neděle 26. ledna 2020

Opět bláto na silnici z Božic na Hrádek

Kousek od karlovské bioplynky směrem
na Hrádek
Od soboty to na silnici Božice - Hrádek opět vypadá jako na bojišti! Nic proti zemědělským pracím koncem ledna (sic!), ale když už se musí na krajskou komunikaci, nezbývá, než to znečištění za sebou uklidit.


Zůstává otázkou, jestli se touto dobou musí pracovat i v neděli. To je pořád řečí, aby v neděli nevrčely v létě sekačky, na podzim benzinové pily kácející a řezající stromy, ale jak se zdá, pro zemědělce neplatí žádné omezení, ať je svátek nebo pátek!
Diskutující se na "policejních hlídkách" dohadují, jestli jsou to traktory od Babiče, od Rady nebo od Dána z Větrné. Podle věcí znalých to jsou prý traktory od Rady....
Taky se někdo ptá, co na to říká policie? Zatím nemám zpráv, že by něco říkala, jinak by musela zasáhnout....
Tak, kdo nemusíte jet z Božic směrem na Hrádek, tak nejezděte, nebo se připravte v pondělí na myčku nebo ruční umývání svého vozidla.

           (lan)


6 komentářů:

  1. Toho traktoristu nafackovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Zemědělci pracují každý den,svátek nesvátek,a chápu každý je naštvaný skrz bláto na komunikaci,ale určitě bych Vás chtěla vidět jak pokaždém přejetí vystoupíte z vozu vezmete lopatu a škrabete komunikaci. Většinou se to dělá až po pracovní době. Zemědělci musí pracovat za každého počasí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonym si asi opravdu dělá p*d*l! Je jistě pravdou, že práce na polích nepočkají, ale ani zbytek obyvatelstva nemůže se svými aktivitami čekat, až si farmář dodělá svoje jistě bohulibé dílo, kterého hlavním účelem je ale vlastní farmářův zisk! Jakým právem ale svůj zisk realizuje na úkor zmíněného zbytku obyvatelstva? Že by jsme začali zmíněným podnikatelům vozit dvakrát denně k proplacení účtenky z myček?
      A milý Anonyme, přesně to, do čeho se Ti vlastní leností nechce, Ti nařizují dva zákony této naší krásné země!
      Bart

      Vymazat
  3. Vyhlaska nerika uklidit po pracovni dobe ! Nemilosrdne pokutovat a zjednat napravu. To co se tady delo vloni byla katastrofa.

    OdpovědětVymazat
  4. To je jako omluva nebo co? Tak někoho zaplaťte ať to uklidí. Dotací dostávají zemědělci dost.

    OdpovědětVymazat
  5. U sousedů za čárou v Rakousku si toto nikdo nedovolí. Párkrát jsem tam byl na brigádě si přivydělat ,ale bláto na silnici tam nikde nebylo.Při výjezdu z pole na silnici jsme museli kola očistit a toto si majitel úzkostlivě hlídal,protože by dostal tučnou pokutu a měl by ve vesnici navíc ostudu jako hrom.Bohužel u nás na to není taková páka a tak si někteří ,,zemědělci'' z toho nic nedělají-však ono se to rozjezdí a déšť to smeje.ŠKODA.....

    OdpovědětVymazat