neděle 27. března 2011

Florbal: Florbalový turnaj v Božicích


Třetí turnaj žákovské florbalové ligy se tentokrát odehrál v božické tělocvičně v sobotu 26.3.2011 od 8 hodin. Za účasti družstev Hostěradic, Prosiměřic, Miroslavi a domácích Božic se odehrály zápasy obou žákovských kategorií.
Bouřlivá atmosféra v zaplněné tělocvičně určitě vyhovovala našich hráčům a ti tak měli i díky svým příznivcům vytvořené skutečně domácí prostředí se vším všudy. Vítězné ambice naplnili především mladší žáci, kteří bojovnými výkony, výborným gólmanem a přesnou muškou sestřelili všechny své soupeře. Starší žáci, v jejichž dresu nastoupila i dvě děvčata, měli soupeře zkušenější a tak je zahřálo až vítězství v posledním utkání celého turnaje.
Vynechat ovšem nelze ani osobnost božického florbalu číslo jedna. Charismatický trenér, výborný hráč a obětavý organizátor Miroslav Fojtík ml. je – podle mého názoru – „Vladimírem Růžičkou božického florbalu“. Bylo radost pohledět na božické hráče i na naši střídačku.
Ve florbalu se našlo hodně našich kluků (ale i děvčat), kteří třeba dříve zkoušeli fotbal. Je dobře, že se sportovní nabídka naší obce rozšířila o další sport a je dobře, že naše mládež zůstává u pohybových aktivit. Je to svým způsobem malý zázrak a je naší povinností vytvářet našemu sportu i nadále ty nejlepší podmínky. Je toho určitě dost, co je potřeba zlepšit, ale základy máme položené. Každopádně je třeba se do budoucna vrátit k plánům na modernizaci naší tělocvičny, která by se měla stát obecním zařízením s odděleným samostatným řízením provozu plynule napojeným na hřiště s umělým povrchem. Je evidentní, že to potřebujeme víc, než jsme byli ochotni si připustit.
                                                                                                                               Ladislav Nevrkla
Výsledky
Mladší žáci
Hlušek, Horáček, Jandásek Štěpán, Jedlička, Kreuzwieser, Kročil, Mrenica, Zapletal
Božice – Miroslav                            3:2 (2 x Kročil, Horáček)
Božice – Prosiměřice                     5:1 (2 x Horáček, 2 x Jandásek Š., Jedlička)
Božice – Hostěradice                     6:0 (2 x Horáček, 2 x Jedlička, Jandásek Š., Kročil)

Pořadí po třech turnajích

tým
V
R
P
skóre
body
1.
Božice
7
0
2
40:13
21
2.
Miroslav
6
0
3
33:13
18
3.
Prosiměřice
5
0
4
20:21
15
4.
Hostěradice
0
0
9
3:49
0

Starší žáci
Hájek, Hanzal, Hrbáček, Jandásek Patrik, Koch, Kunová, Petráš, Řihák, Šob, Šperka, Tomášek, Vařeka, Zedníčková
Božice – Miroslav                  1:3 (Jandásek P.)
Božice – Prosiměřice                         0:7
Božice – Hostěradice                         4:1 (Jandásek P., Hanzal, Hrbáček, ?)

Pořadí po třech turnajích

tým
V
R
P
skóre
body
1.
Prosiměřice
9
0
0
46:21
27
2.
Božice
3
2
4
22:28
11
3.
Miroslav
2
2
5
22:26
8
4.
Hostěradice
1
2
6
25:41
5

                                                                                Výsledkovou listinu zpracoval Miroslav Fojtík





























2 komentáře:

  1. Miroslav Fojtík27. března 2011 v 21:24

    Děkujeme za reportáž a fotky z turnaje. Mluvím jistě i za naše florbalisty, kteří v tento den hráli hlavní roli, protože pozitivní ohlasy udělají radost vždy. Poděkování si zaslouží i ostatní. Všem jsem se snažil poděkovat v článku na našich stránkách. http://fbc-bozice.webnode.cz/news/mladi-florbaliste-se-ukazali-doma-/ Přidány jsou i další fotografie.

    Florbalu zdar!

    OdpovědětVymazat
  2. Popsal jsem to, co jsem viděl (škoda, že jsem neviděl malé mažoretky, Mirka Kočí je připravuje perfektně!) a nevyjmenoval jsem všechny, kteří organizačně pomohli. Ale ještě jednou říkám: Bez Mirka Fojtíka ml. by tady žádný florbal nebyl!!! A kluci a holky (ti nejmladší i ti starší i ti nejstarší) to ví stejně jako já, jejich rodiče i zastupitelé obce! To jsem chtěl ještě dodat. Ladislav Nevrkla, autor reportáže

    OdpovědětVymazat