neděle 25. července 2021

Noční bouřka přinesla vodu (akt.)

Stav v Božicích

 Nedokončená terénní úprava v Českých Křídlovicích má za sebou první zkoušku. Noční bouřka přinesla u nás nahoře něco přes 24 mm srážek, na Kolonce dokonce 30mm!. A podobnými zkouškami prošla i další kritická odvodňovací místa v obci.


Z facebookových zpráv připomenu jenom některé - sehnat meruňky v Božicích není momentálně žádný problém, ale čas je neúprosný a meruňky dozrávají velice rychle právě teď!

Zklamaně jsem odjížděl od pumpy Capasi u nádraží v Božicích. Chtěl jsem si dofouknout kola, ale nějaký poberta tam na kompresoru ukradl hadici...

A dneska odpoledne hrajeme první pohárový zápas. V 17 h přivítáme na našem hřišti nováčka III.tř. SK Dobřínsko.


P.S. Podle info mého spolupracovníka napršelo v Českých Křídlovicích "jenom" necelých 19 mm.

                     (lan)

Na Kolonce

V Českých Křídlovicích


2 komentáře:

  1. Každá silnější bouře způsobí malou povodeň na budované silnici pod vodojemem. Pole paprik s důkladně udusanou a uježděnou půdou dešťovou vodu nezachytí, a z velké plochy voda steče za zahrady, kde se vytvoří laguna a odtud voda i s ornicí odtéká směr Dučovi a dále na rozdělanou cestu a bere s sebou nánosy písku, bahna a štěrku. Dnes ráno to bylo zase vymleté až na kabel VO. Pracovníci to sice částečně zasypali pískem, ale další voda to vezme. A viník ? Zelináři, kteří špatně hospodaří, žádná protierozní opatření , vždyť by stačilo vyorat nějaké příčné brázdy a vodu zachytit. Je s podivem, že stav s vodou nevadí pracovníkům stavby, protože dochází k znehodnocování jejich práce a ke snížení kvality díla. Asi by to chtělo pár fotek na dokreslení situace a o stav by se měla zajímat obec, vždyť se jedná o její pozemky. Pane -lan- dojděte a nafoťte to !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tolik důvěry v mou osobu, to si snad ani nezasloužím!!!:-)

      Vymazat