středa 14. ledna 2015

Co je nového ve škole, v domově důchodců a vůbec v Božicích (dopl.)

Letošní školní lyžařský kurz. Více na
http://www.zsbozice.cz/
Kromě 5. školního plesu, který se letos koná již tuto sobotu 17.1.2015 (předprodej zajišťuje každý den od 18 do 19 h pí Marcela Babčanová, fialový stromek před domem za kulturákem) má božická škola za sebou lyžařský výcvikový kurz (minulý týden) a tento týden zajišťuje povánoční sběr papíru. V domově důchodců mají za sebou krásnou akci, o níž referoval i Znojemský týden. Proběhla 8.1.2015 a jmenovala se Čajové speciality.
Ve škole se též připravují na zápis dětí do 1. ročníku ZŠ. Uskuteční se v úterý 3.2.2015 odpoledne.
Taky Charita ČR zveřejnila průběžné výsledky Tříkrálové sbírky 2015 a příští týden již můžeme očekávat konečné výsledky letošního ročníku.
Náledí nás již opustilo, ale poničená betonová svodidla na křižovatce u Zámlýní zůstávají. Dokonce bych řekl, že jak se oteplilo, tak některé části zasažených betonových patek ještě více "uhnuly". No, někdo to bude muset opravit.
K 31.12.2014 ukončil svoje působení v prostorách kulturního domu v Božicích Bar Fénix. Poslední - zároveň rozlučkovou - a úspěšnou akcí byla silvestrovská zábava. Dnes již je prostor baru prakticky vyklizen a čeká na případného zájemce.
Potěšitelné je, že v Božicích pokračuje výstavba nových domů. Díky mírné zimě probíhají stavební práce i v těchto dnech.
Zavítal jsem konečně k automatu na sýry na farmě Klíč. Byl jsem příjemně překvapen širokou nabídkou produktů v různých cenových relacích. Vybere si určitě každý.
Fotbalisti ladí poslední detaily připravované 1. božické zabíjačky. Tak si rezervujte svůj čas na sobotu 31.1.2015. Na druhou stranu začínají doma leštit kopačky, neboť koncem ledna 2015 bude zahájen turnaj na umělce v Hrušovanech n. Jev. a naši jsou mezi osmičkou přihlášených týmů. První zápas sehrají v sobotu 31.1. 2015 ve 12 hodin.



Čajové speciality v DD
Čajové pečivo v DD
Vystoupení pěveckého sboru SOu a SOŠ SČMSD Znojmo
v DD Božice 8.1.2015

VE DNECH 12.- 16. LEDNA 2015 BUDE ZA ŠKOLOU OPĚT PŘISTAVĚN KONTEJNER NA PAPÍR A KARTÓN. NENÍ POTŘEBA JEJ VÁŽIT, JEN STAČÍ SPOŘÁDANĚ VLOŽIT DOVNITŘ. VŠEM SBĚRAČŮM A SBĚRAČKÁM DĚKUJI.   D. ZEJDA


Každou sobotu od 9 do 12 j prodej brambor ve stodole
Štefan Turoň
Průběžné výsledky Tříkrálové sbírky
Nabouraná betonová svodidla k Zámlýní
Bar Fenix uzavřel svou kapitolu 31.12.2015




1 komentář:

  1. Výkupčí sběrny druhotných surovin v Božicích oznamuje, že v sobotu 17. ledna 2015 nebude vykupovat.

    OdpovědětVymazat