neděle 6. března 2011

Fotbal: Zdařilá příprava. I přes porážku.


K prvnímu skutečnému měření sil s kvalitním soupeřem v roce 2011 a taky k potvrzení zodpovědné zimní přípravy nastoupili fotbalisté božického „Áčka“ na umělce v Hrušovanech n. Jev. proti rakouskému celku UFC Obritz (Jiří Pavelčík a spol.). V chladném a větrném nedělním počasí probleskovaly přes drátěné oplocení nejen hřejivé paprsky blížícího se jarního sluníčka, ale i hezké fotbalové chvilky na fotbalovém hřišti.


TJ Sokol Božice – UFC Obritz 2:3 (1:1)
Pod vedením staronového trenéra Jana Kudličky st. a vedoucího mužstva Karla Kučery se na hrušovanské umělce představilo 16 hráčů základního kádru Božic. Tento potěšitelný fakt byl podtržen skutečností, že prakticky nechyběl nikdo, s kým se počítá pro jarní mistrovské zápasy okresního přeboru.
V prvním poločasu jsme hráli dobře, měli jsme více ze hry, měli jsme i více šancí. Bohužel jsme proměnili pouze jednu: to když Jara Jandásek, který se opět objevil na hrotu našeho útoku, proměnil přesnou přihrávku Honzy Kudličky. Hosté však před koncem poločasu vyrovnali po naší chybě na 1:1.
Do druhého poločasu jsme prostřídali a zvláště první čtvrthodinku druhé půle jsme se chvíli hledali a soupeř nás přehrával. Nejdříve jsme brzy po zahájení zaváhali při soupeřově rohu (1:2) a potom jsme inkasovali na 1:3 z penalty po faulu ve vápně. Kdyžý se ale podařilo Michalovi Topolčanovi snížit na 2:3, vrátili jsme se do zápasu a vytvořili si minimálně dvě slušné gólovky v podání Lopíka a Jirky Kubíčka. Bohužel obě zastavil soupeřův faul a my jsme standardky nevyužili.
Příští přípravný zápas hrajeme opět na umělém povrchu v Hrušovanech n. Jev. a soupeřem nám bude silný celek Jaroslavic. Zápas Božice-Jaroslavice se hraje v neděli 13.3.2011 až v 16.hod.
Sestava Božic:
Ivo Urban – Aleš Žák (navrátilec z Bystrce), David Hostýnek (posila z Hrušovan n. Jev.), Josef Šprencl (předstoper, vrátil se po zranění), Zbyněk Horký – Roman Šebela (vrátil se po zranění), Jan Kudlička, Patrik Šotkovský, Petr Horký – Jaromír Jandásek, Pavel Ležák.
Do 2. poločasu nastoupili Michal Tapšík, Michal Topolčan, Jiří Kubíček, Svatopluk Nevěčný (odešli Jara, Honza, Ramon, Čert) a později ještě střídal David Mlčúch Pepu Šprencla.

1 komentář:

  1. Upozorňuji všechny fotbalisty a fanoušky, že zápas s Jaroslavicemi se posouvá z 16 hod. na 18 hodin. Takže odjezd do Hrušovan od hřiště je v 17.hodin. Karel Kučera

    OdpovědětVymazat