sobota 14. září 2013

Dorost: V tréninkovém tempu jsme soupeře rozstříleli

Dorost: Božice - Mramotice 8:2 (5:1). Branky: Vlastimil Urban 4x, Roman Šob 2x, Radek Šob a Jiří Čada po 1. Za hosty Marek Vocilka 2x. Dobrý rozhodčí Balík.
Hosté nastoupili jen v deseti, i proto měl zápas pouze tréninkový ráz. Naše individuality hřešily na početní převahu a tak se - hlavně ve 2. poločasu - stávalo, že se najednou hrnul hostující útočník v brejku sám na branku. Až na jeden případ, zcela bezúspěšně. I nám chyběly některé z tradičních opor, přesto jsme soupeře přehrávali na všech pozicích. Zápas se tentokrát musel líbit i třeba Filipovi Kresanovi, který z pozice předstopera dvakrát pohotově vystřelil a moc nechybělo, aby se radoval z gólového úspěchu. Naopak náš tradiční střelec Lukáš Svoboda hrál tak stereotypně, že si ho soupeř dobře přečetl a nepustil ho do žádné gólovky.
Kromě spolehlivého Robina v brance patřili k našim oporám Broňa Horáček, Roman Šob a Sláva Urban, který se soupeřovou obranou dělal skoro celý zápas, co chtěl. Mě však překvapili dobrým výkonem i Adam Vařeka, Vojta Maruštík a Jirka Čada na - pro něho netypickém - místě levého útočníka. Největší sympatie diváků ( a věřím nejen jich) sklízí však božický Messi Radek Šob. I proto mu všichni přejeme gól, který se mu daří v posledních zápasech vždycky dát.
Než jsem dorazil na hřiště, už dal ve 4´ Jirka Čada náš vedoucí gól. Druhý přidal v 8´ Sláva po přihrávce Adama. V 10´ zachraňoval Broňa jeden z řady hostujících brejků. Hosté však doráželi v pravidelných intervalech, až nám v 21´ dali z rohového kopu hlavičkou gól a snížili na 2:1. To naše dorostence rozohnilo doběla a z následující akce Sláva vypálil z asi 18 m tak kvalitně, že k překvapení všech se míč zatřepetal v síti, aniž by to kdokoliv očekával. Od 22´ jsme tak vedli 3:1Na 4:1 zvyšoval v 33´ Roman, když se proháčkoval až před branku a pohotově zakončil. Pak ještě zachraňoval bojovný Vojta jeden z brejků hostí, aby ve 43´ zakončil Sláva pěknou individuální akci Cigiho na 5:1.
Druhý poločas už se hrál v tréninkovém tempu, dlouho bez vzruchu, proto jsme se na ochozu věnovali místy i něčemu jinému, než jenom sledování zápasu. Přesto nás naši borci občas donutili zbystřit pozornost. Tak třeba ve 48´ našel Sláva před brankou volného Romana - a bylo to 6:1. Jenže našeho "chrápání" po vstřelené brance využili pohotoví hosté a po samostatné akci snížili na  6:2. Přehuštěný prostor nedával moc šancí na pohledný fotbal. Ve 64´ vystřídal Cigiho Tonda Kašpar a Broňa v 78´ opět prokázal své obranné kvality. Poslední pokusy hostů o korekci výsledku likvidoval mezi 81 - 82´ spolehlivý Robin v brance. Jednu z nejkurióznějších branek vsítil v 87´ Sláva, když jako blesk z čistého nebe vypálil z levé strany do tyče a jeho prudká rána se od ní odrazila do branky na 7:2. Účet zápasu podtrhl v 88´ božický Messi po nezištné přihrávce svého bráchy. Konečný výsledek 8:2 vyjadřoval docela přesně průběh zápasu.

Naše sestava: Robin Šotkovský - Adam Vařeka, Broňa Horáček, Vojta Maruštík - Filip Kresan - Lukáš Svoboda, Radek Šob, Roman Šob, Kamil Hanzal - Jiří Čada, Sláva Urban (od 64´ Tonda Kašpar).  Trenér Martin Topolčan.
                        Ladislav Nevrkla

2 komentáře:

  1. Nestřídal náhodou Svoboda za Kašpara?

    OdpovědětVymazat
  2. Střídal :-(. Opravím to na správno i s brankami - střelci sedí, ale u dvou branek je musím prohodit. Za omyl můžou mí spolusedící diváci Ivan s Milanem, protože narušili moji pozornost :-)!! (lan)

    OdpovědětVymazat