čtvrtek 29. července 2021

Božice na turistické mapce. Bohužel s chybami


 Chybami se člověk učí, ovšem musí mu někdo říct, že c hybu udělal. Při dnešní návštěvě jednoho města na Znojemsku mě zaujala krásná turistická mapa. Některé části jsem si ofotil a doma se v klidu podíval....


A bohužel jsem byl trošku zklamaný, když jsem na oné mapce našel několik relativně drobných chyb v popiskách a jejich umístění. Dal jsem to již odpoledne na FB a zatím jsem se nedíval, jestli už někdo chyby odhalil. Takže je to na vás, vážení a milí čtenáři tohoto blogu: Poznáte, kde jsou místopisné chybičky (chybně umístěné popisky) v katastru Božic a Českých Křídlovic?

Ale jinak to nikomu nebrání v tom, aby si naše zajímavosti podle uvedené mapky projel či prošel. Jenom může být znejistělý, že to, co je na mapce označené, se nachází o kousek jinde. A jak jsem již naznačil, není to jenom jediný případ....

           (lan)

6 komentářů:

  1. Samota je špatně umístěná.

    OdpovědětVymazat
  2. Samota je na správném místě, chybí ale cesta na Kolonii ,mlýnské domky jsou zakresleny v místě kravínů , popiska by měla být více vlevo. Popisky Horní Karlov a Údolí Lásky bych přehodil. Ale jinak si myslím, že pro základní orientaci je mapka vyhovující, i když zde hodně zajímavostí chybí. Pravá turistická by určitě byla přesnější.

    OdpovědětVymazat
  3. Samota=lovecký zámeček Allein. Proto je na mapce zkreslen chybně! V zatáčce u památné lípy je hájenka.

    OdpovědětVymazat
  4. Popiska Samota je u vyznačené stavby hájenky. Jedině autor mapky by řekl, co myslel. Pokud je to pro turisty a cykloturisty, pak žádná tur. cesta kolem loveckého zámečku nevede, tak jsem uvažoval o hájence.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úvaha je správná, jenom v popisce mělo být třeba napsáno "Hájenka". Přesnější by bylo "Hájenka s památnou lípou", ale to už je pro tuto mapku moc dlouhé.

      Vymazat
    2. Samotou se na oficiálních mapách (např. mapy.cz) označuje vždy zámeček. Popiska je špatně a matoucí.

      Vymazat