Pohled na bývalou krosovou dráhu od silnice |
Kousek za hranicemi, v rakouském Pernhofenu, ji zpracovávají a vyrábějí z ní např. kyselinu citronovou.
Pár slov k závodu v Pernhofenu v jednoho tištěného materiálu:
Zařízení k výrobě glukózy Pernhofen
Společnost Jungbunzlauer Austria AG staví v současnosti (to bylo v roce 2008) surovinové zařízení (zařízení k výrobě škrobu) jižně od stávajícího závodu na výrobu kyseliny citrónové na pozemcích 513/6 a 513/8 katastrálního území Pernhofen, které je městskou částí Laa an der Thaya, přičemž je z kukuřice získáván extrakt kukuřičného škrobu o čistotě cca. 35 %. Kapacita surovinového zařízení (zařízení na zpracování škrobu) byla definována na 125 000 tun kukuřičného škrobu ročně.
Nyní (v roce 2008) plánujeme přidat v severní části zařízení na výrobu škrobu na pozemku 513/6 / kat. území Pernhofen dvě osy budov k zařízení na výrobu škrobu a zřídit zde nádrž ke zcukernatění, přičemž by docházelo v rámci enzymatické reakce ke změně kukuřičného škrobu na glukózový sirup. Nově zřizované zařízení na výrobu glukózy bude plně integrováno do surovinového zařízení (zařízení na výrobu škrobu). Postup, který jsme k vyvinuli, je zvlášť vhodný k výrobě kyseliny citrónové a umožňuje použití vyrobeného glukózového sirupu přímo ve výrobě kyseliny citrónové.
(lan)
Žádné komentáře:
Okomentovat