středa 8. května 2013

Pietní akt ke Dni vítězství

Pietní akt ke státnímu svátku Dni vítězství se v Božicích proběhl ve středu 8.5.2013 v 9:00 hodin u Památníku vítězství u kostela.
Za účasti starosty obce Karla Haly a místostarosty Jiřího Čady byla uctěna památka všech, kteří se podíleli na boji za naši svobodu. Jak v krátké řeči připomněl starosta K. Hala: "Uctíme památku, ale ať se již nikdy nemusejí stavět takové pomníky, ať již nikdy nejsou takové strašné války." To je skutečný odkaz všech válečných událostí a je naší povinností tyto myšlenky předávat i dalším generacím. Je proto zarážející, že mezi účastníky této pietní vzpomínkové akce chyběli ti, kteří vzdělávají naši mladou generaci a zvláště ti, kteří jsou k tomu navíc členy zastupitelstva.
                                                         Ladislav Nevrkla

1 komentář:

  1. Když čtu a vidím, že si ve většině míst Česka pořádně nikdo nic nepřipomněl, musím se nás v Božicích zastat a omluvit za velkou příkrost. Zvlášť se omlouvám kolegům učitelům. Stačilo, co všechno jsme museli "dobrovolně povinně" dělat před rokem 1989. Bylo by špatné se k formám, které se neosvědčily, vracet. (lan)

    OdpovědětVymazat