sobota 13. dubna 2013

První jarní fotbalový víkend (dopl.15.4.)

Sobotním zápasem božických dorostenců v Hevlíně vstoupili božičtí fotbalisté konečné do jarních kol soutěží. Vyhráli. V neděli hráli doma žáci i muži - obojí prohráli. Více dále a postupně.
Hostan OP: Božice - Rakšice 2:4 (1:1)
Dlouho toužebně očekávaný první zápas jara pro nás nezačal nijak mimořádně. Na začátek nedorazil Marian a tak musel na kraji obrany nastoupit Zdeněk. V jiném zápase by to možná nebyl takový problém, ale v zápase se známými rychlými útočníky Rakšic, to byl kardinální problém! Rakšice taky brzy vycítily naše slabé místo a své útočné akce vedly zásadně po této straně. prvních patnáct minut jsme se hledali. V 15´ se do šance dostal Jirka, nechal si však míč ukopnout na roh. Roh kopal Honza, na něj si výborně naběhl nový kapitán našeho mužstva Jiří Pichanič - vlítl tělem do centru - a v 16´ jsme se ujali vedení 1:0. Trošku nás to povzbudilo, ale hosté taky nerezignovali a už v 18´ se dostali do gólovky, kterou vyřešil vyběhnuvší gólman Jara. Hra v té době byla dost nezajímavá, jednou jedinkrát v zápase se ve 24´ ukázal Luke, ale jeho lehký míč šel nad. V 28´ to nůžkami zkoušel marně Jirka. Sám nebyl se svým výkonem v zápase příliš spokojen, ale myslím si, že byl k sobě až příliš kritický. naším problémem byly i nakopávané míče Tomem. Nikdo z našich hráčů vpředu si s nim i neporadil. Dalším problémem v zápase byl i rozhodčí J. Horký.  Jeho výkon byl velmi nevyrovnaný a spokojeni s jeho způsobem rozhodování nebyli ani domácí, ani hosté. Bohužel na jeho verdikt jsme nakonec doplatili my, neboť v 35´ nejprve nechal náš zákrok bez píšťalky a když rakšický hráč pokračoval v tahu a po pár vteřinách bez našeho zavinění spadl ve vápně, tak ukázal na značku pokutového kopu!!! Míč si postavil rakšický gólman Hašek a vyrovnal na 1:1. Co si budem dále vykládat - byl to rozhodující moment, který ovlivnil zbytek zápasu. Nás to srazilo a hosty nakoplo! Důležité bylo taky to, že hosté ovládli střed hřiště a ve zbytku zápasu zde byli lepší. Vzrušení na rakšické straně přinesl 39´. Tři jejich hráči byli v mrtvém ofsajdu, ale ten čtvrtý táhl míč z hloubi pole a v ofsajdu nebyl. Asistentka rozhodčího po chvilce váhání praporek zdvihla a hlavní sudí pískl ofsajd. Rakšice bouřily  snad úplně všude. My si myslíme, že mávnuto a písknuto bylo správně, jelikož tři hráči v mrtvém ofsajdu byli v pohybu a tudíž ovlivňovali hru! Ať si o tom Rakšičtí myslí, co chtějí. byli jsme i nadále pod tlakem, v 41´ srážel bojovník Džamp vyloženou šanci na roh. "Bojíme se  balónů, abysme neudělali chybu!!" Poločas zakončil povedenou střelou Tomáš Polický.
Ve 49´ využil jeden z nejnebezpečnějších hráčů hostů (zraněný) Libor Havlíček zaváhání naší obrany (i jinak velmi dobrého Jary) a poslal Rakšice do vedení 1:2. Pěkným obraným zákrokem se v 55´ blýskl Jirka Kubíček a Polický poslal jeden ze svých nákopů do obrany hostí. Po faulu na Michala poslal Džamp svůj kop nad zeď i nad branku. Teprve teď jsme se uvolnili a trošku jsme se rozehráli. Nás všechny nejvíc překvapil výborným bojovným výkonem Roman Šebela. Dokonce jsme se shodli, že to byl jeden z našich nejlepších hráčů v utkání. V 63´bravurně zasáhl Jara a srazil míč na roh, bohužel v 65´ mu míč vypadl z koše a jeden ze tří dobíhajících hráčů soupeře doklepl míč do naší sítě. Prohrávali jsme tak 1:3.
Nic jsme nezabalili a snažili jsme se nepříznivý vývoj zápasu korigovat. Pěkný moment měl v 68´ Michal, který dobrou akci zakončil tvrdou střelou, bohužel sraženou na roh. Pak už Michala nebylo vidět. Brzy na to vystřídal Marian Machyho (musel do práce) a málem asistoval při úspěchu hostů. Naštěstí se míč otřel o naše břevno. V 74´ přišel místo Lukeho na hřiště Martin Zedníček a v 75´vyrazil hostující gólman tvrdou střelu Polického z přímého kopu. Naše střely zdálky - Honza, Poli - branku Rakšic neohrozily. Vsadili jsme vše na útok a tak po naší akci následovala vždy nebezpečná protiakce. Posílili jsme útok, když místo vyčerpaného Ramona šel na hřiště Sláva. Po přímém kopu Polického v 84´ se míč míč přes Mariana a Michala dostal na roh. Kopal ho Marian, centroval Honza a byl z toho další roh. Kdo ho kopal nevím, ale viděl jsem výborný náběh a přesnou hlavičku Jiřího Pichaniče a najednou to bylo zajímavé - 2:3! Samozřejmě, že jsme moc chtěli vyrovnat, ale místo toho jsme v nastaveném čase inkasovali, a tak to nakonec skončilo 2:4.
Vítězství hostí bylo zasloužené, ale já bych nejpozději o poločase udělal nějakou změnu v sestavě.

Naše sestava: Jara Lukáč - Zdeněk Chrenovský, Tomáš Polický, Lukáš Machač - David Švejdík - Michal Topolčan, Honza Kudlička, Jiří Pichanič, Roman Šebela - Lukáš Chromý, Jirka Kubíček. Střídali: Marian Vávra, Martin Zedníček a Sláva Urban, připraven byl ještě Roman Šob.
Vzhledem k tomu, že kromě Oleksovic (remízovali v Miroslavi) všichni naši sousedé v tabulce prohráli, zůstáváme "na svých". Chleba se bude lámat příští víkend v Olbramovicích.

Dorost:
Hevlín - Božice 1:3 (0:1)
Poměrně tvrdě hraný zápas jsme díky střelám Michala Švédy a Karla Vávra vedli 0:2, ale zastupující kouč Michal Topolčan nebyl s výsledkem svých svěřenců příliš spokojen. Rozhodující je však výsledek. Naše vítězství pojistil třetí brankou Sláva Urban.

Žáci: 
Božice - Prosiměřice 1:2 (1:2)
Proti jasnému favoritovi utkání nastoupili naši žáci odhodlaně a odpovědným výkonem dosáhli poměrně přijatelného výsledku. Na 1:1 vyrovnával Kamil Hanzal, o branky vítězů se postarali Martin a Tomáš Buchtovi. Pochvalu si podle realizačního týmu si zaslouží výborný gólman Robin Šotkovský, stoper Jirka Čada a líbili se i Pavel Grégr a Kamil Hanzal.

                                                                                Ladislav Nevrkla

3 komentáře:

  1. Změna v sestavě se měla udělat, to je pravda. Hlavně v útoku se moc nedařilo i když se kluci snažily. To byl hlavní rozdíl o proti soupeři. Taky se nemělo tolik nakopávat a hrát víc po stranách. Ramon když měl balon dokázal se uvolnit a obejít protihráče, toho se mělo víc využívat.
    FANDA

    OdpovědětVymazat
  2. No tak musíme si říct, že sme horší byli a ten offside nebyl ani náhodou, sami bysme rozhodčího ukamenovali kdyby nám udělal to samé. Myslím, že sme byli i fotbalovější než soupeř, ale ten nás přejel fyzicky, když mákneme na treninku, tak je příště přejedem.
    Karel

    OdpovědětVymazat
  3. Konkrétní hráč v ofsajdu nebyl, to je pravda, ale tři další byli a - to považuji za rozhodující - byli v pohybu - tudíž se aktivně zapojili do hry! Proto čárová rozhodčí po chvilce váhání praporek zvedla a hlavní sudí okamžitě pískl ofsajd. (lan)

    OdpovědětVymazat