středa 18. prosince 2013

DD: Tradice Vánoc aneb o spolupráci s SOŠ a SOU Přímětická

Tradiční pouštění skořápek
Minulý týden ve čtvrtek zavítali do Domova Důchodců v Božicích studenti SOU a SOŠ SČMSD Přímětická ze Znojma v rámci předmaturitního projektu Tradice Vánoc.
Zahájení se konalo v aktivizační místnosti, která  dýchala vánoční atmosférou. U  připraveného pohoštění z Klubu Prostřeno i cukroví od studentů se obyvatelé domova mohli potěšit i vzpomínkou na Vánoce jejich dětství. Studentky vedli mezigenerační dialog s jak jinak než vánoční tématikou. ,,Víte,  Vánoce byly chudé, ale tak radostné. Měli jsme 
jednoduchý stromeček zdobený podomácku vyrobenými ozdobami a jak voněly po domě perníčky s jehličím. Všude napadlo vždycky tolik sněhu, byly to takové Ladovy Vánoce,'' svěřila se všem přítomným s krásnou vzpomínkou jedna z dotazovaných klientek. 
V prostorách jídelny probíhalo divadelní představení pohádky Mrazík a Narození Ježíš Krista. Pěvecký sbor zněl domovem a obyvatelé s obdivem naslouchali krásné melodii Vánoc. Na závěr studenti rozdávali  perníčky a touto sladkou tečkou se společně rozloučili. Patří jim naše srdečné  poděkování. Další spolupráce probíhá již  v těchto dnech, kdy u nás vykonávají praxi studenti Sociálního oboru SOŠ Přímětické. 
Pěkný předvánoční čas přeje všem
                                                                         Markéta Kalinová, vedoucí aktivizace DD

Představení Narození Ježíše Krista

Perníčky od studentů

Pěvecký sbor SOŠ a SOU

Pohádka Mrazík

Začalo se přednáškou ...

A ještě jednou pěvecký sbor

Žádné komentáře:

Okomentovat