neděle 21. dubna 2013

Fotbalový víkend v Olbramovicích - dorost za tři, muži za bod!

Nová bezpečná branka poprvé v akci
Fotbalový víkend má tentokrát společného jmenovatele: Olbramovice. Dorost tam dnes bral tři body a muži zde hrají svůj důležitý nedělní zápas "o šest bodů". Nakonec jsme dovezli bod a byli jsme spokojeni se zlepšenou hrou ve 2. poločase.
Muži:
Olbramovice - Božice 2:2 (2:0)
V první půlce jsme hráli, ale góly dávali domácí, ve druhé jsme zdařile vystřídali, vyrovnali jsme a sahali jsme i po třech bodech.
Nastoupili jsme nakonec ve stejné sestavě jako minule proti Rakšicím. Soupeř byl viditelně slabší než ten před týdnem, ale my jsme si s tímto rozložením sil nevěděli rady, dopoštěli jsme se zbytečných chyb a nepřesností a domácí nás nekompromisně ztrestali. Vůbec nám nefungoval útok, v němž Lukáš spíš Jirkovi situaci komplikoval, matně se pohyboval kdesi, na míče čekal za hráčem, no prostě nepovedený výkon. Po přestávce Lukáše nahradil Sláva, a to bylo jiné kafe! Sláva svým pohybem a fotbalovým čichem zaměstnával zadáky domácích a ti se myslím nestačili divit, kde se tento hráč vzal! Postupně přišli do hry i další dorostenci Roman a Martin  a především svým pohybem naši hru průběžně oživili. Tak se nám podařilo postupně vyrovnat a sahali jsme i po třech bodech. Chyběl nám však klid v zakončení.
Prim v našem mužstvu v první půli hrál Ramon, po přestávce převzal taktovku Honza, připojil se Džamp, výborný byl Machy, již zmiňovaný Sláva a taky Poli. Žádnou chybu ve 2. půli neudělal ani Jara a tak jsme se nakonec rozešli smírně. Jeden bod nic neřeší, ani u nás, ani u domácích, ale může být v konečném účtování velmi důležitý. Nejlepším mužem na hřišti však byl jednoznačně hlavní sudí Richter. Jeho cit pro hru a nekompromisní podchycení "rušivých momentů" na hřišti hned v jejich zárodku, to jsou důležité momenty, které ovlivňují utkání. Za celý zápas jsem pouze jednou zaslechl nespokojené ozvěny domácích fandů na něco, co si mysleli, že mělo být posouzeno jinak. My jsme naopak uklidňovali našeho špílmachra, ať zbytečně nekomentuje výroky sudího, jinak by taky mohl jít pod sprchu. Přestal mluvit, vzal tíhu zápasu na sebe a hned byl pohled na naši hru jiný, lepší! Přestože nevezeme tři body, vraceli jsme se domů dobře naladění, hlavně ze zlepšeného druhého poločasu.
Jak šel čas:
Hned v 1´ byl ošetřován Poličák, který obětavě zachraňoval útočnou akci domácích. Háčkem byl faulován Honza (proto asi potom hodně mluvil) a ve 4´ se dvakrát blýskl Ramon. Tentýž hráč měl v 8´ naši první šanci, přesné střele ale chyběla razance.  V 10´ odvracel Poli hlavou a z následné protiakce pálil Honza po zemi vedle. "Jejich chyby v obraně bychom měli potrestat," znělo na naší tribuně. Zdeňkův centr usměrnil Ramon ve 14´ placírkou nad. V 16´ si s námi nepříjemně zahrál vítr, Pichymu se nezdařila hlavička, míč propadl do našeho malého vápna a domácí útočník poslal míč mezi nohou a rukou vybíhajícího Jary. Prohrávali jsme nezaslouženě 1:0. "Ve chvíli, kdy jsme si vytvořili tlak, jsme dostali tak blbou branku," komentoval přítomný nestor božického fotbalu. Měl pravdu, ale co s tím? Naši museli otevřít hru, domácí se pouštěli do nebezpečných brejků a fotbal to byl ve zbytku poločasu pouze průměrný. U nás navíc s naprosto bezzubým útokem. Centrovat se snažil Džamp, v šanci byl Jirka, pěkně vystřelil Pichy v 35´. V 36´ byl faulován Džamp, kopal Poli, ale míč se rychle dostal do naší obrany a bleskový protiútok zakončili domácí nejdříve tyčkou a poté dorážkou na 2:0! Hodně studená sprcha na naše ambice. Pomezní rozhodčí si však musí sáhnout hodně hluboko do svědomí! (Myslel si, že už z brejku padne gól, dorážející hráč však byl v ofsajdu, pane pomezní!). Ve zbytku poločasu se neodehrálo nic, co by stálo za komentování, snad jen perfektní akce Honzy ve 39´ a následný centr, který však nikdo nezpracoval.
Do 2. půlky jsme vlítli se Slávou na hrotu a s jiným nasazením. V 46´ pálil Honza nad a po centru Michala střílel Sláva nůžkama vedle. Džampův přímý kop ve 48´ šel do zdi a odražený míč likvidoval domácí brankář. Měli jsme taky štěstí v 51´a tou dobou přišel místo Michala Roman. V 56´střílí Honza do gólmana, následný roh domácí gólman vyboxoval. V 61´ opět zachraňoval Jara. Klasický problém dnešního utkání: Zdeněk kope vysoko - Jirka zpracovává - aut. "K...a, pro to zvedáme?!" Přichází však 65´, rozvíjíme postupný útok po lince Poli - Machy - Džamp - Zdeněk a Pichy a ten nadvakrát, ale profesionálně snižuje na 2:1! Konečně důrazně zvedáme hlavu. Na hřiště přichází ještě Martin místo Ramona, taktovku naší rozehrávky pevně třímá Honza a my tlačíme. V 71´ byl faulován Machy na půlce, rozehráli jsme, Honzova tečovaná střela skončila nad! Roh kope Džamp - perfektní centr a pohotový Jirka vyrovnává na 2:2.
V 73´ byl v šanci Honza a v 79´ si taky, byť nepřesně, vystřelil Martin. Šance měli i domácí - v 75´jejich bomba skoro lízla břevno a v 79´ to napálili vysoko nad. V 82´ byla Džampova střela sražena na roh a Sláva centr sklepává těsně vedle branky.. Naše poslední gólovka už nesla všechny znaky vyčerpání: Běžela 83´, míč si vyměnili Honza a Pichy, ale Honzova slabá střela z dobrého postavení šla však jenom do náruče gólmana. Dvakrát jsme za kartu nedovoleně zastavili pokusy domácích o brejky. A to už bylo skoro všechno. Poslední ránu na branku měl v 90´ náš nejlepší hráč Honza. Konečně předvedl výkon, jaký od něho všichni čekáme.
Za týden přivítáme doma Chvalovice a na prvního máje béčko Krumlova. Moc těžcí soupeři, ale co?
Naše sestava: Jara Lukáč - Zdeněk Chrenovský, Tomáš Polický, Lukáš Machač - David Švejdík - Roman Šebela, Jiří Pichanič (K), Jan Kudlička, Michal Topolčan - Jiří Kubíček, Lukáš Chromý. Střídali: Sláva Urban, Roman Šob a Martin Zedníček.Trenér Viktor Luskač.

Dorost:
Olbramovice - Božice 0:3 (0:2) 
Naši hráli jako praví profíci, výborně pozičně a jasně kontrolovali hru, i když i domácí měli sem tam nějakou příležitost. U nás hráli - aspoň v 1. půlce, kterou jsem z větší části viděl - výborně všichni. Spolehlivým Vojtou v brance přes výborné zadáky Jirku a Frantu dirigované naším nejlepším hráčem Rudou. Výborní jsou i Martin s Romanem a Cigi zle zatápí obraně soupeře. Naše další dvě hvězdy - Kája a Sláva - ukazovali, proč je náš dorost tak výborný. Tým doplňovali tentokrát Filip a Elvis. Na lavičce nebyl nikdo, trenér Marian a vedoucí mužstva Martin se museli modlit, aby se nikdo nezranil.
Už někdy kolem 5´ (to jsem tam ještě nebyl) se pěkně zdálky trefil Sláva a vedli jsme 0:1. Další gólovou příležitost jsme dostali ve 30´ po technické chybě nejistého domácí brankáře (míč si pustil, pohodil a pak jej opět sebral do rukou). Kopali jsme nepřímý kop a po nacvičeném signálu to perfektně do šibenice trefil Cigi. Tak se skórem 0:2 skončil nakonec i 1. poločas.
Ve druhé půli přidal ještě jednu branku Sláva Urban, a tak jsme si z Olbramovic dovezli v dorostenecké soutěži plné tři body. Dobrá inspirace pro chlapy.

Žáci:
Jevišovice - Božice 1:3
Naše branky dali Kamil Hanzal 2x a Karel Vávra.
Pochvalu za předvedený výkon si zaslouží Pavel Grégr a Adam Vařeka.


Přípravky:
Dopoledne jsem se na chvilku zastavil na zápasy přípravek. Kromě našich zde byly celky hrádku a dva týmy IE Znojmo. Naši za sebou měli úvodní utkání s IE Znojmo. Naši těsně prohráli 5:6. Prohráli jsme i druhé utkání, ale s jakým výsledkem nevím. Prý to bylo trošku vyšší skóre.

               Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat