úterý 1. ledna 2013

Konec roku ve znamení florbalu


Po poslední zprávě o pátém místě našich mladých florbalistů uběhl nějaký ten čas. Během něj se kromě pravidelných tréninků konalo velké množství utkání, v nichž se s ostatními týmy mohli porovnat hráči všech kategorií. Vše aktuální o božických Pantherech - žácích najdete na http://pantherszaci.webnode.cz/.

Florbalová liga nadějí
24. listopadu odstartoval turnajem v Prosiměřicích nový ročník Florbalové ligy nadějí, kterou již tradičně pořádá DDM Miroslav. Novinkou pro letošní sezonu je tým z Břežan a výměna nejmladší kategorie za nejstarší. Nyní se tedy budou postupně v Prosiměřicích, Hostěradicích, Božicích a Miroslavi potkávat hráči 4.-6.  a 7.-9. tříd.
Obě změny jsme s radostí uvítali. Nový tým a novou možnost pro naše nejstarší tato liga potřebovala. Bohužel malé haly, ve kterých se tato liga hraje, nedovolí nejstarším hráčům využít svoji techniku a kombinační hru.  Vše je ale v začátcích a snad se příští sezonu liga zase posune směrem vpřed.
My jsme tradičně nevstoupili do nové sezony nejlépe. Kromě výše zmíněných důvodů, které se projevily hlavně proti domácímu týmu z Prosiměřic, bylo vidět mnoho našich zbytečných chyb. Nezbývá nic jiného než se do příštího turnaje vypracovat, abychom dokázali zápasy, které jsme těsně prohráli, otočit ve svůj prospěch. Našim cílem pro tuto ligu je tedy postup průběžnou tabulkou.  Ze čtvrtého a třetího místa se však chceme dostat bez toho, aby utrpěla florbalovost našich mladých sportovců.
Sestava: Balcar, Burget, Hájek, Hlušek, Hoff, Holečková, Horáček, Jandásek, Jedlička, Koch, Kreuzwieser, Kročil, Petráš, Řihák, Šob, Šperka, Tomášek, Zapletal, Zoufalý
V tabulkách převzatých ze stránek ligy (www.ddmmiroslav.wu.cz/florbal.html) můžete vidět průběžné pořadí po prvním turnaji.

Orion florbal cup
Právě techniku, kombinační hru a systém 5+1 jsme si jeli vyzkoušet na každoroční Orion florbal cup. Jedná se o celostátní postupový turnaj pro kategorie 6.-7. a 8.-9. tříd. Naše okresní kola se odehrála ve Znojmě na hřišti, kde bylo ještě před několika lety možné zhlédnout extraligové zápasy. V loňském roce jsme se z časových důvodů zúčastnili pouze starší kategorie. Letos jsme se však vydali na turnaj v obou kategoriích.
V pátek 14. prosince se konal turnaj 8.-9. tříd. Z této kategorii se na turnaj mohli vydat pouze dva naši osmáci. Ty jsme doplnili o hráče nižší kategorie, která svůj postupový boj měla odehrát o dva dny později. Hra se odvíjela od tohoto složení týmu. Nechtěli jsme hrát zatažený florbal, ale soupeři ze ZŠ Přímětice, ZŠ Vrbovec a ZŠ Pražská nám moc útočný florbal nedovolili. Vyzkoušeli jsme si různé herní varianty a hru proti fyzicky a herně silnějším soupeřům. Všechna tři utkání jsme nakonec prohráli a skončili ve skupině čtvrtí.

Naše naděje se tedy zaměřily na mladší kategorii. Jejich turnaj proběhl na stejném místě v pondělí 17. prosince. Ve skupině se tentokrát potkaly tři týmy. Kromě toho našeho bojoval o vítězství v této skupině, které by znamenalo postup do velkého okresního finále, tým ZŠ Jevišovice a favorité celého okresního kola, ZŠ Mládeže s florbalisty TJ Znojmo. Do tohoto turnaje přijel své kamarády herně podpořit i jejich bývalý spoluhráč Jiří Hrbáček, který dopomohl k tomu, aby náš tým v prvním utkání vstřelil více gólů než soupeř a po 30 minutách zvítězil 4:1. O to, kdo postoupí do velkého finále, se tedy rozhodovalo v utkání Fbc Panthers Božice – ZŠ Mládeže. Naši kluci dali do utkání vše, co mohli. Velkou část tohoto zápasu ukazoval hlavní ukazatel vyrovnaný stav. Závěr však patřil protihráčům, kteří nakonec zaslouženě zvítězili 6:1, a tak postoupili do lednového finále znojemského okresního kola.
Sestava: Balcar, Hájek, Hrbáček, Klimeš, Koch, Kreuzwieser, Kročil, Petráš, Řihák, Šob, Šperka, Tomášek, Zapletal
Stránky turnaje s konečnými výsledky a dalšími informacemi naleznete zde: www.orionflorbalcup.cz/index.php

Vánoční turnaj
Těsně před Vánocemi proběhl i první ze tří turnajů pod záštitou TJ Znojmo. Jedná se o turnaje uspořádané pro žáky pátých tříd se třemi hráči v poli a brankařem. Kromě Vánočního turnaje čeká hráče ještě Velikonoční a Valentýnský turnaj.  Turnaje se vždy účastní dvanáct týmu z tohoto okresu, které vždy odehrají pět utkání ve dvou skupinách. Poté se bojuje o konečné umístění napříč skupinami.
V naší skupině jsme hned v úvodním utkání potkali loňského vítěze FK DDM Slovenská A. Po pěkných šestnácti minutách skončilo utkání 3:0 ve prospěch soupeře. Výhra se však podařila proti ZŠ Přímětice (3:1). Následovalo další utkání proti hráčům ze Slovenské. Tentokrát proti jejich týmu B. Nyní se už našim podařilo ukořistit tři body po výsledku 6:0. O šest branek skončil i náš další zápas. Tentokrát však vyhráli hráči ze ZŠ Vémyslice. Skupinu jsme zakončili proti výběru dívek z DDM Znojmo. Vítězství i v tomto utkání znamenalo, že jsme ve skupině B skončili na třetím místě. Mohli jsme tak bojovat o páté místo se třetím týmem skupiny A. Poslední souboj tohoto dlouhého a náročného pátečního turnaje jsme tak svedli se ZŠ Tasovice. S týmem, který s námi postoupil do okresního kola v poháru ČFbU pro 1.-5. třídy. I tentokrát byli tito florbalisté ve vzájemném střetnutí úspěšnější, a tak naši nejmladší obsadili ve Vánočním turnaji šesté místo.
Sestava: Balcar, Burget, Hoff, Holečková, Horáček, Jandásek, Jedlička, Zoufalý

Na začátku nového roku čeká naše mladé florbalisty druhý turnaj Florbalové ligy nadějí v Hostěradicích a Valentýnský turnaj ve Znojmě. Další informace, všechny fotografie a videa můžete nalézt na našich stránkách pantherszaci.webnode.cz

Do nového roku přeje tým Fbc Panthers Božice všem mnoho osobních a sportovních úspěchů.

                                                                                                                                     Miroslav Fojtík

























Žádné komentáře:

Okomentovat