sobota 6. dubna 2013

Dubnové drobnosti ze života Božic

Sobotní dopoledne 6.4.2013 bylo ve znamení svatby i vítání 7 nových občánků do obce. Narodili se během posledního půlroku 2012/2013. Všem blahopřejeme.
Na webu božické školy čteme informaci, že všech 21 deváťáků si podalo přihlášku do 1. kola přijímacího řízení na střední školy: 19 přihlášek směřovalo na studijní obory s maturitou a 21 přihlášek šlo na učební obory. Každý žák si může podat dvě přihlášky. Největší zájem je tradičně o gymnázia (4 přihlášky) a o učební obor tesař (3 přihlášky). Ostatní obory jsou zastoupeny 2x (zdravotnický asistent, instalatér, kadeřník, opravář motorových vozidel, opravář zemědělských strojů a pekař) nebo jednou.
Přijímací řízení probíhá od 22.4. do 30.4.2013 a my se přidáváme k přání ředitele školy: Držíme vám palce!
Na webu http://www.zsbozice.cz/index.php/mazoretky/151-vystoupeni-v-roce-2013/353-domov-duchodcu-bozice je nově infostránka božických mažoretek vedených Mgr. Miriam Kočí. Nejbližší akcí, na níž můžeme malé i velké mažoretky vidět, je den otevřených dveří v Domově důchodců v Božicích v sobotu 25.5.2013.
Při té příležitosti si uvědomuji, že letos uplyne 50 let od otevření nové školy v Božicích. Nedávno na těchto stránkách připomněla jedna z pamětnic, jak se těšili, že to budou oni, kdo se ještě dočká 1. září v nové škole. Nedočkali, to potěšení měli až deváťáci 1.9.1963. A my se těšíme, že se po 50 letech kolem 1.9.2013 u nové školy opět sejdeme.
V nejbližší době otevřeme na těchto stránkách novou rubriku "Proč?", v níž se budeme ptát, proč to či ono v naší obci je, nebo není. Už teď mi můžete posílat náměty a já se za vás veřejně zeptám "Proč?". Ale prosím, ať to nejsou otázky typu: Proč ještě letos není v Božicích jaro? To doopravdy nevím.
Pište na mail: probozice@centrum.cz

                  Ladislav Nevrkla

1 komentář:

  1. Vítání občánků krásné,ale krátké....škoda.((

    OdpovědětVymazat