úterý 19. června 2018

Hasičská fontána v Praze s božickými hasiči

Pětice členů SDH Božice (Honza Sz. st., Tonda, Tonic, Dalibor a Honza P.) byla součástí více než tisícovky hasičů z celé České republiky, kteří první červnovou sobotu vytvořili od 22 hodin největší hasičskou vodní fontánu na obou březích pražské Vltavy.


Na facebooku SDH Božice jsou publikovány materiály k Hasičské fontáně 2018 - podívejte se tam na připojené video:

https://www.facebook.com/sdhbozice/

HASIČSKÁ FONTÁNA PRAHA 2018

SOBOTA 2. ČERVNA 2018

RAŠÍNOVO A HOŘEJŠÍ NÁBŘEŽÍ

JIRÁSKŮV A PALACKÉHO MOST

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA


PODĚKOVÁNÍ VŠEM HASIČŮM



Sobota 2. června 2018 bude v české hasičské historii přelomovým dnem
Dnem, kdy se více než 1.000 hasičů, bez ohledu na to, jestli jsou dobrovolní, jestli jsou organizováni v té či které hasičské jednotě, či sdružení, jestli jsou profesionální, jsou z Čech, Moravy nebo Slezska, postaví jako jeden obrovský a nepřehlédnutelný šik na břehu nejsymboličtější řeky Vltavy, té řeky, která před několika lety přinesla hlavnímu městu, a nejen jemu, dny zkázy v podobě drastické záplavy, při které právě zde hasiči zachraňovali životy a majetky svých spoluobčanů. V sobotu jste všichni jako jeden muž opět stanuli na vltavském nábřeží, ovšem při zcela jiné příležitosti a my věříme, že jste byli jako my pyšní na název svého hasičského sboru, který hrdě nosíte na zádech. 

A co říci k samotné sobotě 2. června 2018, kdy jste se ve 22.00 hodin za podpory nádherného osvětlení a ozvučení najednou stali hudebníky, tanečníky a ve své podstatě umělci zároveň?
Nejsou slova, která by ten nádherný zážitek, jenž jste na Vltavě doslova vykouzlili, popsala lépe než desítky tisíc shlédnutí na veřejných informačních sítích, tisíce povzbuzujících a děkovných vzkazů a blahopřání, která k vám doléhala doslova ze všech koutů České republiky.

Vy všichni jste svým obrovským dílem přispěli k tomu, že slovo HASIČ není pouze slovem a označením profese, ale je symbolem člověka, který jeden den hasí rozsáhlý lesní požár, snáší nemocnou babičku z osmého patra domu do sanitky, o hodinu později již jako jeden z prvních pomáhá při dopravní nehodě a druhý den se rozloučí polibkem se svou manželkou, pohladí své děti po vlasech a odjede do hlavního města své České republiky, aby vzal do ruky proudnici, postavil se vedle kolegy hasiče, kterého dost pravděpodobně vidí poprvé a naposledy, a spolu s ním se poklonil 100 letům československé státnosti.

To je výtah z poděkování, které obdrželi účastníci Hasičské  fontány od následujících osobností:

S poděkováním a úctou,
senátor za Českolipsko Jiří Vosecký, Jiří Havner, Plk. Boleslav Lang a David Sobotka za zapsaný spolek Hasičské Fontány
a generální partner Hasičské fontány Praha 2018, Generální ředitelství HZS ČR

                                                                      Vybral a připravil (lan), foto: SDH Božice

A teď malý průřez učinkováním našich hasičů v Praze:









 


















Žádné komentáře:

Okomentovat