pondělí 2. prosince 2013

Florbalové aktualitky od božických Panterů

Doplněná brankářská výzbroj
Poslední listopadovou sobotu se poprvé v této sezoně představili naši mladí florbalisté. Odehráli první ze čtyř turnajů Florbalové ligy nadějí, již pořádá DDM Miroslav. Využiji příležitost a rád bych společně s touto událostí informoval o nejdůležitějším z nové florbalové sezony.

Od října trénujeme opět ve třech žákovských kategoriích - elévové, mladší a starší žáci. To souvisí s nárůstem hráčů, kterých je nyní 37. Je to jistě výborná zpráva a také závazek pro nás trenéry, abychom naděje všech hráčů naplnili. Hlavní trenéři (Miroslav Fojtík a Vojtěch Svatoš) mají letos dva nové pomocníky, kterými jsou Honza Kreuzwieser a Vojta Maruštík. Oba jsou naši bývalí hráči, díky tomu se mohou dobře vcítit do našich svěřenců. Zároveň jsou pro naše mladé florbalisty dobrými vzory, které znají z předchozích let. 
Obnovili jsme také přátelská utkání s týmem z Břežan, po kterých probíhají i důležité tréninky na velkém hřišti. V sezoně se chceme zúčastnit Florbalové ligy naději, celostátní soutěže Orion florbal CUP a Velikonočního turnaje pod TJ Znojmo.
Díky finanční podpoře ze strany naší obce jsme pořídili další důležité části brankářské výzbroje, dovybavíme chybějící dresy a budeme moci pokrýt většinu nákladů, které jsou spojené s výše zmíněnými akcemi. Za tuto podporu tímto děkuji určitě za všechny, co mají s naším týmem něco společného. Opět tak můžeme výchovu mladých sportovců zkvalitnit.

FLORBALOVÁ LIGA NADĚJÍ
Liga vstoupila do letošní sezony s několika, a nutno dodat, že pozitivními, změnami. Všechny turnaje se odehrají ve velké břežanské hale s herním systémem 5+1. Jedná se tak o změnu, která je krokem kupředu hlavně pro hráče, ale i diváky, kterým nebrání nic v tom, aby strávili příjemné florbalové dopoledne. Velká kapacita diváckých míst snad vynahradí i to, že přicházíme o domácí turnaj.
Jako každý rok nám první turnaj ukázal naše nedostatky a stanovil cíle do dalších tréninků. Bylo vidět ale i několik vyloženě pěkných florbalových momentů.

Starší žáci
Sestava: Řihák (G) - Petráš, Tomášek (O) - Balcar, Hájek, Hnízdil, Štrunc, Zapletal (U).

Sobotní dopoledne zahájili tentokrát starší žáci. Úvod proti domácímu týmu, se kterým jsme před týdnem sehráli v rámci přípravy na turnaj přátelské utkání (můžete si přečíst na našich stránkách), se našim hráčům povedl. V tomto utkání předvedl vynikající výkon Matěj Štrunc, který se k nám po letních soustředěních přidal i v sezoně.
Ve druhém utkání proti silnému soupeři jsme nedokázali navázat na hru z prvního zápasu. Několik velkých chyb a nevstřelený gól měly za následek prohru 0:6.
Do posledního duelu jsme šli s cílem, vyvarovat se předchozích chyb a snažit se vrátit k modelu z prvního utkání. Ve značné míře se cíl podařilo naplnit. Zde musím pochválit celou útočnou řadu a obranu, jež musela z důvodů menšího počtu našich hráčů odehrát všechna utkání bez střídání. Pochvalu zaslouží i brankař starších žáků, Petr Řihák, který během celého turnaje držel stabilně dobrým výkonem s několika krásnými zákroky svůj tým ve hře.
Pěkné utkání a dva body za vítězství. To bylo utkání s Miroslaví.
Býci Prosiměřice – Černí jestřábi Miroslav                            6:0
Břežanští havrani – Panthers Božice                                      2:6
Panthers Božice – Býci Prosiměřice                                       0:6
Černí jestřábi Miroslav – Břežanští havrani                           1:1
Býci Prosiměřice – Břežanští havrani                                    6:1
Panthers Božice – Černí jestřábi Miroslav                              4:2

Mladší žáci

Sestava: Rapčan (G) - Kamp, Kňazofčík (O) - Burget, Jandásek, Zoufalý (U).

V této kategorii jsme tentokrát hlavně tvořili týmového ducha a nechali všechny přítomné hráče nabrat co nejvíc zkušeností na hřišti. Pro obojí byla totiž díky velkému počtu nepřítomných (A to z různých důvodů.) ideální příležitost.
Kdyby nebylo božických fanynek, které splnily svůj slib a celý turnaj naše hráče podporovaly, stál bych na střídačce sám. Přijeli jsme totiž pouze v šesti hráčích. Velký obdiv tak patří celému týmu, který hrál ze všech svých sil.
Ani tak se nejednalo o utkání odevzdaná. První duel s domácím týmem byl dlouho vyrovnaný a ten poslední byl dokonce na dosah i bod. Síly na tak velkém hřišti docházely rychle, a tak nebylo moc příležitostí předvést se v útočné fázi. Přidalo se také několik chyb, které neměly s malým počtem hráčů nic společného.
 Získali jsme tak z úvodních zápasů pouze dva body za kontumované utkání s týmem z Hostěradic, který kvůli velké marodce ani nedorazil. Jak už jsem ale napsal, nic to nemění na úspěchu, jehož naši mladší žáci dosáhli. Dobrý tým se totiž tvoří hlavně v těchto chvílích, kdy ze sebe musí všichni vydat vše a není se kam schovávat. Na tomto postavíme další práci a budeme se snažit zavelet k obratu současné tabulky této ligy.

Býci Prosiměřice – Černí jestřábi Miroslav                            1:2
Břežanští havrani – Panthers Božice                                      4:1
Černí jestřábi Miroslav – Břežanští havrani                           3:0
Býci Prosiměřice – Panthers Božice                                       3:0
Břežanští havrani – Býci Prosiměřice                                    0:0
Černí jestřábi Miroslav – Panthers Božice                              1:0


TABULKA PO PRVNÍM TURNAJI
mladší
1. Černí jestřábi Miroslav        8 bod.
2. Býci Prosiměřice                 5 bod.
3. Břežanští havrani                5 bod.
4. Fbc Panthers Božice                       2 bod.
5. Draci Hostěradice               0 bod.
starší
1. Býci Prosiměřice                 6 bod.
2. Fbc Panthers Božice                       4 bod.
3. Černí jestřábi Miroslav        1 bod.
4. Břežanští havrani                1 bod.

Poděkování patří opět i rodičům, kteří své děti přijeli podpořit. Budu rád, když se božických fanoušků bude scházet ještě víc.  Malé prostory, které tomu bránily, jsou již minulostí.

Tímto Vás všechny zveme na druhý turnaj, který proběhne již v novém roce. Přesněji 18. ledna.

 Vše podstatné se můžete dočíst na našich stránkách
http://pantherszaci.webnode.cz o lize se pak dočtete zde http://www.ddmmiroslav.wu.cz/florbal.html.
                                                                                                                                                                              
                                                                                   Miroslav Fojtík

Ze zápasů ligy - šest snímků:





Šestice snímků z turnaje
Z přípravných zápasů:





Pětice přáteláků



Žádné komentáře:

Okomentovat