středa 23. března 2011

Božice v březnových médiích


Možná, že by se našly i jiné zprávy, já jsem v posledních dnech zachytil v médiích (konkrétně ve Znojemském týdnu 12/11 ze dne 21.3.2011 a ve Znojemském deníku 23.3.2011) pouze dvě zprávy z Božic.
Tu první zveřejněnou ve Znojemském týdnu najdete na úvodní straně pod titulkem Vtipálek jde k soudu. Jak zde informuje znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová, ukončila policie v těchto dnech vyšetřování případu z loňského července a podala obžalobu na čtyřicetiletého muže ze Znojemska, který vloni zneužil tísňovou linku, na jejímž základě přijely do Božic čtyři hasičské sbory hasit údajný požár konkrétního rodinného domu. Případ je veden jako „podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy“ a obžalovanému hrozí šest měsíců až tři roky ve vězení. Více si přečtěte na stránkách Znojemského týdne.
Druhá zpráva má titulek „Božice: Řidič se posilnil alkoholem“. Bezmála dvě promile alkoholu kolovalo v krvi čtyřiatřicetiletého muže ze Znojemska, kterého zastavila v noci z úterý na středu v obci Božice policejní hlídka. „Řidič předložil ke kontrole potřebné doklady a potom se podrobil i dechové zkoušce na zjištění požití alkoholu před jízdou. Měl o půl druhé v noci téměř dvě promile alkoholu v krvi. Tím jeho noční jízda skončila. Řidičský průkaz jsme mu zadrželi a další jízdu zakázali. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ informovala znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Zprávu najdete na http://znojemsky.denik.cz dne 23.3.2011.


                                                                                                                                   (lan)


1 komentář:

  1. Hrušovanští a znojemští profesionální, ale také božičtí a drnholečtí dobrovolní hasiči měli v úterý odpoledne poplach. Vyburcoval je nahlášený požár seníku. "Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o požár dvaceti balíků slámy, které se nachají dohořet. 16:28 Lokalizace, 17:45 Likvidace," uvedl server jihomoravských hasičů. (dak), Zpráva uvedena na http://znojemsky.denik.cz/

    OdpovědětVymazat