sobota 24. srpna 2013

Fotbal: Dorostenci si zastříleli, Sláva se vyčerpal

Oleksovický dorost vedený výborným trenérem (a mým bývalým žákem) Markem Holasem přijel jen v deseti, a tak to měl proti nabuzeným domácím (chtěli odčinit minulou porážku ve Štítarech) hodně těžké. Úvodní čtvrthodinku ještě nějak stačili držet s domácími krok, ale pak už se to sypalo.
Božice - Oleksovice 9:0 (4:0)

K zápasu jsem nastoupili pouze s jedním náhradníkem. Ten se ale ukázal jako žolík, který udělal radost nejen sobě, bráchovi, tátovi, ale i nám všem. Řeč je o Radku Šobovi. Do hry naskočil v 53´, ale hrál výborně a hlavně stihl si dát nejen premiérový gól mezi dorostenci, ale po nezištné přihrávce svého bratra Romana (kapitána týmu) přidal ještě jeden.
Hybnou silou našeho mužstva byl tradičně Sláva Urban. Jenže jeho touha vyniknout má i svou druhou stránku, kterou většinou poznáme druhý den, kdy Sláva nastupuje i za muže a přeci jenom je znát, že ze sebe v zápase dorostu vydá vše.
Naše sestava: Robin Šotkovský - Jiří Čada, Broněk Horáček, Adam Vařeka - Roman Šob (K) - Vojta Maruštík, Sláva Urban, Martin Zedníček, Karel Vávra - Kamil Hanzal, Lukáš Svoboda. Na lavičce: Radek Šob (střídal Adama Vařeku). Trenér Martin Topolčan, vedoucí mužstva Jiří Čada.
Přehled branek:
9´- 1:0, Kamil Hanzal, nejdříve do tyče a opakovanou střelu doprostřed branky. Akci připravil Sláva.
14´- 2:0, Sláva nádhernou střelou po centru Cigiho
25´- 3:0, Kamil prostřelil gólmana, který se po míči válel, ale ten mu podjel až do branky
43´- 4:0, Zedňa se napřáhl asi z 20 m a nezadržitelně skóroval
45´- 5:0, Sláva se proháčkoval až na šestnáctku a vypálil
66´- 6:0, Radek Šob levačkou (co tomu říká Martin Z.?) premiérový gól za dorost
68´- 7:0, Sláva zakončil nádherné sólo, 2x naznačil, položil si gólmana (mělo to jít navrch po kratší straně), napálil a dorazil
71´- 8:0, Cigi tak zakončil své sólo
86´- 9:0, Radek po namazání od svého bráchy (který vyšel tentokrát střelecky naprázdno)
89´- Cigi napálil břevno

Západ řídil Artur Coufal z Velkého Karlova, který se moc těšil na Karlovské hody. Tak snad si je užil.

Trenér Martin během zápasu několikrát zvyšoval hlas. To je občas potřeba. Ale měl by taky vědět, že mu v trenérské práci fandíme a snažíme se mu v nelehké pozici pomoci. Nic víc, nic míň. A to, že bylo docela dost diváků, je taky určitě dobře a je to důkazem toho, že nás dorostenci hodně zajímají.
Dále ještě sdělujeme, že i v letošní sezóně bude na hřišti fungovat občerstvení na tradičním místě vzadu u pergol. Tak v neděli se těšíme na Lopatov. Prý tam je nebezpečný nějaký hráč Kadlečík, tak pozor na něho i na celý Lopatov. Jsou prý jako břitvy. Zápas píská Aleš Richter.

             Ladislav Nevrkla


Žádné komentáře:

Okomentovat