sobota 30. května 2015

Na božických mokřadech opět labutí rodinka

Dnešní výlet naší rodinky do božických turisticky nejatraktivnějších míst byl plný zážitků, napětí a adrenalinu. Poklidná procházka ve stínu krásné lipové aleje do areálu Niva pod Božicemi a božického Mokřadu I. se záhy proměnila v nečekané dobrodružství a pro všechny určitě nezapomenutelný zážitek.

Na některém z jezírek mokřadu totiž zahlédli labutí rodinku. Z minulých let věděli, že na mokřadech labutě hnízdí, ale jejich hnízdiště bylo trošku v jiné části. Z břehu se zájmem pozorovali dění na jezírku i labutí rodinku. Stát se samozřejmě muselo to, co zkušení návštěvníci mokřadu vědí: ochránce rodinky vyplul nejdříve k nevinné průzkumné plavbě, aby se záhy zcela nečekaně proměnil v útočné torpédo! A nestačily mu útoky vodní, přistál u břehu a jal se pronásledovat narušitele. Ti nečekali ani vteřinu ...  Zeťák to vše zachytil na mobil, a tak se můžete i vy pokochat krásou božického lesoparku, božických mokřadů a nakonec i labutí rodinky.
              Ladislav Nevrkla











9 komentářů:

  1. Zato na Mokřadu 2 to vypadá jak po útoku prasat. Že má každý potřebu dělat bordel jinde než u sebe doma.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty nájezdy dělají hlavně úplně cizí lidí,kteri si z toho udelali výletní kemp. a my na to cumine jak vyvaleni jurove!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, kdo se chová jako čuně na mokřadech, ale stačí se projít po Božicích. Plastové lahve, obaly od cigaret a sladkostí.....Jen po cestičce od sýpky dolů denně nasbírám hezkých pár kousků. Že by taky úplně cizí lidi?

      Vymazat
  3. Dnes jsme si udelali prochazku s detma do lesoparku a hruza!! Tak zarostli lesopark jsem jeste nevidela!! To obec nemuze posist?? Letos se na lesopark kasle!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, letos to nějak s tou trávou nezvládají. Za pana Solaře to nebylo, na vše dohlédl a obec trochu vypadala. A ten lesopark no to je vizitka....

      Vymazat
  4. Ach zase ta obec.Ta muže asi úplně za všechno.Ono nejde všechno hned.Vim podle vlastní zkušenosti.Udělejte akci více lidi a pomožte.A uvidíte komu záleží na zvelebeni božicke přírody.

    OdpovědětVymazat
  5. Kazdy nema na benzin aby sel sekat travu obci..To je jejich starost..Driv to tak nikdy nebylo..ted je to tam uplna pustina!! Ani houpacky nejdou videt!!

    OdpovědětVymazat
  6. Asi proto ze zaměstnaci nemůžou skakat z mista na misto.Maji praci na různých místech. .neni to jak ve firmě na jednom místě. a minulý rok už pan Solař nebyl u obce a posečino bylo.Nejde všechno hned.jedni chválí druzí jen kritizují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A je krásně posekáno, kdyby jsme všichni setkali takhle, jak by to vypadalo. Víte co, že skákají z místa na místo. Tak až posekám jedno, posekám druhé, nevidím v tom problém. A co se týká pana Solaře, souhlasil s názorem, že se dokázal o vše postarat. Je zajímavé, že on zvládal plno věcí a teď ty věci dělá víc lidí, ale to je teď jedno. Jen si myslím, že když se něco dělá,tak už pořádně. Pěkný den.

      Vymazat