neděle 5. května 2013

Florbalová liga nadějí rozdala poháry

Tuto sobotu se uskutečnil poslední z turnajů Florbalové ligy nadějí. Celou sezonu naši hráči uzavřeli na půdě DDM Miroslav, který celou ligu pořádá. Oba božické týmy v posledních utkáních bojovaly o konečné druhé místo.
V obou kategoriích byly totiž letos suverénní Prosiměřice. V tomto smyslu měli lépe rozehráno hráči z mladší kategorie (4.-6. třída). Na Miroslav a Hostěradice získali totiž v předešlých turnajích náskok čtyř bodů. To starší (7.-9. třída) museli ztrátu tří bodů na Miroslav vymazat.
Do turnaje vstoupila prvně mladší kategorie. Ligová matematika mluvila jasně. Vítězství v prvním utkání proti Miroslavi by pro tým znamenalo v dalším utkání klid. To se ale i přes dobrou hru nepodařilo. Miroslav nad námi totiž zvítězila 3:2. Jednalo se ale o florbalově velmi pohledný duel. Dopoledne se tak zdramatizovalo. Druhé utkání proti Prosiměřicím jsme po prohře 0:8 na body taky nedosáhli. Prosiměřický tým ale potvrdil svoji neporazitelnost i proti Miroslavi, a tak bylo jasné, že naši mladší skončí celkově druzí. To, že si to zaslouží, ukázali i v posledním utkání proti Hostěradicím, kdy získali dva body za výhru 5:2.
Sestava:Balcar, Burget, Hlušek, Hnízdil, Hoff, Holečková, Horáček, Jandásek, Klimeš, Kreuzwieser, Kročil
Ve starší kategorii, která se bohužel na závěrečné boje z různých důvodů sešla v malém počtu hráčů, bylo nutné vyhrávat hned od začátku. Nebyl to však lehký úkol. A to jak kvůli kvalitě soupeřů, tak kvůli malému počtu hráčů. Dvěma osmákům a čtyřem sedmákům opět přišel na pomoc Matěj Balcar ze šesté třídy. A nebyla to zanedbatelná pomoc, dokázal totiž vyrovnat hned v prvním utkání proti Miroslavi. Náš velmi mladý tým se tedy výzvy nezalekl a bojoval do konce utkání. Miroslavský brankař i tyčky jeho brány byli ale proti. Utkání tak skončilo výsledkem 1:1. V dalším zápase proti letošnímu vítězi této kategorie se našim také dařilo. Většinu utkání dokonce vedli. V posledních minutách se však soupeři podařilo vyrovnat na konečných 2:2. Druhá remíza byla na světě. I když jsme jako jediní v sezoně dokázali tomuto týmu vzít tři body, tak bylo v tuto chvíli jasné, že na druhou příčku letos nedosáhneme. V posledním zápase proti Břežanům naši hráči ale pokračovali ve výborném výkonu a předvedli krásný a technický florbal. Sezonu zakončili výhrou 7:0.
Sestava: Balcar, Hájek, Hrbáček, Petráš, Řihák, Šperka, Tomášek

Po povedeném turnaji si naši hráči přiváží poháry za druhé a třetí místo.  Za ně i za celoroční výkon na trénincích a všech zápasech si zaslouží velkou gratulaci.
Nejužitečnějšími hráči našeho týmu za celou sezonu byli vyhlášeni Matěj Balcar v mladší kategorii a Rostislav Tomášek v kategorii starších.
Součástí posledního turnaje jsou vždy i dovednostní soutěže. V těch oba týmy skončily na čtvrtém místě.
Dobrým zvykem je i kvalitní oslava obdržených pohárů. I letos byla ve znamení Rychlých špuntů. Nesmí také chybět poděkování všem rodičům, kteří pomohli na turnaj děti dopravit a své děti během celé sezony podporovali.

Tímto turnajem skončila Florbalová liga nadějí, nikoli ale sezona. Po několika posledních trénincích nás čeká pravé ukončení sezony. Bude se jednat o tradiční exhibiční utkání žáků proti týmu mužů a týmu rodičů. Důležitou součástí bude soutěž v nájezdech a vyhlášení nejužitečnějších hráčů v různých kategoriích. Bližší informace budou včas zveřejněny.
Konečné pořadí týmů
Mladší žáci:
1.      Býci Prosiměřice
2.      Fbc Panthers Božice
3.      Černí jestřábi Miroslav
4.      Draci Hostěradice
Starší žáci:
1.      Býci Prosiměřice
2.      Černí jestřábi Miroslav
3.      Fbc Panthers Božice
4.      Břežanští havrani

Další informace, všechny fotografie v plném rozlišení a video z vyhlášení výsledků naleznete na našich stránkách http://pantherszaci.webnode.cz.
Oficiální výsledky pak na stránkách Florbalové ligy nadějí http://www.ddmmiroslav.wu.cz/florbal.html.

                                           Miroslav Fojtík












Žádné komentáře:

Okomentovat