sobota 27. února 2021

Po roce boje s covidem na nás nasadili policii a armádu. Absurdita z Chvalovic

 

Čerstvá absurdita
z Chvalovic

V těchto dnech to bude rok, co vláda Andreje Babiše zahájila u nás "boj s koronavirem". Dopadlo to jako vždycky! Andrej Babiš prý řídí Česko jako firmu. Bylo by asi lepší, kdyby ji už řídit přestal....

Místo pozvolného návratu dětí do škol, uvolnění maloobchodu a nakonec i služeb jsme včera večer dostali od Andreje Babiše pěkný direkt na solar plexus! A místo návratu do normálnějšího života si máme nasadit pevné náhubky a hlídat nás bude na každém kroku po zuby ozbrojená policie a armáda. K dispozici bude až 5 000 vojáků! Aby ani myš nepřekročila hranici z Půlnočního království do Země krále Miroslava. 

Se skřípěním zubů to budeme muset vydržet, protože mám zprávy z rodiny, jak to vypadá v nemocnicích i ve školách. Snad jediné pozitivum je, že se pomaloučku polehoučku rozbíhá vakcinace a že se můj otec ve zdraví a pohodě dožil minulý týden devadesátin.

Jenom bychom neměli zapomenout, že nás do současné žalostné situace vkormidlovala česká vláda řízená Andrejem Babišem a jeho týmem ministrů jako jsou Jan Hamáček a Jan Blatný. Dneska už je zbytečné je měnit....

Uvidíme, kolik absurdit nám "jejich vláda" nasadila. Dneska třeba upozorňuji na to, co před chvíli odvysílala zpravodajská televize a co čtu jako novinku na netu:

Nové nařízení vlády o "lockdownu" je stejně jako na jaře plné absurdních kontrastů. Věděli jste třeba, že auta se smí v Mladé Boleslavi, Kvasinách, Kolíně a Nošovicích vyrábět, ale koncový zákazník si je nesmí koupit a teď už ani nechat opravit? Opravovat svoje auta tak nebude moci ani policie a další složky záchranného systému. 

Ze služeb pro motoristy podle nového nařízení mohou fungovat jen asistenční služby, tedy odtahy a opravy závad v provozu na pozemních komunikacích, a pak také čerpací stanice a prodej potřeb pro motoristy. Odtahové služby však porouchaná vozidla budou odvážet do zavřených servisů.

A absurdita přímo z okresu Znojmo je na titulní fotografii. Je to z obce Chvalovice. Tam to známe, předloni jsme tam přebírali pohár pro vítěze III.A třídy! Dneska tam nesmí nejen fotbalisti, ale i rodiče s dětmi. Doufám, že z takových nařízení si žádná normální obec příklad nevezme!

                        (lan)

                           

5 komentářů:

  1. Vedení Brna chce nechat dětská hřiště v provozu. Rada města uzavírání hřišť jejich správcům nedoporučila. Oznámil to na svém twitterovém účtu náměstek primátorky Petr Hladík /KDU-ČSL/. „Od rána to řeším s odborníky, ti nevidí důvod k uzavírání dětských hřišť, tak jak doporučuje vláda. Pískoviště dokážeme hygienizovat pomocí páry. Rodiče s dětmi potřebují bezpečný prostor na čerstvém vzduchu,“ napsal Hladík.

    OdpovědětVymazat
  2. Milos Bart: Celých 11 hodin už tady PČR v Hrušovanech Nad Jevišovkou ulice Drnholecká kontrolují doklady a kam cestujete, kontrola vozidel přijíždějících z okresu Břeclav a přítomnost respirátoru fpp 2 u posádky, vozidla pohybující se v zastavěné oblasti podle všech příznaků zde zůstanou nonstop zatím vráceny 3 vozidla na břeclavský okres

    OdpovědětVymazat
  3. Bavorský premiér Söder řekl, že je nezbytné pomoci srdci Evropy, na které pandemie obzvláště dolehla. "Srdce Evropy, trojzemí (Česka, Saska a Bavorska) koronavirem obzvláště trpí, proto musí dostat mimořádnou podporu," řekl. "Přejeme si také, aby od spolkové vlády a Evropy přišla další podpora ve zvýšených dodávkách vakcíny," poznamenal.

    OdpovědětVymazat
  4. I 2.3. je v Božicích 20 pozitivních občanů na covid-19.

    OdpovědětVymazat
  5. Německo je připraveno převzít 19 pacientů z Česka, ale ministerstvo zdravotnictví dosud požadavek nezaregistrovalo do systému. Nejsme bohužel opět připraveni, potvrdil hejtman Karlovarského kraje.

    OdpovědětVymazat