pondělí 8. dubna 2013

Dubnové aktuality z Božic - příčná stružka, nebo hrbol? (akt.12.4.)


Pamětníci, pamatujete na tu krásně formulovanou dopravní značku "Příčná stružka nebo hrbol"? Když dělaly řidičák moje děti, nachytaly mě na tuto značku, jelikož se už jmenovala jinak - "Nerovnost vozovky". Jak bychom ji měli pojmenovat v roce 2013, nevím. Každopádně je taková komunikace i s dopravní značkou naší společnou ostudou a císařovna Marie Terezie, která kdysi dávno začínala s budováním silnic (včetně štětování), se musí v hrobě obracet.
Ve středu 10.4.2013 bude od 17 hodin v sále kulturního domu v Božicích podávat odborný výklad k návrhu změny č. 3 územního plánu Božic projektant Ing. arch. Jaroslav Poláček. Akce je součástí 16. zasedání zastupitelstva obce.
Z technických důvodů neordinuje v pátek 12.4.2013 praktický lékař MUDr. Olejník. Sledujte oznámení obecního úřadu o vypnutí elektřiny v průběhu příštího týdne v různých částech Božic.
Do konce tohoto týdne se můžou hlásit zájemci o pronájem nebytových prostor v č.p. 17 – Jiráskův dům na Kolonii. prostor je vhodný pro hostinskou činnost a za 49,8 m2 se platí měsíční nájem 788,50 Kč.

pátek 19. 4. 2013 proběhne v naší obci sběr nebezpečného odpadu, včetně zpětného odběru elektrozařízení, který nepatří do nádob na směsný komunální odpad. Jedná se o následující druhy odpadu: - televizory, rádia, ledničky, mrazničky, olověné akumulátory včetně elektrolytu, zářivky, výbojky, barvy v uzavřených nádobách, plechovky a plasty od barev a jiných škodlivin, vyjeté oleje,  opotřebované pneumatiky (osobní, max. 4 kusy), pračky, trouby, sporáky, vysavače, žehličky, sušiče vlasů, šicí stroje, el. hodiny, el. hudební nástroje, el. hračky, PC monitory, tiskárny, notebooky, tel. přístroje, faxy, kalkulačky, ruční vrtačky, pily, pájky, brusky, drobné el. domácí spotřebiče
Pokud máte o tuto službu zájem, přistavte kterýkoliv z uvedených odpadů v pátek 19. 4. 2013 nejpozději do 6.00 hodin před dům. Sběr nebezpečného odpadu bude provádět firma AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. 
Rybolov Božice (na závlahové nádrži) oznamuje, že Kaprářský maraton 24 hodin, proběhne v pozměněném termínu, a to 8.-9.6.2013. Aktuální info najdete na http://www.rybolov-bozice.cz v odkazu Rybářské závody. Současně Rybolov Božice oznamuje, že má nového partnera SEKEJ -  www.sekej.cz. Je to nová rybářská prodejna v Pohořelicích s e-shopem http://www.sekej-eshop.cz.
Na závěr ještě neradostný pohled na naše silnice. Správa a údržba silnic Znojmo má asi po letošní zimě hodně starostí, ovšem to ji neomlouvá v tom, že nechává naprosto bez povšimnutí rozmlácený úsek krajské komunikace před kruhovým objezdem u Mackovic. Jezdíme tam už pravými koly v příkopech (tam i zpět), nebo při dojezdu k „taxisově příkopu“ zastavíme a pomaloučku polehoučku přejedeme tu hrůzu. Jakou částkou přispěje SÚS Znojmo řidičům na opravy závěsů kol, jsem se zatím nikde nedočetl. Asi to bude tučné….
                                    Ladislav NevrklaA


dresa

2 komentáře:

  1. http://finance.idnes.cz/jak-nahradit-skodu-na-aute-z-vytluku-na-silnici-fl4-/poj.aspx?c=A130403_160645_poj_zuk

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes ráno (9.4.2013) jsem ještě jel pravým kolem v příkopě, odpoledne jsem se vracel - a nevěřil jsem vlastním očím! Až na Starou horu byla silnice opravená (zalepená), v aktuálních možnostech SÚS Znojmo asi maximum možného. Předpokládám, že zítra dorazí zbytek. (lan)

    OdpovědětVymazat