úterý 8. března 2011

Božice v březnových médiích


Televiznímu dokumentu věnovanému nevšední české osobnosti Markovi „Orko“ Váchovi a odvysílanému na ČT 2 v nedělním pořadu Cesty víry (6.3.2011) jsme věnovali samostatný článek. Není to však jediná zmínka o Božicích.
V regionálním týdeníku Znojemský týden se Božice mihly – byť možná trošku okrajově – i v jiných souvislostech. V pondělním vydání ze 7.3.2011 to bylo celkem třikrát. Dvakrát v policejních zprávách a jednou pozvánkou na kulturní akci. I božická benzínka se stala terčem povedeného „fantoma čerpacích stanic“, který sice způsobně tankoval, pak však nezamířil k platebnímu terminálu, ale nasedl do svého mondea a odjel. Registrační značky měnil, takže dlouho unikal. Nyní však již přemýšlí, kolik mu jeho drzost vynese.
Ve čtvrtek v noci nadýchal při kontrole v Božicích jedenatřicetiletý řidič Fordu Transit¨1,40 promile. V další jízdě tak již nemohl pokračovat, navíc mu byl zadržen řidičský průkaz.
Poslední zprávička je pozvánkou na „josefský“ víkend. Na 19.3.2011 od 19.00 hodin si sál božického kulturního domu pronajaly Borotické hospodyňky, které zde letos opět netradičně oslaví MDŽ. Kromě hlavních hostů – skupiny SCANDAL LADIES – zde vystoupí i božičtí hasiči.

                                                                        (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat