úterý 6. srpna 2013

Anketa: Má obec Božice zakázat podomní prodej?

Na webu obce se objevilo nové téma ankety: Má obec Božice zakázat formou vyhlášky podomní prodej? Tomuto tématu jsme se na webu http://probozice.blogspot.cz věnovali v letošním roce dostatečně, a tak tuto anketu velmi vítáme.
Mělo by se ukázat, že nám tato forma prodeje skutečně vadí a že se obec má pustit do zpracování obecní vyhlášky, která by otravné nabízeče čehokoliv "výhodného". Ať už je to jiný dodavatel energií, nebo nějaké nové pojištění, spoření či zázračné zboží. Obcí a měst, kteří už takovou vyhlášku v průběhu letošního a loňského roku přijali je přehršel, takže se můžeme i inspirovat, co v takové  vyhlášce nemá chybět.

             Ladislav Nevrkla

2 komentáře:

  1. V dnešním tisku je na titulní stránce ekonomické části (Peníze&Byznys) hlavní titulek "Podomní prodej zakáže 100 měst s podtitulem Obchodníky, kteří prodávají na ulici či po bytech, obce nechtějí. Tisíce z nich zřejmě přijdou o práci. Stovky firem v Česku podnikají v podomním a pouličním prodeji." Je zde ještě dodatek "Každý měsíc uzavřou podomní a pouliční prodejci desítky tisíc smluv." Zrovna si teď vybavuji, jak otravně působí třeba u východu z obchodního centra MAKRO v Brně. A ruku na srdce - kdo z vás aspoň jedenkrát nepodlehl těmto obchodníkům (třeba na ten nejvýhodnější mobilní tarif?!). Doba je ale jinde, prodejci tento způsob zdiskreditovali, proto se nedivím, že města a obce sáhla k zákazům. Je to na obranu svých občanů. Tak tomu bude v nejbližší době i v Božicích. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Zase z tisku (14.8.): Sedmasedmdesátiletou ženu z Moutnic na Brněnsku okradl muž, který se představil jako pracovník firmy distribuující elektrickou energii. Když žena hledala poslední vyúčtování, ukradl zloděj z dózy v chodbě domu zlaté prsteny. Žena škodu vyčíslila na 20 000 Kč.
    To ani nepotřebuje žádného komentáře. (lan)

    OdpovědětVymazat