prakticky jediná světla chvilka z našeho pohledu nastala hned v 46´, kdy jsme zaveleli ke zteči šanovské branky a neúnavný Lopík šel za míčem tak urputně, až ho dopravil do soupeřovy branky, Snížil tím na 2:1 a vykřesal naději na zvrat. Ještě chvíli jsme zůstali v tlaku, který korunovala střela z přímého kopu na hranici velkého vápna v 51´z kopačky Davida vysoko nad. Následná šance Michala byla sražena na roh a Honzovu  střelu vyboxoval domácí gólman.
Moc jsme chtěli, ale nešlo to. Definitivní rozhodnutí padlo v 81´, kdy domácí zvyšovali na 4:1 a korunovali tak svůj desetiminutový tlak. Závěrečný účet zápasu jsme však nakonec psali my: Michal potáhl útok, Honzova střela byla domácími odvrácena, ale my jsme zabojovali, dostali jsme se opět před šanovskou branku a pohotový Honza snížil na konečných 4:2. Běžela 90´a hned po rozehrání pískl rozhodčí Antonín Šrámek konec utkání.
Do vedení´1:0 šli domácí v 31´ pěknou střelou pod břevno a na 2:0 zvýšili v 38´, raději bez komentáře.
Sestava: Ivo Urban - Zdeněk Chrenovský (od 70´ Petr Procházka), Jaromír Jandásek, Jiří Kubíček (od 22´ Marek Zifčák) - Aleš Žák - Michal Topolčan, David Švejdík, Jan Kudlička, Petr Horký - Pavel Ležák, Tomáš Kudlička (od 44´ Marian Vávra). Trenér Jan Kudlička, vedoucí mužstva Ivan Marek.






4 komentáře:

  1. Dorost: Božice - Jevišovice 2:3 (0:3); sešlo se přesně jedenáct dorostenců, v bráně se zraněním laborující Tomáš Rauš; úroveň zápasu hodně nevyrovnaná, správný výsledek by byl 3:3, ale rozhodčí neuznal platný gól.

    IV. C: Božice B - Prosiměřice B 0:0, poměrně zábavný fotbal s pár šancemi na obou stranách, ale útočníci nebyli schopni vsítit branku. Sestava: Mareš - Horký, Raušer, Kliner (75. Jan Kudlička st.), Chrenovský - Žilík, Vávra, Vl. Urban, Procházka - Do Xua Truong (46. Ivo Urban), Čížek (65. Michal Topolčan). Vedoucí: Martin Topolčan

    OdpovědětVymazat
  2. Výsledky Hostan OP:

    Bohutice - Suchohrdly 2:1
    M. Krumlov B - IE Znojmo B 3:2 (0:1)
    Rakšice - Miroslav B 3:1
    Višňové - Dobšice B 0:5 (0:1)
    Blížkovice - Jezeřany 2:2 (1:2)
    Šanov - Božice 4:2 (2:0)
    Oleksovice - Přímětice 0:4 (0:0)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  4. Ukázalo se že lidi jsou! A Ramon byl docela dobrý. Jenom bych sestavou trochu zamíchal a zkusil lidi na jiných postech.

    OdpovědětVymazat