středa 13. června 2018

Budujeme, budujeme. Co ještě stihneme?

Pár rozpracovaných věcí, pár nápadů, něco se ještě do voleb stihne, něco zůstane těsně za branami a něco se třeba odloží nebo změní. Všechno toto se aktuálně děje v naší obci. Jak píše v úvodníku Božického zpravodaje starosta obce Karel Hala:


"Vzhledem k omezené možnosti zaměstnávání na veřejně prospěšné práce, byli přijati jenom dva zaměstnanci, a proto obec více využívá na stavební práce  služby stavebních firem. Touto formou se začalo s opravami chodníku nad Hostincem u Kudličků a dále tak opravuje chodník u bývalé průmyslové prodejny. Částečně byly provedeny  úpravy parčíku u ZUŠ a během června začnou opravy na ubytovně. Provedena bude rekonstrukce pomníku padlých u kostela, abychom zde důstojně oslavili kulaté výročí vzniku našeho samostatného státu." Mimochodem s touto rekonstrukcí se již začíná a můžete zde vidět jistý stavební ruch.



Parčík kolem Lípy svobody u bývalé české státní menšinové školy (Černoškovo, Kudlíkovo, Svobodovo) dostane jistě brzy konečnou podobu a vznikne zde pěkné oddychové místo. Jenom lípu bude třeba v době vegetačního klidu nějak upravit, protože od stavebních firem, které zde měly zázemí při budování kruháku, dostala pořádně zabrat a její koruna není momentálně reprezentativní.

Taky se mezi lidmi mluví o dalších oddychových plochám. Jako kontroverzní a vzbuzující rozpaky až nevoli se jeví nápad, o němž se mezi lidmi mluví, a to zřízení takového "parčíku s posezením) ve volném zákoutí mezi bývalou učitelskou bytovkou a Pastelkami (kolem bývalé jímky). Prostor upravit, to ano, dělat zde veřejný parčík? Vzhledem k tomu, že to místo znám, byl bych zásadně proti!

Naopak bych se velice přimlouval za vybudování lepšího chráněného posezení v blízkosti dětského hřiště za Pastelkami. Kdysi tam už "krmelec" byl, jenže špatně umístěný a tak byl časem odstraněn. Jenže zkuste v těchto měsících jít se svými potomky na zmíněné dětské hřišťátko. Usmažíte se!

Taky zbývají na stole zatím nerealizované dva krátké úseky nových chodníků. Jednak mezi bytovkou č. 403 podél zahrádky ZUŠ až ke kruháku a pak nedávno nadhozený krátký úsek chodníku od křižovatky u Hostince u Kudličků podél zahrad Novotných a paní Němečkové s napojením na stávající chodník kolem Mlíkárky. Myslím, že ani jeden chodník nemůže být velkým problémem. Jak ukázala naše nedávná anketa, pro vybudování právě tohoto chodníčku se vyslovila drtivá většina účastníků ankety.

                  (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat