středa 29. května 2013

U Božického rybníka bylo veselo. A konečně s výsledky!(akt.29.5.))

Martinové Novotní z M.K. a vítězný
amur 73 cm
Velice příjemná a přátelská nálada panovala v sobotu 18.5.2013 u Božického rybníka. Od časného rána zde milovníci Petrova cechu zasedli se svým nádobíčkem na březích, aby se pokusili uspět ve III. ročníku Rybářských závodů. Dnes přidáváme výsledky:
Rybáři do 13 let:
Absolutní vítěz:č.15 - Martin Novotný ml. - 73 cm, celkově 167 cm
1. místo: č. 18 - Mikuláš Navrátil - celkově 106 cm
2. místo: č. 22 - Martin Juhaňák - celkově 51 cm

Rybáři starší kategorie:
Absolutní vítěz: č. 1 - Ladislav Hataš - 61 cm
1. místo: č. 6 - Zdeněk Svoboda - 145 cm
2. místo: č. 16 - Martin Novotný st. - 133 cm

Nádherně upravený areál přilákal i návštěvníky, kterých se zde během dne vystřídalo několik desítek. Někteří kvůli tomu pozměnili dokonce i svoje sobotní plány. Já tam pobyl asi půl hodiny před první přestávkou v 10 hodin a viděl jsem úspěšný zásek Tomáše Totha, bohužel na druhém břehu, takže na fotce představuji pouze úspěšného rybáře, nikoliv amura o délce 41 cm. Ten už opět plave v Božickém rybníce. Ke zdaru přispělo i výborné občerstvení s kvalitní obsluhou. A taky vyčištěný les, po jehož obou březích se dalo krásně procházet.
Jak celé rybářské klání dopadlo uvedu, až budu mít konečné výsledky. Každopádně se týmu kolem Ing. Bořka Čady, Jarka Škrabala, Honzy Kudličky, pánů Martincových, Drmolových, Jury Škrabala, Ivana Kafky a dalších podařilo připravit výbornou akci, na níž stálo za to se zastavit. Účast soutěžících rybářů určitě nejvíc ovlivnil ranní déšť a nevyzpytatelná obloha. Jak se ukázalo, na náladě a kvalitě to neubralo. Jenom ryby mohly brát víc, ale poručíme jim? To bychom museli na závody asi pozvat Miloše Zemana!

A zmínit musím i manželky, partnerky, přítelkyně a známé řady pořadatelů i soutěžících. Pomáhaly, kde bylo potřeba a přispěly tak měrou vrchovatou ke zdaru celé rybářské akce. Tak Petru zdar!                                                                                                                                                                                                                                                            
               
                    Ladislav Nevrkla
Tomáš Tóth






Tomáš Tóth právě chytil amura

9 komentářů:

  1. Tak jsi ho měl pozvat, když Ti tak leží v žaludku.

    OdpovědětVymazat
  2. ...A mj., politika by se sem neměla vůbec "zatahovat". Jedná se zde pouze o současné informace a historii.

    OdpovědětVymazat
  3. Třeba máte pravdu. Až se podepíšete,můžeme na to téma podiskutovat. Na soukromých e-mailech nebo při osobním setkání. Ničemu se nebráním.
    A k tomuto webu: Je pravdou, že ho píšu hlavně "pro Božice a pro přátele Božic", a nemusí to být nutně mí přátelé a známí. Komu vadí takový, jaký je, ať ho nečte. Nemám jinou radu. Psát si budu, co uznám za vhodné a psát si budu, jak uznám za vhodné. To je jediné, co vám můžu slíbit. (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. více foto by nebylo?

    OdpovědětVymazat
  5. Kvalitních fotek bohužel víc nemám. Vzal jsem si foťák "párátko" a jak jsem spěchal (měl jsem dneska moc akcí a před chvílí jsem se vrátil z Mikulova), tak řada z nich není dobře zaostřená. Pokud mi někdo něco dodá, přidám. Akce se mi fakt líbila a je mou smůlou, že jsem si na ni nemohl udělat víc času. Navíc, když tady musím ještě řešit, co na to Miloš Zeman.(lan)

    OdpovědětVymazat
  6. Přeci jenom jsem přidal 3 fotky, byť nejsou nejkvalitnější. Aktéři se doufám poznají. I ve větvích. (lan)

    OdpovědětVymazat
  7. Doslechl jsem se, že oceněni byli též Zdeněk Svoboda z Božic (od Ivany Šperkové) a Laďa Hataš ml. jenom stále čekám na oficiální výsledky. (lan) P.S. Nebo budu muset napsat až na místa nejvyšší :-)!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Už mám konečně slíbené souhrnné výsledky, tak sledujte tyto stránky. (lan)

    OdpovědětVymazat
  9. Dětské rybářské závody na rybníku Stará Dyje pořádají v sobotu 1.6.2013 v Hrádku. Začátek je v 8 h, ve 12 h vyhlášení výsledků. Prezentace soutěžících od 7:30 h. Chytá se na 1 prut ve dvou kategoriích. (lan)

    OdpovědětVymazat