sobota 11. června 2016

Fotbal: Hostim na Hevlín nestačila

Páteční podvečer jsem spojil potřebné s příjemným a shlédl jsem fotbalový zápas předních mužstev letošního okresního přeboru. Na hřišti v Hostimi se představil letošní lídr soutěže a už dlouho jasný vítěz a postupující tým TJ Sokol Hevlín.


Nevím, kolik fandů Hevlína vážilo dalekou cestu přes celý okres do Hostimi, ale parkoviště bylo plné. Možná fandů fotbalu z okolí. Zato hráčů hostí bylo na začátku utkání pouze deset. Sice to opticky pohybliví hráči středu a útoku eliminovali, ale výpadu domácích v 10´ čelit nedokázali - a najednou k vlastnímu zděšení prohrávali 1:0! Úspěšným střelcem byl Tonda Písařovic.
Chybějící hráč přijel, nastoupil - a najednou tu byl jiný Hevlín. Tohoto hráče jsem chtěl původně velebit jako jednoznačně nejviditelnějšího a troufám si říct i nejlepšího na hřišti, ale ten celkový dojem si pokazil teatrálním gestem v 79´, kterému sedl na lep i hlavní sudí Strapina. Filip Treger (č. 11) sehrál faul ("Seš divadelník!", volali domácí příznivci)  a po ztrátě míče (lépe řečeno obehrání soupeřem) si sám šikovným pohybem nohy šlápl na patu, vyzul si kopačku (ta letěla metr směrem k nám divákům) a padl na trávník jak podťatý. Rozhodčí Strapina, který situaci neviděl, udělil domácímu Martinovi Petříčkovi druhou žlutou a k tomu červenou! Od diváků si sudí vyslechl své (podobně už v průběhu zápasu, ale tam si myslím, že to bylo v rámci pravidel), horší bylo, že domácí měli v té době našlápnuto na vyrovnání. Místo toho se nejdříve Treger a poté dvojice Treger - Štyks dostala do gólovek. Tu druhou Miroslav Štyks v 88´ proměnil  a bylo rozhodnuto. Už v první půli Hevlínští během šesti minut (v 19´a a 25´) skóre díky Miroslavu Štyksovi a Františku Ševčíkovi obrátili a ujali se vedení 1:2. 

Hevlín byl v utkání fotbalovější a ukázal se řadou technicky vděčných akcí, domácí však hráli velmi disciplinovaně a můžou jenom hořce litovat několika neproměněných gólových příležitostí. Třeba těch v 35´ a 36´, kdy dalekonosná střela k překvapení úplně všech orazítkovala břevno a následný roh málem skončil u zadní tyče. Stačilo jen lehce šikovně tečovat ...
Taky však je pravda, že třeba v 72´ mohlo být rozhodnuto, když povedenou akcí dvojice Treger - Štyks vymazala hostující zadek a míč směřující do branky těsně před cílem vykopl domácí Ondřej Kosík vysoko nad branku!

Domácí fans po celý zápas udržovali hladinu adrenalinu nad průměrem a po skončení zápasu se společně s domácími hráči náležitě rozloučili se sezonou i s diváky.
Výletu do Hostimi jsem nelitoval, zvlášť když jsem si o přestávce dal výborné zdravě uzené trampské cigáro.

P.S. Když zítra vyhrajeme v Dobšicích, přiblížíme se Hostimi na rozdíl jediného bodu. A božičtí hráči dobře vědí, co by to mohlo znamenat, kdyby se v posledním kole zadařilo, Hostim klopýtla v Hostěradicích (což není nemožné) a oni si doma poradili s Hrádkem. Ještě je pořád o co bojovat.

                              (lan)



































2 komentáře:

  1. Nejnovější informace k novému ročníku fotbalových soutěží: Jevišovice se přihlásí do I.B, Tasovice B budou rovněž hrát I.B a Jezeřany-Maršovice požádaly o účast v OP okresu Brno-venkov. Bude jim prý vyhověno.

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím čemu se divíte vždyť Filip Treger je známý simulant.To neudělal poprvé.

    OdpovědětVymazat