neděle 12. června 2016

Fotbal: Ani nacvičená akce nám nevyšla. Podobně jako Česku proti Španělsku (akt.14.6.)

Do Dobšic jsme přijeli  s cílem zabojovat aspoň o bod, ale od úvodního hvizdu Marka Horkého bylo patrné, že to dneska nepůjde. Dvě branky jsme domácím darovali a tu prostřední nám dali z penalty do šatny. My jsme si za celý zápas nevytvořili žádnou dobrou příležitost a když i Romanův tvrdě vypálený přímý kop skončil ve zdi, bylo jasné, že z Dobšic odjedeme bez bodu i bez vstřelené branky.
IM SPORT OP: Dobšice B - Božice 3:0 (2:0)


Do zápasu ve druhé půli vstoupili i tři naši dorostenci - Patrik Ležák, Petr Řihák a Petr Kašpírek - kteří hráli chvíli předtím mistrovský zápas v Šatově, kde díky nepřízni sudího ztratili nadějné vedení 2:0 a nakonec dotahovali na 3:3, byť byli po celý zápas jasně lepší.

Ale zpět pár slov k zápasu OP Dobšice B - Božice.
Domácí se v posledních jarních kolech rozehráli k velmi dobrým výkonům a v tomto tažení bohužel pokračovali i v zápase s námi.
Naše sestava: Vojta Bačo - David Švejdík, Roman Šob, Jan Kudlička - Zdeněk Chrenovský - Petr Procházka, Karel Vávra, Jiří Pavelčík, Miroslav Gabrhel - Bronislav Horáček, Pavel Ležák. Na lavičce: Patrik Ležák (od 46´místo Petra Procházky), Petr Řihák (od 46´ místo Davida Švejdíka) a Petr Kašpírek (od 68´ místo Jiřího Pavelčíka). Trenér Broněk Juřica, vedoucí mužstva Michal Topolčan.

Tradičně jsme se pomaleji rozehrávali a hosté dvakrát prověřili Vojtu (ve 4´ a 6´). Ve 12´ musel Vojta do výskoku a přitom se zranil domácí dotírající útočník. V 15´ jsme po faulu na Žapa měli první brankovou příležitost. Honzova přízemní střela zdálky však šla vedle. A podobně Romanova z asi 25 m. "To je vono. Pojďme, Božice, už je máme na lopatě!" Vypadalo to v tu chvíli nadějně, ale jak se záhy ukázalo, bylo to v tomto utkání naposledy. Máme roh - Jura, Honza, Roman... "Kde je Prochy? Kde je balón!" V rozehrávce chybuje Roman - a jsou tady tři hráči Dobšic na našeho gólmana! Prohráváme v 19´ 1:0.
Samozřejmě, že jsme se snažili vyrovnat, ale domácí se uklidnili, hráli v pohodě, s přehledem, zkušení hráči byli výborní pozičně.
Ve 24´ střílel Prochy bez přípravy levačkou. "Dobře!!!" Další náš útok skončil přetaženým centrem na Žapa a po faulu na něj jsme kopali i roh. Jenže rychlé výpady Dobšic byly nebezpečnější a jenom jejich lehkomyslnost (třeba přihrávka naslepo v gólové šanci) a nepřesnost nám pomohly. Výborný byl i Vojta v brance  a svými zákroky zabránil dalším brankám. Třeba ve 29´ a hlavně v 35´. Mohlo to být už 3:0! Dobšice měly zabetonovaný zadek, přes kterými jsme se nedokázali probít, a rychlými výpady byly velmi nebezpečné. Spálily i gólovku ve 40´, kdy hráč č.9 netrefil naši prázdnou branku. Nám selhávala levá strana (Žap a Prochy) a oba byli do druhé půle nahrazeni dorostenci. Ještě předtím však stačil Prochy faulovat hráče bez míče, který vybíhal z našeho vápna a byla z toho bezpečně proměněná penalta. Do šaten jsme tak šli za stavu 2:0.

Střídající dorostenci naši hru oživili, Patrika známe, až "sundá klapky z očí" bude to výborný hráč. Velmi příjemně nás překvapil svým výkonem druhý dorostenec Petr Řihák. "Líbí se mi, umí kopnout levou!"
V 58´ kopal Jura VPK po faulu na sebe. Dobrá střela mířila k tyči. taky po ataku Lopíka ml. si domácí málem dali vlastní branku (60´). Vyfasovali jsme taky několik žlutých karet (celkem 4), třeba Lopík st. za to, že si rukama chránil obličej!!! Když už jsme se nadechovali k útočným akcím, nepovedlo se Vojtovi v 68´ vyhození míče, trefil domácího hráče a byla z toho laciná třetí branka. Za stavu 3:0 už jsme viděli, že se asi drama odehrávat nebude. Ze hry odešel kapitán Jirka a veškerá tíže zápasu tak zůstala především na  Honzovi. Je třeba ho pochválit, bojoval až do závěrečného hvizdu. V 77´ tečoval Lopík ml. míč u tyče, ale neumístil ho do branky. A v 80´ Honza konečně posílá do brejku Lopíka st. "Urvi to!", ale gólman byl u míče o vteřinu dřív. Dvakrát se opět vyznamenal Vojta a šanci měl v 83´ po přesné přihrávce Honzy opět Lopík ml.. Ale střílí vedle tyče. Hodně vychýlenou mušku měl Roman v 86´ a stejný hráč pálil v 89´ do zdi při naší poslední akci.

P.S. Jenom bych ještě jednou zdůraznil, jak je pro kouče důležité se rozhodnout pro střídání. Náš trenér Broňa udělal to správné, že v poločase vystřídal naráz dva hráče, kterým se dneska nedařilo. Reprezentační kouč Vrba měl podle mého názoru reagovat pružněji na španělské střídání, protože pořád byli Španělé o kus vpředu s čerstvými chlapy. Přiznali jsme to až ve chvíli, kdy vyčerpaný Rosický slabě odkopl a tato akce pak skončila jediným gólem - bohužel v naší síti. A hned šel střídat a komentátor to provázel slovy "střídá vyčerpaný Rosický". Určitě byl vyčerpaný už nejméně deset minut předtím.

Celkové hodnocení našeho "božického" utkání: Jeden z galerie nepovedených zápasů.

Podle Zpravodaje OFS to domácí komentátor viděl takto:
Dobšice B-Božice 3:0 (2:0). První půle patřila Dobšickým, do vedení se dostali po gólech Maistryzsina a Vaculy, který proměnil penaltu. Po přestávce byli aktivnější hosté, ale převahu nedokázali zužitkovat, dokonce se nedostali do žádné nebezpečné šance. Uklidňující branku pro domácí dal v 67. minutě Zajíc.


 I tak zůstáváme na krásném 6. místě a máme motivaci hrát naplno i v posledním utkání sezóny v sobotu 18.6.2016 v derby proti Hrádku. Vítězství musí být naše, aby loučení se sezónou bylo příjemné. určitě si to hráči i my fanoušci zasloužíme. Kdo by na začátku čekal, že se v první sezoně obnovené premiéry v okrese budeme s přehledem pohybovat v horních patrech tabulky?
                   (lan)

                       




























1 komentář: