pátek 26. února 2021

Město Znojmo dá všem svým občanům 5 respirátorů zdarma! Co my na to?

Město Znojmo dá každému
¨Znojmákovi 5 respirátorů
zadarmo a občanům
60+ ještě zdarma
dezinfekci


 Na FB stránce znojemského starosty Jakuba Malačky (politik, už asi ne ČSSD?) se dnes objevila zpráva nazvaná "5 RESPIRÁTORŮ PRO KAŽDÉHO OBČANA ZNOJMA". Nevím, možná se budou Znojmáci radovat, já osobně bych byl raději, kdybychom už nemuseli nosit žádné náhubky a Babišova vláda, aby nám už dala pokoj. Kam to dopracovala za celý rok, co tak intenzivně bojuje s covidem, vidíme každý sám každý den. 



Jak říkal před chvílí jeden poslanec v televizi: Ať už jsme konečně bez ochrany! Poslaneckou sněmovnou to zašumělo a dokonce se ozvala dost slyšitelný smích. Nebylo to kvůli respirátorům, ale většina pochopila ten dvojsmysl.

Nevím, co pro nás chystá božická radnice. Kouknu na FB obce, starosty a místostarosty a strany, za kterou kandidovali. Pokud tam bude nějaká důležitá informace ke covidu, okamžitě ji též zveřejním i s pochvalou.


A nyní zpráva Jakuba Malačky, starosty města Znojma:

5 RESPIRÁTORŮ PRO KAŽDÉHO OBČANA ZNOJMA 😷
Vláda nám nařídila nosit respirátory, ale pro občany je nezajistila. Rozhodli jsme se proto, že každému s trvalým pobytem ve Znojmě pořídíme 5 samostatně balených FFP2 respirátorů s evropskou certifikací. Senioři 60+ navíc obdrží dezinfekci.
VÝDEJ PRO MĚSTO ZNOJMO: Zimní stadion 2. – 14. 3. ⤵
08:00 – 11:00 hodin výdej pro seniory 60+
11:00 - 17:00 hodin výdej široká veřejnost
VÝDEJ PRO MĚSTSKÉ ČÁSTI:
Derflice, Načeratice, Oblekovice, Konice, Kasárna, Mramotice, Hradiště ➡ kulturní dům, Popice ➡ Rodný dům Charlese Sealsfielda
5. 3. od 15:00 do 20:00 hodin
6. 3. od 08:00 do 12:00 hodin
Přímětice ➡ hasičská zbrojnice
5. 3. od 15:00 do 20:00 hodin
6. 3. od 08:00 do 17:00 hodin.
Pokud si občané městských částí nestihnou respirátory vyzvednout v pro ně určených hodinách ve své části, mohou zajít i na zimní stadion, ale primárně prosíme, vyzvedněte si je „u sebe“.
Občanům v bytech a domovech zvláštního určení a těm, kteří využívají pobytové služby doručí respirátory naši sociální pracovníci a pečovatelky.
Proč 5 respirátorů❓ Jednak je to pro městskou pokladnu únosné, jednak čerpáme z názorů odborníků, konkrétně od Vladimíra Ždímala, vedoucího Oddělení chemie a fyziky aerosolů v Ústavu chemických procesů Akademie věd ČR. Podle jeho slov může člověk, který není zdravotník pracující na infekčních odděleních, použít respirátor opakovaně, když se nechá týden tzv. vyvětrat. To znamená, že máte doma sadu respirátorů, kdy si jeden vezmete v pondělí, druhý v úterý, třetí ve středu a tak dále. A takto ty respirátory točíte za sebou. Sada pěti respirátorů tak reálně může vystačit na několik týdnů.
🅿 S ohledem na to, že kvůli výdeji zabereme část parkoviště před zimním stadionem, bude parkoviště před finančním úřadem, tj. parkoviště Nám. Svobody 2, které je normálně placené, od 2. do 14. března zpřístupněno zdarma.
Děkuji všem, kteří dodržují 3R opatření. Každého z nás to omezuje, ale pouze společným zodpovědným chováním ochráníme své blízké a sebe 🙏.

               (lan)

2 komentáře:

  1. Buďte aspoň trochu objektivní. Je zajímavé, že u příspěvku p. Třetiny je výdej ochranných pomůcek super a sluníčkový http://probozice.blogspot.com/2021/02/priklad-hodny-nasledovani-informuje.html ,není zde žádná narážka na neschopnou Babišovu vládu. Jakmile však podobné prohlášení vydá starosta Znojma tak si hned přisadíte a ochranné prostředky degradujete na náhubky a nepřímo tím vašim úvodem dáváte současnou situaci za vinu i znojemskému starostovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak bych to neprožíval. Naopak. Zaujalo mě, že město Znojmo tak rychle reagovalo a s Babišovou vládou to nemá nic společného. Mezi námi: Pro znojemský "venkov" by bylo daleko přínosnější, kdyby pro jednotlivé menší obce bylo Znojmo takovou záštitou, jakou bývalo v době fungování okresních úřadů. Je to na delší povídání a vyžadovalo by to i změnu volebního zákona.

      Vymazat