neděle 13. prosince 2015

Obec Božice vyhlásila boj kouření

Po úplném zákazu kouření v celém prostoru kulturního domu zacílilo vedení obce Božice na další svůj kulturní stánek, kterým je Jiráskův dům osvěty na božické Kolonii u Dvora. Kdo nevěří, ať tam běží!


Pravil starosta obce Karel Hala na zasedání zastupitelstva, že se v Jiráskově domě kouří, což je špatně, a mělo by se zakázat kouřit i v tamější hospodě! Přítomní zástupci spolku Jiráskova domu osvěty se bránili, že se v rámci příprav společenských akcí v sále domu vyvětrá  a pak se nekouří! I zeptala se jedna zastupitelka: Jak chceš zakázat v hospodě kouřit? Načež pravil jiný zastupitel, že by to chtělo ohleduplnost!

Kouření je celospolečenské téma a zákaz kouření ve společenských prostorách včetně hospod je na pořadu dne! Zabránit se tomu nedá a šlechtí vedení naší obce, že do boje proti tomuto nešvaru vyrazilo příkladně a odhodlaně.

Může se stát, že se v průběhu roku 2016 nebude kouřit nejen v kulturním domě, ve škole (tam už se nesmí kouřit dávno), v objektu zdravotního střediska (tam už se taky nekouří řadu let), v domově důchodců, v obchodech, v pečovatelském domě (???), ale i v celém objektu Jiráskova domu osvěty a možná i v Hostinci u Kudličků a Hostinci u Šíbla (pokud bude v roce 2016 v provozu)!

Celospolečenský tlak je neúprosný a i my nekuřáci, kteří jsme až doposud kouření tolerovali, dáváme za pravdu těm, kteří tvrdí, že ve společenských prostorách se kouřit nemá. Kouřit se bude jenom ve vyhrazených prostorech. Hlavně ať to není venku před objekty, aby se na to dívala naše mládež. S tou je totiž největší problém! Kdo například zakáže dojíždějícím žákům základní školy, aby ráno po příjezdu nepropadli své vášni a nekouřili za čekárnou u sýpky, jak celá desetiletí činí? Jediné řešení je obecní strážník - a toho bohužel v Božicích nemáme!

                   (lan)


4 komentáře:

  1. MY KOUŘIT NEMŮŽEME V SÁLE A SKUPINA SABRIN BAND NA PODIU MOHLA? TAK BUD VŠICHNI NABO OPRAVDU NIKDO.TROCHU SE TO VYMKLO NEMYSLÍTE?

    OdpovědětVymazat
  2. Na Štěpánské to už bude jinak! (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Trošku vadný ne?! Tohle je fakt blbý. Ti mladí si kazí svoje zdraví ...Vylíváte si tu jen srdíčka

    OdpovědětVymazat
  4. Řeknu k tomu tolik: Všichni dobře vědí, jaký je společenský tlak: Nekouřit v restauracích! Každý zákaz je vlastně špatný, ale náš život je systém příkazů a zákazů! Nikomu se do kyselého jablka nechce kousnout a proto se hledá, jak to udělat, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Mně je upřímně jedno, jestli se v hospodách kouří nebo nekouří, já jenom upozorňuji na to, kam vede taková polovičatost! (lan)

    OdpovědětVymazat