sobota 16. června 2012

Fotbal: Po boji bod z Bohutic! (akt.)

David snižuje na 2:1
Bohutice - Božice 2:2 (2:0)
Branky: Novák a Holík - David Švejdík a Petr Horký. Pískal dobře Novák.
Velmi cenný bod si vezeme z horké půdy v Bohuticích. Díky přátelskému přijetí od našich krajanů Honzy Zedníčka a pana Práška jsme se cítili i my jako hosté docela příjemně a jako doma. A musím dodat, že divácké prostředí bylo v Bohuticích vlídné a vstřícné a nezbytné emoce nepřesáhly únosnou mez.
Zato na hřišti to občas zajiskřilo, zvláště pak v závěru utkání, kdy někteří domácí hráči nesli velmi těžce fakt, že jsme v 61´ po perfektně kopnutém přímém kopu Davidem Švejdíkem snížili na 2:1, v 72´ nastřelili Lopíkem tyč a v 79´ Čertem dokonce vyrovnali na konečných 2:2. Po poločase 2:0 (dostali jsme druhý gól od Petra Holíka přímo do šatny) si asi domácí hodně věřili. My však nikdy nic nevzdáváme a byť jsme měli jenom Svaťu na střídání, vydřeli jsme zaslouženou remízu.
Nevím proč a je-li to úplně správný pocit, ale v posledních zápasech mi naši hráči hodně moc připomínají českou fotbalovou reprezentaci. Dokonce i s tím včerejškem, jelikož jsme taky nastoupili bez "Rosického" (byť ten náš malý Rosa kapitánskou pásku nenosí), který musel "zařezávat" za pípou místo, aby proháněl "míč kopaný" po zeleném pažitu.
Co bylo důležité: Nastoupili jsme v nejlepší možné sestavě (jiní hráči v daný moment prostě nebyli k dispozici), nastoupili jsme s nevysloveným cílem dovézt z horké bohutické půdy nejraději tři body a nastoupili jsme bez ostychu z tvrdého zkušeného a úspěšného soupeře.
Oboustranné úvodní oťukávání zakončil Jara ve 4´ osvobozující hlavičkou. Tak jako v předešlém utkání tvořila osa Ivoš - Jara - Džamp a Lopík základ naše konečného úspěchu. Když pak v 6´třel nepovedený centr Lopíka bohutické břevno, zavětřili jsme svou příležitost. Bohužel totéž zavětřili i domácí a jejich odpovědí byl zesílený tlak. V 11´ nás vystrašil Jara prudce sklepnutou malou domů, ale Ivoš byl - tak jako po celý zápas - pozorný. Však byl na něj po zápase jeho táta (známý hrušovanský gólman) po právu hrdý a rozdával úsměvy na všechny strany. jaru tato situace taky nakopla a po celý zbytek zápasu byl jasně nejlepším hráčem na hřišti. Dokonce ve 2. půli výrazně zastínil nejlepšího domácího hráče Petra Holíka, který v posledních 20´ minutách dával dost okatě najevo svou nelibost z vývoje zápasu. Jara vyhrával sprinterské souboje, pověstná neomylná Jarova hlavička byla stejně jako jeho odkopy zárukou našeho bezpečí. Výborný byl opět Pacík (první kvalitní střelu vyslal na bohutickou branku v 15´) i Marian, který dokud mu síly stačil znamenal pro bohutickou obranu a brankáře stálé nebezpečí. Roli špílmachra opět beze zbytku plnil Lopík a naším "generálem" byl i tentokrát kapitán Džamp. Vedle nich pak vyrostly i výkony dalších hráčů, z nichž si nešlo nepovšimnout zlepšeného výkonu Zdeňka (totiž nešlo jen o hlavičky a odkopy) a Jirky, jehož šajtle šla v 18´těsně vedle tyče. Bez trestu zůstal bohutický loket v Lopíkově tváři (aspoň žlutá být mohla!) v 19´.
První vážné varování domácích přišlo ve 20´ při rozehrávce rohového kopu. Nikdo z našich si vůbec nevšiml nacvičeného signálu - posunutí míče u rohového praporku - a tak jsme jenom zírali. Domácí opět přitlačili, Alešovi se však dařilo eliminovat největší střelecké eso domácích Karla Bloudíčka (i když 2x vážněji naši branku ohrozil) a tak se museli zapojit i další domácí střelci. V 29´Ivoš brilantním zákrokem zachránil gólovku z 5 metrů, ale v 32´poprvé kapituloval. Domácí opět kopali roh, tentokrát klasicky, přesně na hlavičku Nováka, který ji umístil přesně k tyči na 1:0.
V následujících minutách jsme se snažili nepříznivý stav změnit - Džamp však pálil vysoko nad (33´), Pacík brilantně technicky zamotal hlavu domácí obraně (35´) a dvakrát kopal Jara standardku po faulech na Džampa (36´a 38´). Jeho druhý centr  poslal Džamp do vinglu, ale domácí gólman byl pozorný a střelu ve výskoku chytil. Smůla v závěru 1. půle začala ve 44´, kdy Jara přihrál malou domů stehnem a Ivoš míč chytil do rukou. Přímý kop se odrazil od naší dobře postavené zdi, ale následná bomba Petra Holíka z 25 metrů skončila podruhé v naší síti. To už na ukazateli svítila 45´a brzy poté skončil 1. poločas. Gól do šatny byl hodně nepříjemný.
Prvních deset minut druhého poločasu nám dalo zabrat. Vysilující vedro nesláblo a našich šancí bylo poskrovnu (Džampova střela sražená gólmanem na roh, pokusy Pacíka a Jirky, faul na Džampa u rohového praporku). Postupně jsme se však dostali do hry. Změnu nastartovala akce po lince Zdeněk - Jirka - Pacík a dobrá střela sražená domácím obráncem. Následně byl faulován Lopík před velkým vápnem, míč si postavil Džamp a jeho nevídaná střela vymetla v 61´ pavučinky v bohutické brance. Snížili jsme na kontaktních 2:1.
V 65´se opět blýskl Ivoš, který likvidoval gólovku domácích z bezprostřední vzdálenosti. Oživení v našich řadách znamenal příchod Svati v 66´. Na dobré časy se zablýsklo v 72´, kdy Lopíkova bomba z 20 metrů orazítkovala bohutickou levou tyč! Znovu se probudil Jirka s Pacíkem a k výbornému výkonu se rozehrál Čert. Poprvé po dobře vymyšlené akci zasahoval hlavou (78´), hned na to Jara po rohu střílel nad (79´) a pak přišla opět Čertova chvíle, který zakončoval naši nádhernou akci, která se "vylíhla" na noze Pacíka, a srovnal na nadějných 21:2.
Všichni jsme viděli, že si můžeme sáhnout i na vítězství. věděli to i domácí a jejich tlak nám už nedovolil vytvořit si další šanci. Navíc v nervózním závěru došlo ke zbytečným kolizním akcím, které musel uklidňovat rozhodčí Novák. A jelikož domácí byli jak ti Poláci, čekali jsme až dá rozhodčí píšťalku do úst a zápas utne. To stalo po minutě nastavení. Oddechli jsme si a odcházeli jsme z bohutické arény v dobré náladě.
jak říkají jiní, bod sice nic neřeší, ale je pro nás po všech stránkách důležitý.
Na hodnocení sezóny si počkám až na příští víkend, ale poslední dva zápasy nám vlily novou krev do žil. Je to velmi povzbudivé!

Naše sestava: Ivo Urvan - Zdeněk Chrenovský, Jaromír Jandásek, Aleš Žák - Pavel Michalovič (od 66´ Svatopluk Nevěčný) - Marian Vávra, David Švejdík, Pavel Ležák, Petr Horký - Jiří Kubíček, Tomáš Kudlička. Vedení mužstva: Jan Kudlička a Ivan Marek.

                                                                    Ladislav Nevrkla

Ivoš bezpečně

Jara rozehrává

Lopík v akci

David kope roh

Pacík a Marian

Znovu Lopíkův tah

David přijímá gratulace po nádherné brance

Držíme 2:2 do poslední vteřiny

5 komentářů:

  1. Aktualita: Únanov nesestupuje a tedy ani Rakšice z OP!

    OdpovědětVymazat
  2. Jestli chtěl autor něco sdělit, ať napíše ještě jednou! (adm.)

    OdpovědětVymazat
  3. dobry den, uz se nejak vi jaka bude sestava do nove sezony? Budou nejake posili, nebo oslabeni z tymu?

    OdpovědětVymazat
  4. O všem podstatném se rozhodne cca za 14 dnů. Dnes se koná rozlosování nové sezóny na OFS. Do nové sezóny vstupujeme bez týmu Božice B. A taky se již oficiálně rozloučil Čert. Bude dělat hrajícího asistenta novému trenérovi Prosiměřic (též našemu bývalému kapitánovi) Pepovi Šprenclovi. Oběma jim přejeme hodně úspěchů. (lan)

    OdpovědětVymazat