středa 1. května 2013

Fotbalový víkend a fotbal na prvního máje (akt. 1.5.)

Ve středu 1.5.2014 se hrají odložené zápasy.
Hostan OP: Božice Mor. Krumlov „B“ ST 01.05. 17:00 Kněžíček Bula, Lössel
Dorost:: Božice Hrušovany n. J. ST 01.05. 14:00 Coufal
Žáci:
Božice Višňové 1:3 (0:1), hlavní rozhodčí Fojtík. V zápasu nevalné úrovně, v němž domácím chyběla pro nemoc jedna z opor gólman Robin Šotkovský, dal náš jediný gól Řihák. Za hosty byli úspěšní Novák, Brandl a Jelínek.
Sobotním zápasem dorostu začal bohatý fotbalový týden v Božicích. Naši dorostenci si to od 16 h rozdali s ambiciózním sousedem v tabulce Višňovým. Po dobrém výkonu Božice porazily Višňové 2:0. Muži v nedělním zápase velmi dobré úrovně vydřeli v Hostan OP doma s Chvalovicemi zasloužený bod po výsledku 1:1!
Muži - Hostan OP:
Božice - Chvalovice 1:1 (0:1)
Hosté vedli od 11´ po chybě našeho beka 0:1 - úspěšný střelec byl Ladislav Bárta. Domácí bojovali do poslední minuty, všichni propotili dres a domácím hráčem lehce tečovaná střela Lukáše Machače z přímého kopu z poloviny hřiště skončila za zády jinak dobrého hostujícího gólmana - 1:1. Náš gólman Jara vychytal minimálně tři gólovky. Pochvalu si zaslouží za bojovnost téměř celý tým, ale já bych vyzdvihl jednak nasazení a hru Honzy Szabóa v útoku a bezchybnou hru Mariana Vávry.
Jak šel čas:
Už v 1´ jsme úlekem zahučeli: Jéééééééééé! Perfektně tvrdě kopnutý přímý kop Chvalovic orazítkoval naše břevno a odrazil se - naštěstí - do vápna! Fuj, to byl teda začátek! Naštěstí ani my jsme nebyli bezzubí. Náš dnešní žolík se jmenoval Honza Szabó! Důrazný, tvrdý, nebojácný, zdravě drzý a dravý: Zaměstnával zadní řady soupeře po celý zápas. Už ved 2´ se prodíral do vápna, byl faulován a Džamp kopal přímý kop. Bohužel Džampovy střely postrádají na jaře razanci, na kterou jsme byli zvyklí. Hráli jsme v té době dobře, s patřičným nasazením, napadali jsme soupeře, šli jsme do střel ... Výborně hrál taky Machy, který dnes zastoupil pracovně zaneprázdněného Poličáka na stoperu. Chvalovický útočník Kapitán byl z Machyho po celý zápas vedle. Válel se sice po Machyho zákroku teatrálně ve vápně, ale pozorný sudí M. Peňás dobře věděl, jak se věci mají.. V 7´ se blýskl poprvé nádhernou robinsonádou Jara a vyrazil ostrý míč na roh! byli jsme pod tlakem a když v 11´ špatně zpracoval míč Zdeněk, byl to jenom krůček k pohromě!" Zdeněk nechal spadnout míč na zem, místo, aby ho odhlavičkoval, navíc se pořádně netrefil a hostující hráč Bárta tohoto zaváhání bezchybně využil a poslal hosty do vedení 0:1. Byla to taková nepříjemná sprcha, ale my jsme nerezignovali a postupně jsme se favorizovanému soupeři vyrovnali. Hrálo se v tempu, na obě strany, i když více ve středu hřiště. Honza Szabó na sebe vázal pořád nějakého hráče, hlavičkové souboje vyhrával a při průnicích byl faulován. My jsme však standardky nevyužili. V 18´ lapil Jara druhou tutovku. Naše největší neproměněná příležitost se odehrála v 21´. Michalovu střelu gólman hostí vyrazil a Jirka z mírného úhlu (chtěl obloučkem obstřelit bránící hráče) poslal tutovku do boční sítě! Ve 22´ byl v šanci Ramon, ve 24´ opět zazmatkoval Zdeněk. Nepovedený Jirkův centr na Honzu S. uzavřel prvních pětadvacet minut zápasu. Vidět byl Marian, Michal i Honza K. Dvě Michalovy střely v 32´ kryl chvalovický brankář. V 33´ kopal Džamp přímý kop po faulu na Jirku. "Už se tref!", volali jsme z ochozů. Nevyslyšel nás a kopl vedl.  Nahráváme si - "To je vono!" povzbuzujeme. V 38´´ se opět blýskl náš gólman Jara. "Nemůžeme čekat, že proti silnějšímu soupeři vyhrajeme, ale bojujeme!" Následoval výborný obranný zákrok Mariana a taky Zdeněk odvrátil na roh. Ve 40´ byl na špici velkého vápna faulován Ramon, kopal Machy a gólman hostů míč vyboxoval! Ještě ve 44´ jsme měli nějakou šanci, ale nic z ní nebylo.
Druhou půlku začali útočněji hosté, ale po faulu na důrazného Honzu S. kopal Džamp z 35 m přímý kop přímo do náruče brankáře. A chvíli na to byl Honza S. faulován na půlce znovu. Další faul na něho v 51´ byl ohodnocen žlutou kartou. A i v 54´ zastavovali hosté pronikajícího Honzu S. faulem. V 56´ se Honza S. ocitl  v naší největší šanci zápasu. Sám se řítil od půlky na branku, jenže si míč, který mu poslal Honza K., moc pokopl - a bylo vymalováno! Hosté nás vůbec nešetřili a třeba takový Honza K. pocítil několikrát, jaké to je válet se na naší trávě. V 62´ to placírkou zkoušel Ramon, v 63´ nadvakrát zachraňoval Jara. Míče jsme si se soupeřem vyměňovali po dvou třech přihrávkách. Pořád se ale hrálo v tempu a my jsme se začali strachovat, že nás soupeř uběhá. Otrávený Honza K. v té chvíli trošku zápas vypustil, naopak se dvakrát ukázal do té doby nevýrazný kapitán Pichy. Jenže po našem útoku následoval protiútok hostí a zase se blýskl Jara - v 69´ perfektně vykopl! V 71´ přišel za zraněného Michala Martin, po minutě nahradil Sláva Zdeňka a nakonec se na hřiště dostal i Lukáš Ch. za Ramona a byl to on, kdo v závěru odvrátil hlavou na roh hrozící nebezpečí. Po příchodu nových hráčů jsme ožili a přímý kop v podání Machyho od střídačky Chvalovic si tečí srazil hráč hostů do své branky. V 88´ jsme tak vyrovnali docela zaslouženě na 1:1. Hosté byli fotbalovější, ale nepřehráli nás. Za bojovnost jsme si bod plně zasloužili. Osa Jara - Machy - Džamp - Honza S. byla tentokrát naší silnou devízou. Těm všem vévodil bezchybným výkonem Marian. Díky!
Sestava: Jara Lukáč - Zdeněk Chrenovský, Lukáš Machač, Marian Vávra - David Švejdík - Michal Topolčan, Jan Kudlička, Jiří Pichanič, Roman Šebela - Jan Szabó, Jiří Kubíček. Střídali: Martin Zedníček, Sláva Urban a Lukáš Chromý, připraven byl ještě Roman Šob. Po změnách v sestavě šel na beka Jirka a do útoku Sláva.
A ve středu v 17 h hostíme Mor. Krumlov B.

Dorost:
Božice - Višňové 2:0 (0:0). Na zápas jsem dorazil v 68´ za stavu 1:0 a viděl jsem celkem pohledný zápas, v němž prim hrály Božice. Vojta v brance sice musel řešit asi 3-4 protiakce, ale jinak byl zápas v té době jasně pod taktovkou Božic. Hráli jsme v optimální sestavě, a to už pro zranění nehráli kulhající Lukáš Svoboda a Michal Švéda. Největší šance měl náš tradiční střelec Sláva, ale škoda, že některé z nich nenabídl svým nabíhajícím spoluhráčům. Sám dal vedoucí gól, nastřelil tyčku, měl další šance a nakonec úspěšně zakončil akci, u jejíhož zrodu stál Ruda Čížek. radovali jsme se i v 87´, kdy Jirka Hanzal nádherně hlavou zakončil další z dobrých útočných akcí, ale pomezní sudí odmával ofsajd. To okomentoval Vojta v brance a stal se pak terčem ohrožení ze strany višňovského pomezního. Výborně však v té chvíli zasáhl hlavní Balík, rázně vstoupil do "ohroženého" prostoru a situaci nekompromisně vyřešil. Je potěšitelné, že hlavní rozhodčí si uvědomují svou velkou zodpovědnost i pravomoc pro vývoj utkání a že ji využívají. Zápasům to jasně prospívá.

Žáci:
Božice - Miroslav 3:2 (2:0)
V prvním poločase jsme byli jasně lepší, v závěru druhé půle nás hosté přehráli, ale nevyrovnali. Kromě obou střelců podal dobrý výkon Jiří Čada, D. Hájek a O. Zapletal. Slabší chvilku si při obdržených brankách vybral jinak dobrý brankář Robin Šotkovský.

Původní zpráva:
O víkendu 27.a 28.4.2013 pokračují okresní fotbalové soutěže a ve středu 1.5.2014 se hrají odložené zápasy. Oba zápasy Hostan okresního přeboru se hrají na našem hřišti.
Hostan OP:
Božice Chvalovice „A“ NE 28.04. 16:00 Peňás M. Fousek M.,Ďurko
Božice Mor. Krumlov „B“ ST 01.05. 17:00 Kněžíček Bula, Lössel

Dorost:
Božice Višňové SO 27.04. 16:00 Balík
Božice Hrušovany n. J. ST 01.05. 14:00 Coufal

Žáci:
Božice Miroslav NE 28.04. 14:00 Ďurko
Božice Višňové ST 01.05. 10:15 Fojtík
        (lan)

Vzhledem k velkému množství zápasů hraných v jeden čas žádám rozhodčí, aby se omlouvali pouze ve
vážných případech, kdy to bude nezbytně nutné!
Změny v obsazení na středu 1.5. budou uveřejněny na webu OFS nejpozději pondělí 29.4. – dotyční rozhodčí budou na změnu upozorněni SMS zprávou jako obvykle. Díky za vstřícnost,
J. Vařacha, obsazovací úsek KR


Žádné komentáře:

Okomentovat