středa 21. srpna 2013

Božická centra vylepšují svůj vzhled (akt.25.8.)

Pravidelní čtenáři vědí, že se průběžně zastavuji na zajímavých místech Božic, upozorňuji na dobré i problematické projevy života kolem nás. Tentokrát se v mém hledáčku objevily dvě aktivity, které zanedlouho zkrášlí dvě ze tří božických center. myslím tím v místní části Božice.
Tou první, která určitě neušla vaší pozornosti, je úprava fasády bývalé sýpky v současném centru obce, tou druhou bude umístění kládového vinného lisu na bývalé Dubově zahradě v blízkosti obecního sklepa. Zatím jsou oboje práce v začátcích, takže můžeme průběžně sledovat, jak se je podaří dokončit. Rychlost v tomto případě není rozhodující, rozhodujíc í bude kvalita odvedené práce, jelikož oboje bude dodávat naší obci výraznější změnu její tváře.
Už jsem si myslel, že skončím takto optimisticky, ale když jsem se vracel z obchodu, všiml jsem si, že zde trčí zbytek ulomeného okrasného stromku. Už vlastně ani nevím, jestli to byl smrček nebo borovička. byl to takový paskřivec, relikt bývalé podoby okolí hřiště. Ale když už tam rostl, tak si asi zasloužil jiný osud (třeba přesazení), než ten, který mu připravil neznámý vandal. Kdy? To nevím. Všiml jsem si toho až dnes (21.8.).
No a v sobotu 24.8. jsem si pro změnu všiml pokroucené dopravní značky - směrovky pod sýpkou! Ach jo, může tady být chvíli klidu? Snad ano. Třeba pokračují práce na fundamentu pod velký dřevěný lis, který se momentálně restauruje u odborníka.

                                                   Ladislav Nevrkla






3 komentáře:

  1. Ja vim presne kdy byl utrzen a kým vecer pri zabave (deti raje ) jednim s mnoha bulharskych pritelu Ruda Č.

    OdpovědětVymazat
  2. Konečně se něco dělá pro krásu Božic. Určitě to každý uvítá. Sýpka už potřebovala okrášlit.:):)

    OdpovědětVymazat
  3. Ve středu čekejte zase něco nového. Snad si konečně sednu a zpracuji aspoň pár námětů. (lan)

    OdpovědětVymazat