čtvrtek 4. dubna 2013

Turnaj v kulečníku v hostinci U Kudličků: Jara letošním vítězem (akt. 4.4.)


Již v podvečer na Velký pátek bylo rozhodnuto o vítězi letošního ročníku turnaje v kulečníku v hostinci U Kudličků. Naprostým suverénem soutěže se stal fotbalový rekonvalescent, před léty nejlepší božický fotbalový střelec Jara Jandásek. Luboše Šenkeříka zdolal ve finále 3:0. V týdnu byl pak turnaj dohrán zápasem o 3. místo. V něm Luděk zdolal Čudla 3:2.
Našeho letošního lídra vidíte s tágem při úspěšném zásahu v kvalifikačních bojích. Již tehdy jsem měl tušení, že fotím vítěze a moje intuice se ukázala jako prozíravá a velmi správná.
V turnaji ještě zbývá sehrát poslední souboj a to o 3. místo. Bratrovražedný boj svedou mezi s sebou naši hospodští Honza a Luděk. Škoda, že nebyly letos vypisovány sázkové kurzy na zápasy. Minimálně od čtvrtfinále se jednalo o kvalitní a napínavé zápasy. Zvláštní poděkování patří hlavnímu pořadateli a organizátorovi Luďkovi.
Z uplynulých záznamů k průběhu turnaje ponechávám:
Kulečníkový turnaj se blíží očekávanému finále: Jara zdola Luďka 3:2 - a je prvním finalistou. V pátek se dozví jméno svého soupeře: buď to bude Čudl, nebo Ludva (Luboš Š.). Třeba se v podvečer natrefíte některé z her! Tabulka 28.3.je pod článkem.
Aktuální situace v neděli 24.3.2013 večer je už docela jiná. Zápas Karel K. - Čudl byl v podvečer sehrán - Čudl zvítězil hladce 3:0. Rozpis semifinálových zápasů je pod článkem na fotografii.
Zjišťoval jsem dnes (24.3.) před polednem, jak se vyvíjí náš kulečníkový turnaj a zjistil jsem, že nikam. Včera prý tam čekal Karel K., Honza byl na fotbalovém tréninku, a když přišel, Karel už tam nebyl .... Luďku, je to na tobě!
Do pátku 15.3.2013 byly sehrány tři čtvrtfinálové zápasy. První semifinálovou dvojici tvoří Ludva (Luboš Š.) a Luděk F., kteří své soupeře porazili shodně 3:0. Na svého soupeře zatím čeká Jara J., který překvapivě zdolal loňského vítěze Vasila J. nejtěsnějším rozdílem 3:2! Jarovi se postaví úspěšnější z dvojice Karel K. - Čudl. Včera večer tam Honza čekal marně ...
Opět mě upozornil hlavní organizátor Luďa, že ani s Vánoci, ani s Velikonoci nemá turnaj nic společného. Tak teda napíšu, že do Čarodějnic budeme určitě znát vítěze, poražené i další medailisty. Pořadí na 9.- 16. místě už je známé, stejně jako "prezidentský pohár", který v lepších soutěžích získává vítěz základní části. Tím se v roce 2013 stal Karel K. Na 9.-16. místě skončili: Jura P., Žízeň, Marian, Tonic, Ivan, Pája, Špona a Jery. Kdo se skrývá za některými přezdívkami netuším.

O víkendu (9.-10.2013) byly dohrány zápasy základního kola a byl sehrán dokonce i první čtvrtfinálový zápas, v němž Ludva porazil Labu 3:0. Jak mě upozornil hlavní organizátor turnaje Luděk, nejedná se prý o Vánoční turnaj, ale o turnaj v kulečníku a tudíž pro něj nejsou nastaveny žádné časové limity. I tak je reálné, že do Velikonoc budeme znát letošního vítěze.
Kromě výše uvedené dvojice se můžeme těšit na zápasy Karel - Čudl, Vasil - Jara a Luděk - Mistr. Aktuálního pavouka připojuji.
Z původního textu připomínám:
Již řadu kvalifikačních zápasů má za sebou letošní turnaj v kulečníku v Hostinci u Kudličků. Přihlásilo se do něj 15 božických borců, kteří musí nejdřív projít tvrdým sítem zápasů každého s každým.
Nejlepších osm postupuje do čtvrtfinále a tam již se hraje přes "pavouka". Loňské vítězství obhajuje Vasil Juras z Pastelek.Byl jsem dnes zkontrolovat průběžný stav a zjistil jsem, že řada hráčů má za sebou již x zápasů, ale jsou tam i tací, kteří do bojů ještě nezasáhli. Jedním z nich je i loňský vítěz Vasil, který v těchto dnech pobývá ve své domovině na Ukrajině. Určitě vše brzy úspěšně dožene.
Do turnaje už dávno vstoupil nejen Vasil, ale ještě jako šestnáctý hráč jeden z favoritů Karel. Všechny zápasy v základní části turnaje už má odehrány Mistr se ziskem 18 bodů. Teď se musí počkat, až dohrají všichni, aby se mohlo pokračovat vylučovacím způsobem podle nalosovaného "pavouka". Řada hráčů se na zápasy připravuje tréninkově a jedním z častých sparingpartnerů bývá např. Jara (Bobr). Takže turnaj i nadále sledujeme a budeme průběžně zveřejňovat výsledky.
Dnes (1.3.) jsem byl zkontrolovat průběh turnaje, shlédl jsem zajímavý souboj Pavla Kašpárka s Ladíkem Hatašem a střety Honzy Kudličky, Jary Jandáska, Káji Vodáka, Vasila  aj. Turnaj se v základní části doopravdy chýlí k závěru. Nejvíc zápasu (tuším tři) chybí Pájovi Vodákovi a Ivanovi (od Mreniců). Do neděle mají čas, pak mají smůlu. Do Velikonoc bude Vánoční turnaj určitě dohrán. Za to ručí svou hlavou hlavní organizátor Luďa.

                                            Ladislav Nevrkla













2 komentáře:

  1. Průběh trošku vázne, vypadá to, že se turnaj tradičně protáhne až někam do března. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Luďa tvrdí, že to s koncem února utne a pak už se bude hrát podle "pavouka".

    OdpovědětVymazat