neděle 10. května 2015

Fotbal: O vítězství jsme přišli v nastavení (dopl.+foto)

Nastavený čas, Václav běží a teď to
přišlo ....
III. B: Božice - Olbramovice 1:1 (1:0). Branky: David Švejdík ve 44´ a Michal Novotný v 93´.
Velmi oslabený tým domácích přišel o těsné vítězství v nastaveném čase po zbytečném faulu, dobře rozehrané standardce a přesné trefě k tyči.
Nastoupili jsme bez Pavla Ležáka, Jana Szabó a Honzy Kudličky, v průběhu zápasu se zranili Michal Topolčan a David Švejdík.
Za bojovnost jsme si zasloužili vedení udržet, ale nehroutíme se! A za týden dokážeme, že na to máme. A velké poděkování početné skupině našich fans na staré historické tribuně. Konečně se ukázalo, že v roce výročí našeho fotbalu má své kouzlo a že nám i v dalších letech může přinést radost a úspěch.
A velký dík našemu gólmanovi Míšovi. Bez něj bychom dneska asi smutnili. Míšo, díky za všechny fanoušky. Tak to znělo celým ochozem.

Kdyby nám někdo těsně před začátkem řekl, že ještě v 90´ budeme sahat po vítězství, moc bychom tomu nevěřili. Skutečnost však byla doopravdy taková, a proto jsme byli v 93´ trošku zklamaní, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce. Ale takový už sport je, hraje se do poslední vteřiny ...!
Naše sestava: Michal Hrubý - Zdeněk Chrenovský, Broněk Juřica, Jara Jandásek, Kuba Rambousek - Petr Procházka, Evžen Egner, Roman Šob, David Švejdík - Martin Zedníček. Na lavičce připraveni: Broněk Horáček, Vojta Maruštík a Václav Poklemba.
Hlavní rozhodčí Holík.

Začali jsme svižně, gólmana už v 1´ prověřila levačka Davida Švejdíka. V 6´ byl faulován Rambo, sám rozehrával a Jara to natlačil těsně nad. I ve značně pozměněné sestavě jsme si začali věřit a pokračovali v nátlakové hře. Po rohovém kopu v 11´ šla Evženova hlavička těsně vedle. Do hry se dostávali i hosté, jejich útoky jsme často zastavovali nedovoleně a tak si i Míša sáhl na míč. pěkný útok v 15´ zakončil Prochy zbrkle nepovedenou střelou místo přihrávky. "Beci Olbramovic jsou špatní, měli bychom toho využít!" zní na ochozu. Pěknou akci i povedený centr předvedl ve 20´ Zedňa, byl z toho ale pouze roh. Ojedinělý, ale nebezpečný útok řeší ve 23´ Míša. nastala pětiminutovka Olbramovic, kde toho Míša musel řešit povícero. Ve 30´ už bylo patrné, že naše rozehrávka po levé straně není dobrá a hosté začali být čím dál dotěrnější. Ve 33´ kopal Žap VPK, škoda, že tam nikdo nebyl a gólman akci likviduje. "Nemáme dneska útok, musíme využít nějaký trestňák," komentujeme na ochozu. "Začínají z toho bolet oči," dodává jiný zkušený fanda. Až ve 40´ jsme ožili, pěkně pálil Rambo  z VPK, ale taky místo zraněného Míši T. musel na hřiště Broněk H.
Ve 44´ jsme kopali další z rohů. Tentokrát si ho postavil Žap - a zakroutil ho nádherně do branky! Gólem do šatny jsme se ujali vedení 1:0.
Prvních deset minut jsme měli řadu šancí, nejhezčí byly Evženovy nůžky ve 48´. Kolem 58´ byl faulován Evžen, ale ležel i soupeř a docela dlouho, takže to byl jeden z důvodů pozdějšího prodloužení, na než jsme doplatili. V 60´ jsme měli největší gólovku zápasu, Evžen však zblízka trefil gólmana!!! "Aby nás to na konci nemrzelo,"komentujeme. A jak se ukázalo, mrzelo.
Další jobovka na nás dopadla v 61´! To se bolestivě začal svíjet David a musel být vystřídán. Pravděpodobně to zase nevydržely kolenní vazy a David dohrál. Na hřiště naběhl dorostenec Vojta, ale faktem bylo, že se nám dnes úplně rozpadla záloha. Hosté vycítili příležitost a od 70´ nás dostali pod tlak. V 71´ oslněný Míša vypíchl míč se štěstím nad břevno a měl v následující desetiminutovce ještě několik výborných zákroků. "Ještě jeden," skandují naši fans. Vycítili, že náš tým potřebuje podržet a za to dneska bodovali. I ten konečný bod  je s jejich podporou. "Dneska je to o gološovi," dodáváme na ochozu po dalším skvělém Míšově zákroku v 78´. Zoufale se bráníme zuby - nehty! Křeče má opakovaně Martin a v 80´ vbíhá místo něj na hřiště Vašek. "V této sestavě bude i bod úspěchem!" Jara, Broňa, Evžen .... a Míša!!! Gól (povedená střela k tyči), kterým hosté v 93´ vyrovnali na 1:1, byl smolný a hlavně zbytečný, ale naši statečnou jedenáctku chválím, že poslední čtvrthodinu vydrželi a nepadli.
                (lan)




























3 komentáře:

  1. Úžasný zápas. .fanoušci super..atmosféra jak má na fotbalu být. Bylo vidět že diváci sledují i přes mobil dění na hokeji.ale vybrali si jit fandit fotbalistům.Fotbalisti jste jedničky.

    OdpovědětVymazat
  2. David už je po operaci kolenních vazů, tak ať se rekonvalescence daří! Gól dal tou nohou jedinečný a ukázkový!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Zpráva z KR: KR na základě zpráv DFA chválí za přístup a výkon v utkání Božice – Olbramovice rozhodčího Holíka. (lan)

    OdpovědětVymazat