sobota 11. května 2013

Fotbal: Dorostenci Skalici přejeli v pohodě

Jak hrát proti soupeři, který přijede v deseti a dohraje zápas v deseti. Jak hrát proti soupeři, který praktikuje zvláštní formu ofsajd systému, občas dokonce v linii 4-5 hráčů už skoro na půlící čáře?
Božice - Skalice 3:0 (1:0)
Na tuhle prazvláštní taktiku nenašli naši hráči účinný recept po celý zápas a občas tápal i pomezní sudí z řad skalických funkcionářů a raději hru pustil, než by mával pořád ofsajd. Sice drobně poprchalo prakticky po celé utkání, ale naše hřiště bylo ve vynikající kondici. Horší už to bylo s kondicí některých našich hráčů, některým nepasoval ani kluzký terén.
Když jsem přišel, vedli jsme už 1:0 díky Slávově brance. A hrálo se prakticky až do konce od půlky ke skalické brance. jenže vymyslet, jak se prodrat do vyložené šance, jak si v dobré pozici pomoci, jak nezištně ve vhodný okamžik poslat přihrávku lépe postavenému spoluhráči, to se nám tak docela nedařilo. "Paličem" našich šancí byl především Michal, ale ani jeho zkušenější kolegové se nevyznamenávali lépe a posílaly nevýrazné či nepřesné střely na soupeřovu branku. Kopali jsme velké množství rohů, ale ani jeden se neujal.
Velkou příležitost neproměnil Michal - střelu poslal do gólmana, Filip z úhlu neproměnil další gólovku. I Roman poslal svou střelu "do gólu", ale výborný hostující brankář střelu vytáhl na roh. Sem tam se ukázal i Vojta, ale celkově neměl téměř žádnou práci.
Hned z první akce druhé půle se v šanci ocitl střídající Kamil, ale zase z toho byl roh! Roman se proháčkoval až před branku, ale střelu poslal gólmanovi do koše. Rudova dalekonosná střela byla sražená na roh, Kamil střílí vedle. "Všechno posíláme vrchem, tak nějak divně." Chybí nám zakončení (Zedňa, Cigi). Nakonec jsme zvyšovali na 2:0 v 65´, když Cigim špatně zpracovaný balón skončil díky jeho pohybu v síti soupeře. Lukáš ani nevěděl jak ... A v šanci je opět Cigi, dobře zasekl, ale nezakončil. Měl to někomu dát. Dobře pálil Michal a Jirkova hlavička šla nad. Po rohu pohotově pálil Zedňa, ale lehce tečovaná střela se od tyče odrazila  na roh. Velkou příležitost měl Sláva po výborné Romanově přihrávce - z 25 m pálil pod břevno, ale pozorný gólman jeho dělovku vytáhl opět nad na roh. Nevycházely nám ani standardky (Sláva - REuda). Chodíme do zhuštěné obrany a nic jsme nevymysleli. Po pěkné "ulici" neproměnil další loženku v 75´ Michal. A zase roh a zase ofsajd. Nakonec jsme se ale dočkali, jak pěkné akce, tak stoprocentního zakončení: v 80´  zasprintoval po pravé straně Kamil, přesně odcentroval a výborně nabíhající Sláva poslal míč naprosto s přehledem do sítě na 3:0.
Naše sestava: Vojta Bačo - Jirka Hanzal, Ruda Čížek (K), Filip Kresan, Broňa Horáček - Sláva Urban, Roman Šob, Michal Švéda, Martin Zedníček - Kamil Hanzal (do 45´ Karel Vávra), Lukáš Svoboda.

                               Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat