neděle 3. května 2015

Fotbal: I v deseti jsme zápas otočili (+foto)

Polánka - Božice 1:2 (1:0)
Od 30´ jsme hráli v deseti a od 11´ prohrávali 1:0. Ve druhé půli opět úřadoval Lopík. Nejprve byl ve 49´ faulován ve vápně a Rambo jasně penaltu proměnil  (1:1) a v 74´ zakončil Lopík naše lavinovité útoky nádhernou - a jak se později ukázalo - i vítěznou brankou (1:2).
A jestli je pravdou, že Oleksovice otočili zápas s Olbramovicemi z 0:2 na 3:2!, tak jsme svůj náskok na čele tabulky ještě navýšili.
Sestava: Michal Hrubý - Zdeněk Chrenovský, Broněk Juřica, Kuba Rambousek - Roman Šob - Petr Procházka, Jan Kudlička, Evžen Egner, Kuba Zifčák - Pavel Ležák, Jan Szabó. Střídali: Broňa Horáček v 83´ Honzu Szabó a Petr Krupica v 86´ zraněného Kubu Zifčáka.

Máme to v současné době těžké: soupeři se na nás připravují, chtějí se na lídra soutěže vytáhnout a jejich fanoušci očekávají, že konečně uvidí pěkný kombinační fotbal. My naopak hrajeme stále svou hru a hrajeme s kádrem, který máme vždy aktuálně k dispozici. Že na jaře ještě kvůli zdravotním problémům nemohl nastoupit Žapík, že i dneska kvůli zranění chyběl Míša Topolčan a kvůli pracovnímu zaneprázdnění jara Jandásek. Ani lavička nebyla tentokrát přecpaná.

Zápas jsme zahájili mohutným tlakem a deset minut jsme domácí nepustili do akce. Bohužel nám trošku chyběl klid v rozehrávce i zakončení, 2x vystřelil Lopík, 2x jsme kopali roh a v 10´ se proháčkoval Honza K., bohužel místo přihrávky volil slabou střelu. Cosi jsme z laviček vykřikovali, naši hráči zůstali vytažení a všechny nás zaskočili domácí rychlým protiútokem a bezchybným zakončením! A tak jsme od 11´ prohrávali zcela nečekaně 1:0. Potvrdilo se staré známé: Nedáš - dostaneš! "Vy si tam hrajete a oni dávají góly!" volal nešťastně jeden božický fanda.
Gól domácích nám na klidu nepřidal a na menším hřišti jsme si pořádně nepřihráli. Párkrát musel ukázat své umění Míša v brance. Rohy vybojovali Roman a Lopík (po akci Zdeněka), standardky kopal Rambo (nad) a tuším Honza K.. Taky jednu měli domácí. Štěstí nám nepřinesl ani další roh (Honza K.), tvrdá střela Ramba ani slabá střela Zdeňka. Běžela 30´, náš hráč (ani nevím kdo) byl faulován a nebylo to písknuto. Hra ale byla přerušena, protože se slovně do hry vložil náš zkušený hráč Honza K. Sudí J. Peřinka st. však neměl na diskuzi s hráčem vůbec žádnou náladu a slovní vystoupení Honzy ocenil červenou kartou. Tak jsme dvě třetiny utkání dohrávali v deseti!
V gólovce se v 35´ ocitl Honza Szabó, špatně však trefil míč a ze dvou metrů to šlo do nikam. Následoval obvyklý brejk domácích, ale Míša kryl. Obratem to domácím vrátil Lopík, ale ani jeho střela bez přípravy z otočky nenašla cíl. "Lopi, jen ty můžeš něco udělat," vzývali jsme našeho jarního střelce z laviček. Lopík hlavičkoval nad (po VPK) , Honza Szabó levačkou taky nad (opět po našem VPK) a Míša opět spolehlivě kryl ojedinělou akci domácích. Na čaj jsem si šel v nevalné náladě. A podobně na tom byl počet klub božických příznivců. Ti si šli na pivo i něco na zahřátí. Zklamání z našeho výkonu v 1. půli vyjadřovali i domácí fandové, kteří očekávali kvalitní kombinační fotbal vedoucího týmu tabulky.
Druhou půlku jsme začali ofenzívně a nešťastní zadáci domácích si pomáhali hlavně fauly. Tak ve 49´ padl ve vápně Lopík a Rambo nařízenou penaltu bezpečně proměnil. Vyrovnali jsme zaslouženě na 1:1.
Konečně se blýskl dvakrát Evžen - v 58´ těsně mimo a v 66´ se ukázal pěkně ve vápně. Množství osobních soubojů utnul až Lopík v 70´, kdy se dostal do sóla, které bohužel neproměnil - gólman dobře vyběhl a Lopík poslal střelu do něho. I tak jsme v té době domácí válcovali a zápas přecházel v naši exibici. Nádherně zdálky kopal Roman v 72´ těsně nad a vysloužil si náš bouřlivý potlesk. Ten pak vyvrcholil v 74´, kdy náš lavinovitý útok zakončil nechytatelnou střelou Lopík a poslal nás do vedení 1:2!
V té době jsme byli pány na hřišti a trošku jsme zapomněli, že domácí (byť hodně z nich již bylo zcela vysíleno nebo na pokraji sil) můžou ještě zahrozit. Takticky jsme 2x vystřídali, ještě jednou se blýskl v 85´ Lopík (než ho srazil nepříjemný koňar) a jednou zachraňoval Zdeněk u tyče (86´). Naši závěrečnou střelnici zakončoval v gólové pozici Evžen střelou nad! Něco se kvůli zdržením nastavovalo, ale na skóre se již nic nezměnilo. Vyhráli jsme zaslouženě, byť náš výkon nebyl dneska tak líbivý.
Příští neděli přivítáme naše pronásledovatele z Olbramovic. Nezapomeňte přijít.
                   (lan)






























       

Žádné komentáře:

Okomentovat