čtvrtek 28. června 2018

Blíží se hody!

Program letošních hodů je připravený. Letos s viditelnými změnami. Přejme si příjemné počasí a taky obec, která touto lidovou slavností žije. Všude se uklízí, pečou se koláče a všichni se těší na společná setkávání.


Začíná se už v pátek 29.6.2018, kdy se od 18 hodin na hřišti staví ozdobená máje, bude otevřené občerstvení a své pouťové atrakce budou mít otevřené místní majitelé kolotočů a střelnic. Ti vlastně budou mít otevřeno již ve čtvrtek.
V sobotu se začíná ráno v božickém kostele sv. Petra a Pavla v 8 hodin, kdy starosta obce předá stárkům a hodové chase hodovní právo. Následuje zavádění hodové chasy po obci. Letos poprvé kromě velké chasy bude zavádět a malá chasa. Hodovníci vás budou zvát na hodovní program i hodové zábavy.


Na hřišti bude v sobotu odpoledne otevřena výstavka samodělů a automobilových i motocyklových veteránů božických občanů. V podvečer se odehraje fotbalový zápas Fanynky Božic versus fotbalisté TJ Sokol Božice. Jistě dojde i na úsměvné doplňkové akce těchto dvou vyrovnaných fotbalových jedenáctek.


O půl  osmé se na parketu pod pergolami představí malá a po ní i velká chasa s předtančením. od 20 hodin následuje zábava s hostěradickou SILETOU.



Hodovní neděle bude klidnější a věnované především dětem. Vzhledem k lechovické pouti se nekoná obvyklá bohoslužba, takže program začíná až po poledni. Sehrány budou dva zápasy našich přípravek (starší i mladší), které už dvě sezony připravuje Luboš Ralenovský. Mladší přípravka bude hrát asi s Hrádkem a proti starší přípravce by měly dorazit fotbalistky ze Znojma. Pro návštěvníky bude připraven skákací hrad a od půl čtvrté dětská diskotéka se známým znojemským dýdžejem Danem Rubešem.
Od půl šesté se znovu představí se svým předtančením malá a velká hodovní chasa a od 18 h
pokračuje hodovní zábava, tentokrát s všestranným muzikantem Danem Krhutem alias One Man Music DANTESO.



Žádné komentáře:

Okomentovat