čtvrtek 16. května 2013

Fotbal: Porazili jsme se sami. I přes výborný úvod (akt.)

Božice - Bohutice 2:5 (2:4)
Góly: Kubíček Jiří, Jandásek Jaromír - Věchet Josef 3x, Dřevo Pavel, Nedoma Petr

Přes všechna ale... mělo utkání náboj a z naší strany šlo spíš o nešťastný zápas, než o nepovedené utkání. Hlavně v první čtvrtině jsme byli z výkonu našeho týmu nadšeni. Návrat Patrika Šotkovského do týmu zvedl výkony i dalších hráčů. Výborný byl i Jara Jandásek (škoda vyloučení v závěru zápasu). Jak se mohlo stát, že jsme opět nezvítězili, zůstává ve hvězdách. Zasloužili jsme si aspoň bod, když přiznáme zkušeným hostům kvalitní střelbu a hlavně soustředěný výkon. Hráči jako Bloudíček, Věchet, Holík, Bílek či Leikep dohrávali úspěšně každý míč a to byl možná klíč k bohutickému úspěchu i rozdíl mezi našimi a bohutickými hráči. Nejméně tři góly do naší sítě jsme si dali takzvaně sami, vlastními zmatky a chybami. S přibývajícím časem a prudkou dešťovou přeháňkou v půlce druhého poločasu naše naděje na zkorigování výsledku slábly, až nám dal hattrickový král ránu z milosti a bylo po nás. Navíc řada problematických výroků rozhodčích rozkolísala labilnější a emotivnější nervovou soustavu našich opor a v 83´ to odskákal Jara Jandásek za svůj výrok směrem k pomeznímu rozhodčímu.
Naši dřeli, bojovali, už dlouho jsem neviděl takové nasazení třeba u Tomáše Polického, i těm, kterým se všechno nedařilo (třeba Honza Szabó) nic nevzdávali a snažili se s výsledkem něco udělat. Někdy právě ta nepříjemná situace, že hosté vedou o dvě branky a my přitom hrajeme, hrajeme docela dobře, ale chybí tomu to finální zakončení! Prostě den-blbec, jinak se to nedá nazvat.
Naše sestava: Jara Lukáč - David Švejdík, Tomáš Polický, Jaromír Jandásek - Patrik Šotkovský - Aleš Žák  , Jan Kudlička, Jiří Pichanič, Michal Topolčan - Honza Szabó, Jiří Kubíček. Střídali Zdeněk Chrenovský Aleše Žáka, Lukáš Chromý Jirku Kubíčka (obojí v 63´) a Martin Zedníček Honzu Szabó.

Začali jsme pěkně od podlahy, i když nám chvíli trvalo, než se všechno usadilo, přihrávky zpřesnily a přišly i první příležitosti. První přímý kop kopal po faulu na hbitého Honzu Szabó Poli už v 1´. Nadějně vypadala akce, která začala u Patrika, Honza Szabó míč zatáhl, ale Jirkovi byl mávnutý ofsajd. První nebezpečnou střelu jsme vyslali v 8´. Akci rozehrával Honza Kudlička, míč se znovu dostal na hranici vápna a Honza dobrou ranou z 20 m těsně minul levou tyč. Pak však musel výborným zákrokem zachraňovat Paťa a všechna smůla se nám nalepila na záda, když se Jarova hlavička v malém vápně odrazila od hráče (asi našeho Poliho) k nekrytému hráči Bohutic, který se jmenuje Dřevo a ten s přehledem poslal míč do naší sítě - 0:1! Tak takový začátek jsme si asi nezasloužili. Ale jedeme dál, máme na to. Přesto s námi tato branka trošku zatřásla a za minutu jsme měli štěstí, že hosté ze skrumáže trefili tyč!
Ve 14´se v dobré šanci ocitl Jirka, z úhlu centroval do gólu. Akci zakončila Paťova perfektní střela, ale bezgólová. Hned  v následující minutě výborně zajel do zadních řad Bohutic Honza Kudlička, jeho centr-střelu gólman pouze vyrazil a Jirka Kubíček pohotově srovnal na 1:1.
Hosté vybojovali roh a Jara kryl v 16´nebezpečnou střelu zkušeného Bloudíčka (tuším má tak 50 let). Ale naše hra byla dobrá, nápaditá, pohyblivá. "To je jiná hra," pochvalovali jsme si. Dobrou ulicí od Honzy se dostal do šance Michal a pak jsme kopali dva rohy. Kopal Honza a druhý roh ve 20´ zakončila Jarova neomylná hlavička a my šli do zaslouženého vedení 2:1! A to chvíli poté po Jarově centru šla Jirkova hlavička těsně vedle. I hosté kopali nebezpečné rohy (další bohutický veterán Petr Holík) a úplně se nám zatajil dech, když míč poskakoval po naší horní síti! Výborně hrál Poli a škoda, že jsme nedohráli lépe výbornou střelu Honzy K a následnou Jirkovu placírku s opačnou rotací. "Chce to ranu!" vzkazovali jsme z tribuny. V 29´ kopal Poli přímý kop z 20 metrů po faulu na Honzu Sz. Střela šla opět vedle, podobně jako Paťova dělovka v 32´ nad.
Pak však přišla naše největší chyba zápasu. Gólman Jara v 36´ zbytečně vyběhl do trojice útočících soupeřů a byla z toho naprosto zbytečná vyrovnávací branka, kterou nám dal bohutický kanonýr Josef Věchet - 2:2. A jede se nanovo. Místo zvýšení náskoku jsme přišli nejen o vedení, ale i o psychickou odolnost.  Hosté tohoto našeho rozpoložení beze zbytku využili hned v 38´. Po faulu Pati kopali přímý kop z asi 25 m. Prudká střela šla do zdi, odrazila se zpátky do pole a následnou povedenou ránou k tyči skrze rozběhnutou zeď se hosté opět ujali vedení 2:3.  Totálně propadlou pětiminutovku zakončila akce v 41´. David při obranném zákroku podklouzl, očekával písknutí faulu, nechal míč ležet ladem a bohutický Josef Věchet akci dohrál až do gólu a zvýšil vedení hostů na 2:4! "Hoši, mají vás na lopatě, ale našima chybama!" tak jsme to viděli z ochozu i od zábradlí či pod pergolami. Ve 43´ jsme si vytvořili hodně nadějnou šanci na stažení náskoku, ale Honza Sz. vlezl Pichymu do hlavičky a nebylo z toho nic. Podobně se neujala pěkná střela Davida do vinglu z přímého kopu po tvrdém faulu na Michala v běžící 45´. Šlo by se nám do šatně určitě lépe.
Druhý poločas jsme opět zahájili bojovně: v 46´ se akcí ukázal Alda, v 48´ prohospodařil Honza Sz. svou největší šanci, když nezpracoval dobře perfektní Jarův centr - "To chtělo jen nastavit nohu!!!" glosovali jsme nepovedené zakončení. Pak mám v poznámkách toto: škoda ..., naše chyba ..., trochu jsme vychladli ...
Málem jsme zkameněli v 56´po bombě Nedomy (ten nám dal podobnou ránou třetí branku). Chceme stůj co stůj snížit - nejblíž k tomu měl Michal po centru Davida v 58´, ale míč neumístil.
Kopec smůly završila 60´. Vše začalo už špatnou rozehrávkou Aleše ve středu hřiště a skončilo to brankou v naší síti - 2:5. Svůj hattrick dovršil Josef Věchet. Hosté navíc přitvrdili - postupně si vykoledovali 4 žluté karty - ale naše standardky nadále neměly oči. Vyměnily jsme postupně tři unavené hráče, ale zvrat se nekonal. Navíc nás srazila prudká přeháňka, už tak nám terén činil problémy a klouzali jsme tentokrát možná až moc. Z pěkných střel stojí za zaznamenání pumelice Poličáka v 64´(opět těsně vedle), Pichyho v 66´, jehož střelu měl někdo tečovat, a Jarův nezpracovaný míč, který lízal v 72´ tyč. Kombinovali jsme, snažili jsme se, ale "naše kombinace neměla oči". Břevno hostů v 81´ po rohu jsme ani moc nevnímali, chtěli jsme věřit, že se ujme něco z našich šancí. Nervozita narůstala a nevyhnula se ani rozhodčím, zvláště jednomu z asistentů. Ten si taky vyžádal vyloučení našeho Jary Jandáska (od 63´ hrál na hrotu na straně tohoto pomezního) v 83´! Cítili jsme to jako křivdu. Kdyby takhle posuzovali slovní emoční poznámky hráčů v lize, tak tam hraje pět proti pěti. Naší labutí písní byla Honzova střela v 85´. Byla pěkná, ale pozorný gólman Holík ji vyrazil.

V neděli 19.5.2013 jedeme do Oleksovic. Víme proč?!

                                                                 Ladislav Nevrkla

4 komentáře:

  1. Jara dostal 4 zápasy. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Potěšitelná zpráva z FAČR: "Na bankovní účty okresních fotbalových svazů odešly 30.4.2013 finanční prostředky (80% podíl členských příspěvků), což činí 144 Kč na člena. K tomu ještě přibudou (zatím se neví kdy, až je uvolní MŠMT)dotace, které budou činit 87 Kč na člena. Celkem tak každý fotbalový oddíl obdrží na člena 231 Kč. To už je slušná sumička. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Sdělení STK OFS Znojmo: Souhlasí s dohodou oddílů na změnu termínu utkání takto:
    dorost: C1B1604 Božice – Hostěradice na PÁ 31.5.2013 v 18:00 hod.

    OdpovědětVymazat
  4. KM OFS Znojmo: Schvaluje dohodu na změnu termínu utkání: E1A2006 Dobšice – Božice na ÚT 4.6.2013 v 17:00 hod.

    OdpovědětVymazat