pondělí 20. ledna 2020

Čeho jste si všimli v Božicích

"Stanice" v Božicích
Pozorní si všimli dávno, ostatní třeba dnes, starý vodojem, který stával v areálu kravínů, je pryč. A prý už nějaký ten měsíc. A to se v tomto směru díváme docela často, jak pomalu ale jistě roste nový vícepodlažní dům na zahradě u bývalé vily Holých (původně Schneiderova vila z roku 1931).



Taky byly v týdnu zahájeny stavební úpravy poslední nedokončené místnosti staveb u fotbalového hřiště. Přední část již je stavebně oddělená od té zadní (směrem ke hřišti), tak aby zde vznikl prostor pro obecní knihovnu a informační centrum. Jistě bude vše zprovozněno před zahájením turistické sezony.
Na veletrhu cestovního ruchu, který skončil v neděli 19. ledna na brněnském Výstavišti, nás zastupovala Mlékárna Klíč. V záplavě brožur, pozvánek, map a jiné prezentace jsem název Božice zaznamenal třeba v pozvánkách na vinařské akce. Jinak bohužel nic.
Asi nejzajímavější informace se týká plánovaného oživení areálu zemědělské stanice za mostem. Prý by zde mohla vzniknout velká opravna traktorů značky John Deer. Tak uvidíme. Téměř opuštěný a nedostatečně zasíťovaný prostor však bude vyžadovat větší vstupní investice....

                                        (lan)

Tam stával statkový vodojem....

K turistickému posezení s pergolou přibude ve
zděné budově Infocentrum Božice

Na veletrhu cestovního ruchu v Brně



... a tohoto malého nešťastníka jsme s vnuky
stačili uplácat v sobotu 18.1.2020 v podvečer.
V neděli ráno už jsme akorát sledovali, jak
nám pomalu, ale jistě zase odtává...



1 komentář: