sobota 30. června 2018

Předání hodovního práva a zavádění hodovní chasy

Kněz Marek Orko Vácha požehnal hodovní chase a starosta obce Karel Hala předal ho rukou Romana a Martiny hodovní právo, a tím po osmé hodině ranní v sobotu 30.6.2018 začaly oficiálně letošní božické krojované hody.


Premiérově se při letošních hodech představila malá chasa a taky ve složení velké chasy je patrný generační posun. Pořadatelem letošních hodů jsou fotbalisté TJ Sokol Božice a pomocnou ruku podávají i další.
Místostarosta Jirka vozí muzikanty, radní Karel nápoje, já krojované trojice do okrajových částí obce, Honza s partou fotbalistů zajišťuje občerstvení na hřišti, Jura, Pumpido, Ludwa, Čábo a další, o kterých teď nevím, se starají, aby všechno klaplo a návštěvníci hodů byli spokojení.
Hodovní máje je trošku do oblouku... No a co? Důležité je, že byla s láskou a nasazením přivezená, ozdobená a postavená. Je to symbol našich hodů a nám se líbí! :-)))
Jak vypadala sobota ráno, požehnání, předání hodovního práva a návštěva u pana starosty, vidíte na několika fotografiích.
A nezapomeňte se během soboty a neděle přijít podívat na hřiště. Program určitě stojí za to a určitě si najdete něco, co vás potěší.

             (lan)       
































































  

Žádné komentáře:

Okomentovat