středa 9. prosince 2015

Zvolte nejkrásnější náměstí (náves ) jižní Moravy


Které náměstí je v době adventu na jižní Moravě nejkrásnější? O tom můžete hlasovat v anketě deníku Rovnost. Je zarážející, že mezi nominovanými náměstími vůbec nefiguruje Horní náměstí našeho okresního města Znojma!!! A přitom se v regionálních médiích znojemský starosta Gabrhel (ČSSD) chlubil, jak je to ve Znojmě krásné!


Zajímavé by ale bylo hodnotit i vánoční stromy na návsích  - aspoň - těch větších obcí Znojemska, kam bezesporu patří i Božice. Ani tady bychom nebodovali, protože vánoční strom v Božicích nestojí na návsi! Když jsem včera večer projížděl Boroticemi, záviděl jsem jim ...

P.S. A kde se vlastně nachází božická náves? Ve starých Božicích to bylo dole u kapličky a v Křídlovicích pod kostelem ...

            (lan)

7 komentářů:

  1. Borotice jednoznačně nejhezčí :-)..Letos se rozhodně světýlka povedla....

    OdpovědětVymazat
  2. Borotice krásný světylka ......ale Božicky stromek je letos taky pěkný.. Lepší než v loni

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlas. Má jenom tu "chybičku", že nestojí na návsi. (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. Kterou náves bychom zvolili v obcích DSO Niva (Božice, Borotice, Břežany, Čejkovice, Mackovice, Pravice, Velký Karlov). Páni starostové nestálo by to taky za anketu? Byl by to pěkný námět i pro Noviny Niva a web http://www.dsoniva.cz/. Jinak v anketě zvítězilo náměstí v Blansku, poslední byly Rosice, Znojmo nebylo jako jediné okresní město do soutěže zařazeno.(lan)

    OdpovědětVymazat
  5. Nemohla by nám příští rok nazdobit stromeček firma, která je k tomu určena? Neříkám, že letos není stromek pěkný, ale od známých z okolních vesnic poslouchám nehezké poznámky, proč ho nemáme hezčí a jestli se nenajde tech par tisíc na to ho profesionálně ozdobit, když v menších vesnicích to problém není.

    OdpovědětVymazat
  6. Letos je stromeček pěkný. A každý ať si spočítá kolik takova firma stoji.No ono kdyby obec neplatila určitý penize za určitý lidi třeba by byla i firma "ale kdyby...jen úvaha" A buďme rádi že se nám tady rýsuje opravdu krásný dětský hřiště pro naše nejmenší děti :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkně prosím, budou tam někde u toho dětského hřišťátka veřejné záchodky?

    OdpovědětVymazat