pondělí 28. prosince 2015

Po třech pátečních nehodách u Lechovic auto v sobotu v poli (akt.28.12.)

Havárie před čejkovickou křižovatkou
Páteční podvečer a večer 18.12.2015 se zapsal opět svým černým písmem do tabulky dopravních nehod v katastru Lechovic. Navíc jsou dvě z nich se zraněními. Další podrobnosti zatím nevím.

Na všech nehodách se určitě podepsalo nevalné deštivé a mlžné počasí a velký páteční provoz

Na  silnice I/53 došlo v obci  Lechovice před odbočkou na Borotice a Božice v 18:49 k dopravní nehodě se zraněním.
Asi pět minut poté havarovalo osobní auto za obcí Lechovice před křižovatkou na Čejkovice. Stalo se v  18:55. Až do 21 h probíhaly záchranné a vyprošťovací práce. 

Ke třetí nehodě došlo u křižovatky na obec Oleksovice v 19:10 h. Do kolize se dostala dvě osobní auta, nehoda byla naštěstí bez zranění a místo nehody zůstalo průjezdné.

Nehodě u Lechovic se nevyhnula ani sobota 19.12. Odpoledne zde kolem 16 hodiny havarovalo za pravoúhlou zatáčkou před serpentinami osobní auto a skončilo v poli. Došlo přitom i ke zranění řidiče.


Další dopravní nehody následovaly v pondělí a v úterý:

Šestašedesátiletý muž z našeho regionu je důvodně podezřelý z toho, že řídil pod vlivem  alkoholu, během jízdy naboural zaparkované auto a pak ještě ujel z místa dopravní nehody. Ke všemu mělo dojít v pondělí před sedmnáctou hodinou v obci Práče. Zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění pravotočivé zatáčky a s osobním autem Fiat Bravo přejel do protisměru. Tam narazil do osobního vozu Opel Vectra, který tím poškodil a bez zastavení z místa ujel. Díky všímavým občanům se nám podařilo auto i s řidičem vypátrat v sousední vesnici. Muž hodinu po kolizi nadýchal 1,99 promile alkoholu. Dále jsme zjistili, že vůbec nevlastní příslušné řidičské oprávnění. 

K vážné dopravní nehodě došlo v úterý v Jaroslavicích. Ve stoupání u vinných sklepů jen několik metrů od cedule "Konec obce" se po druhé hodině odpolední srazila dvě osobní auta. Jedním byl Nissan Micra, druhé bylo téže značky, typ Navara. Pro vážně zraněného řidiče Mikry přiletěl vrtulník letecké záchranné služby. Při nehodě zasahovaly všechny složky záchranného systému.

A k vážné dopravní nehodě dokonce tří vozidel došlo v úterý před 15 hodinou v Mikulově na křižovatce směr I/53 a odbočkou na Březí. I zde transportoval řidičku jednoho z vozidel vrtulník.
V pondělí 28.12. došlo za Lechovice k další dopravní nehodě. Osobní vůz značky Peugeot zde z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru a skončil ve svodidlech. Policisté tam po určitou dobu zajišťovali kyvadlovou dopravu, naštěstí nebyl nikdo zraněn. Stalo se v úseku, který bude po vybudování obchvatu vyřazen z provozu. Je patrno, že oprávněně.
Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/k-nehode-v-jaroslavicich-letel-vrtulnik-20151222.html




                   (lan)

1 komentář:

  1. Dnes odpoledne (22.12.) se srazila dvě osobní auta u vinných sklepů v Jaroslavicích ve směru na Slup. Ke zraněným letěl vrtulník a situaci v dopravě řeší policisté.

    OdpovědětVymazat